Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pon Mar 05, 2007 10:27
doktor200 napisał/a:
ja jestem wspolwascicielem tez max znizki ma moj tata i za 1.9 na caly rok wychodzi 850
Cytat:
Ja tez mam z ojcem OC na wszystkie samochody i tez nie mam lat saab 2.0 529 pln na rok corsa 1.4 399 PLN.
az sprawdzilem i beemka to 791pln z OC z NW za caly rok w PZU (wczesniej mialem wiecej bo bylo mniej znizek)
smarcik (tylko matka jest wpisana) 270pln z NW za caly rok w PZU
Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 21:43
Panowie ja mam 2,5l i płace za cały rok540zł z NW.Ubezpieczony jestem w TUW.Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych.W siedzibie firmy jest drozej,ja mam przedstawiciela i namiar na niego ze robi to naprawde tanio i wszystko jest oki wszedzie honorowane.Poprostu sprawia ze staje sie członkiem Towarzystwa i dodatkowo są profity z tego powodu.Podam Wam namiar tylko powiedzcie jej że znajomy już ponad dwa lata u niej ubezpiecza i jest wszystko oki ma tanio .Niech was zrobi członkiem .
Podam telefon tylko,bo moze reszty nie wypada. 608 273 237
[ Dodano: Pią Mar 23, 2007 9:54 pm ]
A co do spalania to jak juz pisali koledzy szczerze miasto 12l w mieście benzyny przy ciezkiej nodze do 12,5l na trasie do 8 l spada.Tak naprawde miedzy 1.6 a 2,5l jest ok 2l róznicy w mieście.Dodam ze mój silnik nigdy nie był skaleczony gazem.Powiem tak szukaj ładnej beemki zadbanej nie bitej lub jesli juz to dobrze utrzymanej,a silnik jak masz ciezka noge to z 4 cylindrowych 1,8is lub od 2 l w góre.JA KUPIŁEM MOZE DROGO SWOJĄ ALE BYŁA ZADBANA I DZIEWICA i wcale nie żałuje-jestem bardzo zadowolony.
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 22:42
RafiRud napisał/a:
Panowie ja mam 2,5l
RafiRud napisał/a:
A co do spalania to jak juz pisali koledzy szczerze miasto 12l w mieście benzyny przy ciezkiej nodze do 12,5l na trasie do 8 l spada.
Kolego czy Ty o tych samych autach piszesz?
Powiedzmy ze sie zgadzam z Twoja wypowiedza ale wtedy musialbys miec +/- 85lat i jezdzic po miescie jak typowy emeryt w skodzie...
ewentualnie mozliwosc jest taka ze masz TDSa...
Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 23:21
Jaqub napisał/a:
RafiRud napisał/a:
Panowie ja mam 2,5l
RafiRud napisał/a:
A co do spalania to jak juz pisali koledzy szczerze miasto 12l w mieście benzyny przy ciezkiej nodze do 12,5l na trasie do 8 l spada.
Kolego czy Ty o tych samych autach piszesz?
Powiedzmy ze sie zgadzam z Twoja wypowiedza ale wtedy musialbys miec +/- 85lat i jezdzic po miescie jak typowy emeryt w skodzie...
ewentualnie mozliwosc jest taka ze masz TDSa...
Nie wiem jak ty jeździsz.Ja napisałem o jeździe po miescie cały czas ponad ograniczenie i czesto ponad 120po miescie, a nie o jezdzie na torze i gwintowanie non stop.Mozemy sie spotkac i zerkniesz u mnie na komputer to zobaczysz.Kilka razy sprawdzalem z cpn to co pokazuje komputer i co do dziesiątej sie zgadza.Nigdy w zyciu nie spaliło mi auto więcej niż 13l nigdy tego nie przkroczyło.Zauwaz ze ja mam M52 silnik a one od zwykłych 2,5 l sa bardziej oszczędne.Fakt jak jechałem miesiac temu na trasie i chciał mi uciec jakiś koles to ok 30km jechalismy 200km/h to mi pociagnąl po paliwie,ale ja pisalem o jezdzie po miescie,a w lublinie poszalec sie nie da.A moge ci powiedziec ze nie lubie jak ktos mnie wyprzedza lub jechac powoli tylko jezdze slalomem jak tylko sie da,a jesli bysmy sie spotkali na miescie to napewno nieznając cie nie pozwoliłbym ci żebyś był przedemna.Powtarzam jazda po mieście 12.5 l a gwintowania na torze czy lotnisku nie podaje bo człowiek pytał o normalna jazde nie wyscigową.
[ Dodano: Pią Mar 23, 2007 11:24 pm ]
Dodam ,że kazdy myśli że BMW to smok ale to jest stwierdzenie do małych pojemności.BMW z większymi silnikami są oszczedne dlatego że nie trzeba dusić pedału gazu tylko odjeżdza przy niskich obrotach
Wysłany: Pią Mar 23, 2007 23:54
siakos strasznie malo albo to tylko ja mam jakos olowiana noge... bo nawet jak w smarta siadam to wychodzi po miescie od 8l pb98 w gore
ale prawda jest taka ze jak ktos chce wiecej dac w palnik beemka (6scio cylindrowa) to paliwo znika w oczach... kiedys ok 15litrow pb95 spalilem w jakies 4-5minut
Auto: 2.0 TFSI
Skąd: Czechów Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Maj 2004 Posty: 1082
Wysłany: Sob Mar 24, 2007 00:41
Kumpel z bloku zapodal e-46 coupe taka niebieska 2.5 z sekwencja pali 15 gazu jak dla mnie to elegancko bo tyle mi palilo 1.8 . Corsa jak sie leci do 190 pali 10 l benzyny na trasie dzisiaj sprawdzone A saab ok 15 l w miescie wiec mysle ze wynik 13 l . benzyny w miescie jest jak najbardzie ok .