FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MOTO TUNING SHOW w Lublinie !! 9-10 grudnia
Autor Wiadomość
student 
drifter
street racer

Auto: Żółte :P
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 15:39   

siwy napisał/a:
wez czlowieku najpierw dostosuj auto do panujacych w polsce przepisow a dopiero pozniej kozacz.

właśnie chodzi o to że mam z autem wszystko ok a dowód zabrali za to ze szyby były robione piecowo jeszcze w szwajcarii

agrabsabi 
drifter
wiatr we włosach :)

Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 16:36   

no jedno muszę wam przyznać :spoko: autek po tuningu było rzeczywiście zdecydowanie za mało :roll:
tym bardziej że nie mieliśmy już dzisiaj carismy i avensis ;( ;(
(dlatego niektórzy piszą że nie widzieli)

a przecież po to się przyjeżdża na nakie spędy żeby właśnie autka pooglądać ;)

no przynajmniej sreberko było :haha: :haha:

MMaly 
drifter

Auto: BMW E36 Coupe
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 17:23   

Juz pomijajac te autka przynajmniej mogli sie wykazac wlasciciele sklepow tuningowych swoimi zasobami bo pzreciez jak wiadomo takich firm sklepow w lublinie jest troszeczke
Jak wczesniej bylo napisane policjanci zamiast odrazu karac przynajmniej mogli porozmawiac dac pouczenie wyjasnic co jest zgodne z pzrepisami a co nie, powiedziec gdzie mozna sprawdzic czy tak mozna czy niemozna a nie odrazu walic z grubej rury i czepiac sie ......
Miejmy nadzieje ze nastepnym razem ebdzie to owiele lepiej zorganizowane i ze zostana wyciagniete z tego wnioski bo uwazam ze w lublinie naparwde mozna fajnie zorganizowac tego typu imprezy

HaGie 
pro racer

Auto: sej, gej
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 17:56   

bylem widzialem szkoda ze nie bylo avensisa i carismy

a najladniejszym i najfajniejszym autem moim zdaniem byl triumph :spoko:

kicek 
prawdziwy tuner
F*ckThePrincess

Auto: SDI po czipie
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 17:59   

siwy napisał/a:
chcialem jeszcze zabrac glos w sprawie przepisow.

JAK TUNING TO Z GLOWA. moze warto zajrzec do kodeksu, policjant jest po to zeby egzekwowac prawo, czy ono jest glupie czy nie, to wszyscy wiemy i policjanci tez wiedza, ale taka jest ich praca.

Jak oni nawet nie mają pojęcia jak mierzy się db, u mnie wyglądało to tak że pan policjant wsadził sonde mierząca hałas prawie do końca ostatniego tłumika, gdzie w przepisach jest wyraźnie napisane że mierzy sie to w odległości 50cm, na wyskości metra, natężenie hałasu otoczenia nie moze przekraczać iluś tam db... Auto musi pracować na 1/3 obrotów w ktorych uzyskiwany jest najwyższy moment obr. a u Mnie dokrecił auto do odcinki :/ :/ :/ ... Nie pomogły moje tłumacznia bo przecież oni wiedzą lepiej... Jak ktoś nie wie jak egzekwować przepisy a jest do tego upoważniony to wybacz... :|
:| :| nie pierwszy raz spotykam się z takimi akcjami a Moje auto jest w 100% dopuszczone do ruchu... nie załatawiam sobie przeglądów itd... peace

student 
drifter
street racer

Auto: Żółte :P
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 18:16   

sory ale te wczorajsze kontrole nie miały nic wspólnego z przestrzeganiem przepisów to było po to żeby nas postraszyć szkoda tylko że imprezie to na dobre nie wyszło bo np. jak ktoś przyjeżdza z tomaszowa lubelskiego żeby zobaczyć coś na targach a tu jeszcze zanim wjechał na parking zabierają mu dowód za byle gu*** to na 99,999999999% za rok tu nie przyjedzie i na pewno nie będzie reklamował tej imprezy moje zdanie jest takie : organizatorzy powinni podziękować policji za to że skutecznie ztłamsiła raczkującą jeszcze imprezę a szkoda

krystianITR 
prawdziwy tuner

Auto: DRAG and civic d16
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 21:20   

Szybcy i Wsciekli :mrgreen:
Sezon 2007 ET:11.56 Tokol wegry
2007 EAST EUROPEAN Sport FWD N/A 1st place
I-Vice Mistrz Polski 2007 w klasie Profi
10 second FWD N/A Honda CRX (10.9@210.5km/h)!!!Tokol 16.05.2009
Szukam sponsora!!

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Auto: RHD
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 16:11   

HaGie, to jest szpachlowóz a nie samochód :D szkoda ze właściciel niewystawił swojej zabytkowej BMW bo na jej temat miałbym wam wiecej do opowiedzenia :mrgreen: :mrgreen:

agrabsabi 
drifter
wiatr we włosach :)

Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 20:14   

HaGie napisał/a:
a najladniejszym i najfajniejszym autem moim zdaniem byl triumph

mattey napisał/a:
HaGie, to jest szpachlowóz a nie samochód szkoda ze właściciel niewystawił swojej zabytkowej BMW bo na jej temat miałbym wam wiecej do opowiedzenia

sorki mattey ale skoro wiesz dużo o jego bmw to pewnie wiesz również o tym małym fakcie że triumh w przyszłym roku będzie dopiero robiony na cacko :spoko:
to autko jest niedawno ściągnięte i pomimo tego że nic jeszcze nie było w nim restaurowane to i tak jest jedno w mieście i nie jeden dech zapiera :spoko:
kicek napisał/a:
Jak oni nawet nie mają pojęcia jak mierzy się db, u mnie wyglądało to tak że pan policjant wsadził sonde mierząca hałas prawie do końca ostatniego tłumika, gdzie w przepisach jest wyraźnie napisane że mierzy sie to w odległości 50cm, na wyskości metra, natężenie hałasu otoczenia nie moze przekraczać iluś tam db... Auto musi pracować na 1/3 obrotów w ktorych uzyskiwany jest najwyższy moment obr. a u Mnie dokrecił auto do odcinki ... Nie pomogły moje tłumacznia bo przecież oni wiedzą lepiej... Jak ktoś nie wie jak egzekwować przepisy a jest do tego upoważniony to wybacz...
nie pierwszy raz spotykam się z takimi akcjami a Moje auto jest w 100% dopuszczone do ruchu... nie załatawiam sobie przeglądów itd... peace

prawo polskie kolego Kicek mówi wyraźnie ;)
...że masz prawo do odmowy przyjęcia mandatu a wtedy zostanie skierowany wniosek do sądu grodzkiego :spoko:
a tam możesz się wykazać swoją wiedzą i oczywiście udowodnić że policjanci to głupcy :v
skoro uważasz i jesteś pewny że procedura była niezgodna z prawem i wszelkimi zasadami technicznymi to osobiście dziwię ci się że nie wystąpiłeś do sądu sam :v z wolnej stopy :roll: :roll:

kicek 
prawdziwy tuner
F*ckThePrincess

Auto: SDI po czipie
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 21:55   

agrabsabi napisał/a:
HaGie napisał/a:
a najladniejszym i najfajniejszym autem moim zdaniem byl triumph

mattey napisał/a:
HaGie, to jest szpachlowóz a nie samochód szkoda ze właściciel niewystawił swojej zabytkowej BMW bo na jej temat miałbym wam wiecej do opowiedzenia

sorki mattey ale skoro wiesz dużo o jego bmw to pewnie wiesz również o tym małym fakcie że triumh w przyszłym roku będzie dopiero robiony na cacko :spoko:
to autko jest niedawno ściągnięte i pomimo tego że nic jeszcze nie było w nim restaurowane to i tak jest jedno w mieście i nie jeden dech zapiera :spoko:
kicek napisał/a:
Jak oni nawet nie mają pojęcia jak mierzy się db, u mnie wyglądało to tak że pan policjant wsadził sonde mierząca hałas prawie do końca ostatniego tłumika, gdzie w przepisach jest wyraźnie napisane że mierzy sie to w odległości 50cm, na wyskości metra, natężenie hałasu otoczenia nie moze przekraczać iluś tam db... Auto musi pracować na 1/3 obrotów w ktorych uzyskiwany jest najwyższy moment obr. a u Mnie dokrecił auto do odcinki ... Nie pomogły moje tłumacznia bo przecież oni wiedzą lepiej... Jak ktoś nie wie jak egzekwować przepisy a jest do tego upoważniony to wybacz...
nie pierwszy raz spotykam się z takimi akcjami a Moje auto jest w 100% dopuszczone do ruchu... nie załatawiam sobie przeglądów itd... peace

prawo polskie kolego Kicek mówi wyraźnie ;)
...że masz prawo do odmowy przyjęcia mandatu a wtedy zostanie skierowany wniosek do sądu grodzkiego :spoko:
a tam możesz się wykazać swoją wiedzą i oczywiście udowodnić że policjanci to głupcy :v
skoro uważasz i jesteś pewny że procedura była niezgodna z prawem i wszelkimi zasadami technicznymi to osobiście dziwię ci się że nie wystąpiłeś do sądu sam :v z wolnej stopy :roll: :roll:

Mandatu nie dostałem, zabrali jedynie dowód... Jak zaczynałem z nimi dyskutować ze to nie tak sie robi, pan powiedział ze zabierają mi dowód a jeśli mam jakieś aluzje co do pomiaru to mogą dołączyć do dowodu filmik dzieki ktoremu dostał bym 12pkt i 500pln. Widomo lepiej sie nie kłócić i stracić dowód niż dostać punkty i pln do zapłaty...

W moim powyższym tekście chodziło Mi jedynie o brak fachowości pomiaru, jeśli zrobił bym tak jak piszesz udowodnił bym im ze dokonali pomiaru nie zgodnie z przepisami ale dostał bym też wysoki jak dla Mnie mandat i punkty karne...

Policjanci mimo braku fachowości okazali sie w tym przypadku też ludźmi, przyznaje ze musiałem długo tłumaczyć ze auto tylko na KJS, że musiałem pojechać po bułki do Reala itd
ale okazali sie bardzo okiii

maly841 
pr0 killer

Auto: 2.0 TFSI
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 02:06   

Ciesz sie ze nie dostales mandatu hehehe , ja wlasnie wrocilem z teqilli i jeszcze tak drogiego piwa nie pilem ;p

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Auto: RHD
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 09:43   

agrabsabi napisał/a:

taaa koleś ma jeszcze kilka takich... poza tym to wyjatkowy cfaniak chial zebyśmy mu zorbili to BMW za grosze tj całe szpachlowanie podkład i lakier ponizej 1000pln jak mu powiedzielismy że skoro taaka cene oferuje za robote to w takim stopniu bedzie to zorbione ogólnie z samochdem było grubo ponad miesiac powalony za marne 300$ gdzie był to tylko nasz zmarnowany czas i stracone pieniadze

Odpowiedz do tematu