FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sportowy zawiech - gdzie moje -30mm?
Autor Wiadomość
TTomek 
streetracer

Auto: T.C.T;A5Tred;UnoT;A8 AKG
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 21:59   

leszczo napisał/a:
http://www.jamex.nl/shop/index.asp ale tomku NIE polecam

Pawełku , to nie dla mnie (ja nie mam sprężyn :> :mrgreen: :mrgreen: )

Chodzi o to , że mam "zonka" jeżeli chodzi o te "springi" i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi...:
w nismo NX100 wymienialiśmy sprężyny na właśnie Jamexy.
Dostarczył nam klient części bez opisu i były dwie pary : z oznaczeniem 160 i 165 przy czym były odpowiednio krótsze od siebie o jeden zwój , cały zestaw mial obniżyć auto o ileśtam mm, więc niby git 8)
mniej wiecej sprawdzaliśmy twardość i poza wysokością różnicy nie było żadnej...
pierwszy montaż i przód siadł oki , a tył stał w górze (jak w jakimś hamerykańskim dragsterze), ze wyglądało to beznadziejnie , był to montaż :dłuższe na tył...

więc ok , kombinujemy ..., przód cięższy , siądzie bardziej ....zmiana...:
dłuższe o zwój na przód , krótsze na tył... :mad: :mad:

efekt taki , że przód dalej siedzi jak siedział , tył niżej niż poprzednio ...wygląda sensownie , nawet daje rade ale autko dziwnie sie zachowuje tzn: tył podskakuje jak piłeczka, efekt jest gorszy niż przed zmianą (poza wizualnym).

Amorki nie noszą znamion padniętych , więc nie wiadomo o so chodzi , natomiast nigdzie nie mogę sie doszukać specyfikacji co do tych sprężyn...ot no name zamontowany i przez niego kolejny siwy włos na głowie (już trzeci :mrgreen: )
może ktoś miał do czynienia z tym czerwonym gównem bo mi to na ogólną lipę wygląda...

leszczo 
znawca

Auto: syrena 105l
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 22:25   

dlatego napisalem ze nie polecam 4 montaze i 3i pol zonka raz bylo dokladnie jak napisales w waszym przypadku tyle ze te springi cwiczylem kilka lat temu bo inne markowe byly strasznnnnnie drogie.Dociekalismy wtedy co i jak i nawet znalazlem zonka z numeracja w takim grobym katalogu D&W :mrgreen: od tamtej pory luzzzzz nie polecam i tyle sam latalem na hr omp volgangi czy jakos tak i eibachah i nie ma zlotego srodka wszystko zalezy od samochodu tzn wielkosc/dlugosc/szerokosc i to co chcemy osiagnac aaa jeszcze byly ast niemieckie

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Auto: służbowe
Wysłany: Sro Kwi 18, 2007 22:41   

Konrad. napisał/a:
100km zrobione, wrażenia z jazdy - bezcenne; idealnie jeśli chodzi o charakterystykę pracy i o wybieranie nierówności ale niestety doskwiera mi brak gleby z przodu :/
Rysiek, nie chodzi mi ten link do FK
chodzi tylko trzeba poczekac z 5minut bo ładują sie dosc dlugo dane i zamula komputer...tez z poczatku myslalem, ze nie chodzi...

a Jamexy...no coz slyszalem, ze jakosc ich produktow w ostatnim czasie znacznie sie poprawiła, jednak wciaz jestem zadania ze to springi z dolnej półki .

Odpowiedz do tematu