Auto: Stazza JA, MA70
Skąd: Śródmieście Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 635
Wysłany: Nie Gru 10, 2006 15:01
WAŻNA PYTANIE PARAFIALNE:
gdzie moge dostać produkty (oleje) VALVOLINE??
motul za drogi, castrol do du** więc wybieram VALVOLINE
mam zamiar kupić oleje do: silnika, skrzyni i dyfra - ale kucze linux (!!) nie moge znaleźć ich w sklepach........wiecie może gdzie moge dostać orginalne oleje VALVO????
Auto: Stazza JA, MA70
Skąd: Śródmieście Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 635
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 11:36
więc tak:
1)w DAKOLU (witosa) mają tylko w bańkach 1 litrowych i jeden litr kosztuje 43zł. Czas dostawy: jeden dzień.
2)na Zemborzyckiej nie znalazłem hurtowni Orlenu.....
3)na Pancerniaków (Exoil) nie byłem - szukałem tylko numeru telefonu i znalałem taki: 4410050 - ale jak dzwonie to słysze tylko "...tu tiu tju nie ma takiego numeru tu tiu tju..."
4)w Gamercu na górce: 45zł za litr lub 217zł za 5 litrów. A no i w Gamercu dostane też oleje do skrzyni i dyfra.
ktoś może jeszcze jakieś sklepy zna? żeby były zaufane (wiadomego pochodzenia - nie żadne szfindle ) ...... w ostateczności zostaną 4 bańki po jeden litr
aha no i jeszcze jedno małe pytanko chciałem zadać nie zakładając nowego tematu:
kiedyś mnie to nie interesowało, ale teraz jest inaczej........JAKI MIAŁBYM KUPIĆ FILTR OLEJU ? czy to ma aż tak duże znaczenie??
zawsze kupowałem w MMCar na górce - jakaś japońska produkcja. Ale ostatnio jak zmieniałem olej to kupiłem Filtrona - było zamieszanie w serwisie, bo nie było do mojego auta więc założyli od innego auta, ale pasował do mojego i było git.
a teraz mnie tak się nasunęło na głowe..... w co inwestować??
Co do tego Orlenu to na ostatnich światłach w kierunku bychawy w lewo i masz taki wielki napis ORLEN obok MPWiK. Co do cen to drogo, jak mnie pamięc nie myli miałem po około 160ł za bańke 5l. Co do filtrona to ja odradzam, lubi się rozpaśc i pozapychac kanały olejowe, na własne oczy widziałem 2 takie przypadki.