wcześniej miałem jakieś włoskie przesówane gówno z którym miałem więcej problemów jak matka z 14letnią ciężarną córką.
Tylko ja mam już zamontowany szkielet przesuwnej tylko teraz trzeba napęd zamontować.
Gdzie najlepiej pojechać i czy warto sprzedającemu płacić za montaż (ile to może kosztować) ?
Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 08:21
To co wybrać Vente czy Domo-system do montażu bo firmę urządzenia już wybrałem Nice.Tak z montażem jakby z kogutem 2500zł się zamknęło i byłoby to perfekt robota śmiało bym zapłacił.Wiem ,że w Venta odrazu Videodomofon by zamontowali i nie wiem co wybrać.
Żeby nie zakładać nowego tematu,może ktoś przy okazji zan dobrą ekipę co miałaby termin w miare wolny na koniec wkacji ,żeby zrobić ogrodzenie z klinkieru ok.200m . I le mniejwięcej biorą z metra na gotowo jak robią takie ogrodzenia?
Zastanów się czy ten videłofon jest Ci naprawdę potrzebny. Co do ekipy to ciężko Ci będzie coś znaleźć na ten rok, jak chcesz mogę Ci na wiosnę podesłać tylko już teraz trzeba termin klepać.
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 15:55
Dawaj śmiało namiar tutaj lub na PW.A czemu piszesz żeby z Videofonem się zastanowić?
Jeśli chodzi o wydanie pieniędzy to akurat jest na to przeznaczone w budżecie pare złotówek,chyba że jakiś inny powód masz.
Mało praktyczny bajer, wystarczy czasem do okna podejść i zobaczyć kto jest przy bramie, chyba że ktoś robi przyczajkę na ciebie Pozatym małolaty lubią się sprayem bawić i zamalowywać oczka. Namiar podrzucę Ci jutro bo mam w firmie.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 18:38
_Rafi_ napisał/a:
Żeby nie zakładać nowego tematu,może ktoś przy okazji zan dobrą ekipę co miałaby termin w miare wolny na koniec wkacji ,żeby zrobić ogrodzenie z klinkieru ok.200m . I le mniejwięcej biorą z metra na gotowo jak robią takie ogrodzenia?
koszt ok 50m ogrodzenia z klinkieru (robocizna) to ok 20tys pln (dwadziescia tysiecy) w tej cenie masz fundament, slupki i podmurowke (w przeslach) a i jeszcze byly chyba 3 sciany na smietnik (taki maly)... z tego co wiem to za polozenie jednej cegly biora ok 7pln
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 20:11
Jaqub napisał/a:
koszt ok 50m ogrodzenia z klinkieru (robocizna) to ok 20tys pln (dwadziescia tysiecy) w tej cenie masz fundament, slupki i podmurowke (w przeslach) a i jeszcze byly chyba 3 sciany na smietnik (taki maly)... z tego co wiem to za polozenie jednej cegly biora ok 7pln
Strasznie wygurowane,bo juz mi ktoś mówił ,że od cegły biorą 1zł a nie 7zł a za 34m ogrodzenia z klinkieru i z fundamentem 1,2m znajomy zapłacił 10.000zł. Dlatego chciałem z kilku miejsc znać ceny i oferty fachowców.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 21:23
_Rafi_ napisał/a:
Strasznie wygurowane,bo juz mi ktoś mówił ,że od cegły biorą 1zł a nie 7zł a za 34m ogrodzenia z klinkieru i z fundamentem 1,2m znajomy zapłacił 10.000zł. Dlatego chciałem z kilku miejsc znać ceny i oferty fachowców.
miszczu 3 lata temu ruski kladl 1 cegle (klinkier) za 1.20pln... teraz nie chce robic u NAS bu u siebie dostaje 2 dolce za jedna cegle (od nowobogackich)... nie wiem gdzie TY bierzesz takie ceny... poza tym jak znajdziesz kogos kto Ci moze robic od razu to znaczy ze wezmie zaliczke i przepije a u Ciebie nawet cegly nie polozy bo wszyscy co sie tym zajmuja maja roboty tyle ze przez min rok nie przerobia...
[ Dodano: Czw Lip 24, 2008 22:24 ]
Paweel napisał/a:
a gdzie materiały ?
ja 3 lata temu placilem ok 1.30pln za jedna cegle z klinkieru.. teraz jak za tyle znajdziesz zwykla cegle to jestes kozak...
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 07:37
Cegłe klinkierową ładną znajomy 2 miesiące temu załatwił za 2,20zł i powiedział ,że by się postarał też tak załatwić,a położenie zazwyczaj jest połowa ceny cegły i to od kilku osób już słyszałem.Wiem ,że fachowców na już nie znajdę ,bo wogóle muszę pozwolenie jeszcze załatwić więc jak będzie lekka zima to na jesień gdzieś w październiku najwcześniej można fundament zacząć kopać.Mam z przodu położony już klinkier 34m i to kosztowało 10.000zł tylko trzeba wypełnić przęsła sztachetami lub prętami.Chciałem zrobić tak dookoła.
Dajcie namiary lepiej konkretne na brygady lub firmy robiące ogrodzenia ,może coś innego by mi doradzili,żeby taniej było,bo przód z klinkieru już jest to może boki na podmurówce lub zwykłej cegle by się zrobiło.Trzeba pogadać z kilkoma fachowcami i coś podpowiedzą.