FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kto zna to ??
Autor Wiadomość
sznurówka23 
drifter

Auto: Nysa
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 17:33   

nie no z tą oceną pojechałem trochę, ale zazdroszczę silnika jedynie oraz mostu np. reszta jest niezbyt udanie wymyślona :| silnik według mnie pasuje ale do innych samochodów niż Polonez,ogólnie przemyślany projekt, tylko zrobiony na krótką metę! buda mu sie rozleci i np. nie rozumiem idei zawieszenia standard na przód ten silnik jest o wiele cięższy od serii!!! :) zawiecha porażka, no cóż jednak dla większości osób liczy się tylko to żeby upchać jak największy silnik pod maskę a nie ogół projektu... trudno mi np. nie zależy na tym żeby mieścić się na milimetry w komorze i nie rozumiem idei do bezsensownego podniecania się wielkością silnika kosztem układu jezdnego... chciał bym powiedzieć że moja wypowiedź nie ma na celu obrazy kogokolwiek, a jedynie pokazanie mojego zdania na temat tego pojazdu.

Endi 
Specjalista

Auto: FSO Polonez
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 18:59   

Wiesz to zależy jak jest użytkowany ten samochód wydaje mi sie ze facet coś mówił o modyfikacjach zawieszenia no bo z takim silnikiem jazda na standardowym zawieszeniu jest lekko mówiąc niemądra myśle ze jak koles tyle pracy i kasy w niego włoży to pewnie cos i z hamplami i z zawieszeniem podziałał ciekawe jak sie teraz ma ten samochód.

sznurówka23 
drifter

Auto: Nysa
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 20:00   

jak oglądałem ten filmik to: sprężyny standard, nawet nie do ,,traka" tylko seria na atu:|

adas1987 
drifter
V6

Auto: HB RWD
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 20:59   

seria springi a amory?? cieżki silnik i auto siada rozporki i stabilizator i jest ok

kom 695048708

PIOTREK_42GV 
znawca

Auto: Fiat 125p 1.8 DOHC
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 21:16   

To auto było zrobione już parę lat temu 5-6 lat temu było opisane w GT po raz pierwszy potem było jeszcze raz jak zrobił bi-turbo :) No i jak widać po 5 -6 latach nie rozpadło się ani nie porwało a swego czasu Właściciel sporo ścigał sie na 1/4 ale z tego co pamiętam to raczej bez szału wyniki. Wracając do GT był tam całkiem sensownie opisany łącznie z opisem instalacji podtlenku azotu domowej roboty z butlą od palnika w bagarq :D Pozdrawiam jak znajdę czas to może poszukam tego numeru :)

Odpowiedz do tematu