Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Wto Paź 17, 2006 12:19
KLOCEK napisał/a:
truespinmice napisał/a:
czyli mam kupić szybe w hanesco a wstawić ją na poligonowej? - tak bedzie najtaniej?
wstawiaj tam gdzie kupujesz, chyba że nie zależy ci na gwarancji
dzwoniłeś na unicką , tam gdzie podałem ??
gwarancja na szybe
weź mi pokaż sytuacje w której gwarancja taka miałaby zadziałac ???
chodzi mi o gwarancje na szybe nie na wklejenie .. bo nie rozumiem czemu warsztat wklejający NOWĄ szybe nie kupioną u nich miałby nie dać gwarancji na usługe ... co prawda i tak 99 % obecnych gwarancji można sobie pupe podetrzeć
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: BMW e39 523i
Skąd: Choiny Pomógł: 16 razy Dołączył: 05 Wrz 2004 Posty: 918
Wysłany: Wto Paź 17, 2006 13:07
Paweel napisał/a:
KLOCEK napisał/a:
truespinmice napisał/a:
czyli mam kupić szybe w hanesco a wstawić ją na poligonowej? - tak bedzie najtaniej?
wstawiaj tam gdzie kupujesz, chyba że nie zależy ci na gwarancji
dzwoniłeś na unicką , tam gdzie podałem ??
gwarancja na szybe
weź mi pokaż sytuacje w której gwarancja taka miałaby zadziałac ???
chodzi mi o gwarancje na szybe nie na wklejenie .. bo nie rozumiem czemu warsztat wklejający NOWĄ szybe nie kupioną u nich miałby nie dać gwarancji na usługe ... co prawda i tak 99 % obecnych gwarancji można sobie pupe podetrzeć
prosty przykład , szyby z ogrzewaniem albo z czujnikami deszczu jak nie będzie działać to do kogo pojedziesz ?? do tego co montował czy do tego co sprzedawał ??
albo jak ci szyba pęknie na postoju ,sama z siebie , to kto będzie wiedział czy była ona krzywo wklejona czy miała wadę ukrytą ?? (np małe nie widoczne pęknięcie przy brzegu )
inny przykład , jak szyba będzie poprostu krzywa i po klejeniu okaże się że albo odstaje , albo wystaje bądz jest szpara ?? do kogo pojedziesz ?? do sprzedawcy, to on ci powie że szyba jest dobra tylko źle wklejona
co do uwzględniana reklamacji to jest różnie ale to już inny temat
Auto: Stazza JA, MA70
Skąd: Śródmieście Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Sie 2005 Posty: 635
Wysłany: Wto Gru 12, 2006 19:11
no i stało sie.....dziś poszła szyba od lewa do prawa - przez całą szerokość. Trwało to jakieś 2 minety (chyba różnica temperatur pomogła).
tak jak wcześniej nie mogliśmy uzbierać na szybe - tak dziś musieliśmy pozyczyć i po 2 godzinach czekania , w calibrze pojawiła się nowa szybka PILKINGTON.
Cała robota została wykonana w zakładzie na Poligonowej. Koszt 370zł plus nerwy.