FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Usuniecie Naklejek z karoseri
Autor Wiadomość
KIT GTO 
speed demon

Auto: DESTRUKCJA
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 21:42   

maly841, nie zgodzę się z tymże po wodzie nie schodzi

z dwóch transitów z kontenerami zrywałem naklejki (a były prawie całe obklejone, oprócz wierzchu na kontenerze) to tylko gorącą wodą, a pozostałości kleju benzyną ekstrakcyjną :)

.Gelo. 
the fastest furious

Auto: Golf mk2 VR6
Wysłany: Sro Sty 23, 2008 23:41   

KIT GTO napisał/a:
to tylko gorącą wodą, a pozostałości kleju benzyną ekstrakcyjną :)
ja tak właśnie robiłem i bez problemu zeszło

maly841 
pr0 killer

Auto: 2.0 TFSI
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 01:13   

daniel napisał/a:
Wszystko zależy od kleju na naklejce, jedne pięknie schodzą w całości, a innych nie można za cholerę zdrapać.

Wlasnie to jest prawda w przypadku tych samochodow zolte schodzily ok , a z niebieskich zostawał klej. Przypomne ze na tych samochodach z ktorych sciagalem naklejki byly one 9 lat .

MarcinLbn 
the fastest furious
Ustrzelił 100000post

Auto: nexia
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 17:26   

marcinos 
pr0 killer
pr0 seria

Auto: GTC
Wysłany: Nie Sty 27, 2008 17:28   

Auto Świat rządzi :haha: :haha: :haha:

KIT GTO 
speed demon

Wysłany: Nie Sty 27, 2008 17:45   

tak tak kupujcie środki reklamowane przez AŚ (płatna reklama) :)

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 17:51   

KIT GTO, nie wiem, jakies dowody masz w tej sprawie czy co?? przeciez biora kilka najbardziej podrecznych srodkow ktore mozesz kupic w jakimkolwiek sklepie.
to sa porady "domowe" wiec w czym rzecz?
jakby Ci napisali zamiast wd-40 uzyj brunoxa albo wurtha to bys sie zaczal zastanawiac gdzie to kupic, bo np ja do dzisiaj nie znalazlem sklepu gdzie wejde do wurtha i cos sobie znajde.

KIT GTO 
speed demon

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 01:18   

zostawię to dla siebie i następnych pokoleń, niektórzy może wiedzą o co chodzi :)

o to biega ?

http://www.stm.com.pl/cennik.php?pok=1
http://www.wurth.pl/test/...id=32&Itemid=59

siwy 
speed demon

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 13:56   

KIT GTO, czyli kawał pitolenia i nic wiecej? Jak mowisz A to powiedz i B.
ja tez moge powiedzieć, że napewno tak piszesz bo masz w tym jakąś korzyść żeby tych produktów nie kupować.
Byćmoże i jest jakieś wyróżnianie tych produktów, ale zarzucisz to każdej gazecie?
czy rozumiesz jakie sa kryteria uzywania tego typu produktow?
Przeciez nikt nie mowi ze sa to "najlepsze", tylko porownuja kilka preparatow, ktore sa ogolnodostepne w kazdym sklepie moto, hipermarketach, stacjach benzynowych, tam gdzie zwykly szary uzytkownik znajdzie pomoc.

sa nastawione na chalupnicza metode.

Nie wiem czego Ty bys oczekiwal od tego typu gazety, ze Ci zasunie takie preparaty (bymoze i mega zajebiste) ale dostepne tylko dla warsztatow czy wykwalifikowanego personelu?

KIT GTO 
speed demon

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 15:17   

siwy napisał/a:
Byćmoże i jest jakieś wyróżnianie tych produktów

nie jest tylko na pewno jest

siwy napisał/a:
Byćmoże i jest jakieś wyróżnianie tych produktów, ale zarzucisz to każdej gazecie?
czy rozumiesz jakie sa kryteria uzywania tego typu produktow?
Przeciez nikt nie mowi ze sa to "najlepsze", tylko porownuja kilka preparatow

to ty chyba nie wiesz, samo porównanie 5 produktów i oznaczenie gwiazdkami (że ten dwie ma ten cztery a tamten dziesięć) świadczy który produkt jest najlepszy i który powinieneś wybrać, mimo że nie jest to test (a jeśli według gazety produkt A lepiej usuwa np: zabrudzenia niż produkt B, a ja z doświadczenia wiem że jest na odwrót, to kto ma rację? mam słuchać się gazety)

siwy, kto im zapłaci to tego stawiają na czele, np. w jednym numerze AŚ opel astra jest opisany; ciasno, słabe materiały i wykończenie i coś tam jeszcze. a dwa numery dalej: świetna ergonomia wnętrza, dobre materiały, wszystko naj (moje spostrzeżenie, nie tylko odnośnie tego materiału)
fakt faktem niektóre artykuły dotyczące porad mają niezłe

aczkolwiek mam znajomego który pisał artykuły do AŚ i potwierdza że gazeta nie jest bezstronna

siwy napisał/a:
ale zarzucisz to każdej gazecie?

czy ja coś takiego powiedziałem :|

a ty czemu ich bronisz ? kupujesz tą gazetę od dziecka ?

ALE TO TYLKO MOJE ZDANIE

tak więc bez spinki :) bo robi się OT

siwy 
speed demon

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 19:01   

Moze tak na wstepie, bo chyba nie powiedzialem dosc dosadnie, ze nie bronie stronniczosci gazety, tylko chcialem wiedziec na jakiej podstawie wyciagasz taki sąd czy samosąd.

KIT GTO napisał/a:
ALE DLACZEGO TAK UWAŻASZ
KIT GTO napisał/a:
to ty chyba nie wiesz, samo porównanie 5 produktów i oznaczenie gwiazdkami (że ten dwie ma ten cztery a tamten dziesięć) świadczy który produkt jest najlepszy i który powinieneś wybrać, mimo że nie jest to test (a jeśli według gazety produkt A lepiej usuwa np: zabrudzenia niż produkt B, a ja z doświadczenia wiem że jest na odwrót, to kto ma rację? mam słuchać się gazety)
jezeli masz doswiadczenie w tym ze jeden usuwa lepiej to niz drugi, to nie potrzebujesz testu, bycmoze ich "syf" lepiej byl usuwany przez produkt wskazany w tescie.

KIT GTO napisał/a:
siwy, kto im zapłaci to tego stawiają na czele, np. w jednym numerze AŚ opel astra jest opisany; ciasno, słabe materiały i wykończenie i coś tam jeszcze. a dwa numery dalej: świetna ergonomia wnętrza, dobre materiały, wszystko naj (moje spostrzeżenie, nie tylko odnośnie tego materiału)
fakt faktem niektóre artykuły dotyczące porad mają niezłe
nie czytam AŚ, ale czasami mam stycznosc i zazwyczaj sa tam porownania, i jezeli pisza w stosunku np. Lexusa ze jest ciasny i ma slabe materialy a w stosunku do malucha jest wszechstronny i ergonomiczny, to chyba nie ma nic w tym zlego, prawda? no chyba ze 2 razy artykul o jednym aucie bez zadnych porownan, to wtedy jest to rzeczywiscie zadziwiajace.

KIT GTO napisał/a:
siwy napisał/a:
ale zarzucisz to każdej gazecie?

czy ja coś takiego powiedziałem :|
a czy ja napisalem, ze Ty rzekomo napisales, czy sie po prostu pytam? :fucku:

ale wrocmy do tematu pisania nt stronniczosci:
KIT GTO napisał/a:
mam znajomego który pisał artykuły do AŚ i potwierdza że gazeta nie jest bezstronna
KIT GTO napisał/a:
zostawię to dla siebie i następnych pokoleń, niektórzy może wiedzą o co chodzi :)
KIT GTO napisał/a:
ALE TO TYLKO MOJE ZDANIE
KIT GTO napisał/a:
siwy napisał/a:
Byćmoże i jest jakieś wyróżnianie tych produktów

:haha:
tak to skwituje.
To moze napisz wszystkim tym nastepnym pokoleniom, jak to wkoncu z tymi testami jest, bo ja naprawde jestem ciekaw.

KIT GTO napisał/a:
a ty czemu ich bronisz ? kupujesz tą gazetę od dziecka ?

CZY JA GDZIEKOLWIEK NAPISALEM ZE TESTY Z AS CZY CZEGOKOLWIEK SA TAKIE SUUUPER FANTASTYCZNE NIEOMYLNE I RZETELNE?
Nie, bycmoze i je chwalilem, dla laika sa napewno radą, uwazam ze sa pokazywane produkty i ktorymi co mozna zrobic, jest przedzial cenowy, jakies zaznajomienie. Wiadome jest przeciez ze konsument SAM wybiera.
Wiec powtarzam NIE BRONIE, chce tylko wiedziec dlaczego Ty piszesz takie rzeczy, chcialbym je zweryfikować, przekonac sie o tym i jezeli to prawda, to zwrocic uwage tym ktorzy z tego korzystaja i powiedziec zeby sie przesiedli na bardziej rzetelne gazety, a moze wszystkie gazety tak robia?

:)

ps czy sie spialem wczesniej, czy Ty dostajesz cisnienia bo zadaje niewygodne pytania ;) ?

wyedytowałem ponieważ chyba nie działa moduł "brzydkich słówek , a Admin już drugi raz się zapomniał :)
Ostatnio zmieniony przez TTomek Pią Lut 01, 2008 19:58, w całości zmieniany 1 raz  

KIT GTO 
speed demon

Wysłany: Pią Lut 01, 2008 23:15   

siwy napisał/a:
Moze tak na wstepie, bo chyba nie powiedzialem dosc dosadnie, ze nie bronie stronniczosci gazety, tylko chcialem wiedziec na jakiej podstawie wyciagasz taki sąd czy samosąd.

a na takiej że tak uważam :fucku:
siwy napisał/a:
samosąd.
sam sobie odpowiedziałeś

nie mam zamiaru przekonywać cię do mojego zdania i nie będę, jak masz kompleksy znajdź inny sposób na ich wyleczenie, a nie starasz się pokazać swoją wyższość inteligencji , i Oazę spokoju :haha:

Zrobiłeś coś źle, za karę podziel się obiadem,
weź udział w akcji
PAJACYK!
Ostatnio zmieniony przez Kamil Sob Lut 02, 2008 00:22, w całości zmieniany 1 raz  

dan 
drifter

Auto: A6 C5 3.0 V6 quattro tip.
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 00:01   

wilku napisał/a:
albo w sklepie lakierniczym kupujesz taki specjalny krazek który nakładasz na wiertarke (małe obroty )

Szukałem czegoś takiego w wielu sklepach, ale nigdzie nie znalazłem. Może ktoś widział gdzieś costakiego. Muszę usunąć klej pozostały po odklejeniu listew ochronnych z auta.

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 08:14   

Olej ten krążek, ciśniesz na miłą do sklepu LED mają taki wynalazek jak "LABEL OFF" ostatnio obdzierałem pare aut z naklejkami które siedziały po 5-6 lat i malinka, śladu nie ma.

Tak przy okazji zna ktoś jakiś dobry szajs aby usunąć asfalt/smołę z auta, nitro czy benzyny narazie odpadają.

Kuba 
pr0 killer

Auto: Malarz
Wysłany: Czw Sie 28, 2008 18:18   

MACIOR napisał/a:
asfalt/smołę z auta, nitro czy benzyny narazie odpadają.

zwykła nafta :mrgreen:

Odpowiedz do tematu