FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zatrzymuje Cię policja ... lepiej się zatrzymaj
Autor Wiadomość
KLOCEK 
streetracer
KLOCEK RALLY TEAM

Auto: BMW e39 523i
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 17:32   

ja to jakiś chyba dziwny jestem , bo wszystkie moje kontakty z policją kończą się miło i bez żadnych konsekwencji , może to dla tego że nie zgrywam cwaniaka, nie chodzę tam gdzie się chodzić nie powinno, nie wypisuję hwdp na murach a święty nie jestem , miałem kilka takich sytuacji że w sumie miał bym dzisiaj kilkanaście pkt i kilka set zł mniej na koncie ale policjant to też człowiek i trzeba z nim rozmawiać jak z człowiekiem a czarne owce trafiają się wszędzie i żaden psycholog czy badania tu nie pomogą :)

co do tematu to źle że ten chłopak zginą , ale to w 99% przez swoją głupotę i bezmyślność , bo chyba zdawał sobie sprawę z tego że nie bawi on się w tym momencie ze swoimi kolegami w ganianego , tylko popełnia przestępstwo
tak jak tu wcześniej HaGie napisał że duża też wina w jego bliskich którzy to też pozwalali mu na jazdę na motorze bez PJ

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 19:39   

etam.... zastanow sie nad tym co piszesz... gosc nie zginal dlatego ze nie mial prawa jazdy... zginal bo nie zatrzymal sie do kontroli i wg mnie swirowal bo myslal ze jak ma kozak motor to ucieknie... jakby sie zatrzymal nawet nie majac PJ to w najgorszym wypadku moglby zdobyc prawko za 3 czy 5 lat a w najlepszym tak jak ktos pisal wczesniej zalatwil by sobie to jakos u siebie w miasteczku przez wujka, ciotke itp...

a co do policji to roznie sie trafia to tez w sumie ludzie... nie ma co zgrywac cwaniaka tylko lepiej potulnie... ogladnijcie sobie UWAGA PIRAT na tvn turbo... daje sporo do myslenia... fakt ze czasem przeginaja ale zwroccie uwage jak jest gdy tytulowy PIRAT swiruje, cwaniakuje itd a co jest jak jest potulny...

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 20:59   

Etam napisał/a:
o wypadek nie trudno nie wazne czy jedziesz motorem czy samochodem, jest jedna kwestia po dziwi mnie ta hipokryzja na tym forum. piszecie ze to sluszne a ja sie pytam czy wyscigi na inzynierskiej w ktorych nie jedno z was bralo udzial - byly bezpeiczne w 100%? odpowiedz jest jedna - nie bo nawet na zakmnietych imrpezach z prawdziwego zdrarzenia gpotrafia zginac kibice mimo zabezpieczen ktorych na inzynierskiej nie bylo - co gdyby ktos stracil panowanie nad pojazem i przekosil kilka osob? to jest hipokryzja bo gdyby ktos zaczal uciekac z inzynierskiej i by dostal kulke w lep pisalisbyscie inaczej a ja tego nie rozumiem.... strzal to strzal....nie wazne kiedy i gdzie zabija tak samo.a te bledy robiliscie wiele razy - i teraz pytanie - czy zaplacic za nie zyciem to fajna sprawa? amen.

wiesz co... ja wiem jedno ... i zapewniam że jak bedzie taka koniecznośc to powiem to samo o sobie ... mam nadzieje że nie dojdzie do tego ale jak bede miec wypadek ... to pozostaje powiedzieć jedno .. NIKT za mnie nie kierował ... za tego człowieka też nikt nie kierował ...
miał obowiązek sie zatrzymać ... zaczął kierować ...

na INŻ ... przypominam Ci kolego że to DO K.U.R.W.Y N.Ę.D.Z.Y we MNIE WJECHAŁ powalony BURAK NA MOTORZE BRATA !!!!
i jakby strzelił o metr wcześniej i pod innym kątem to mógł mnie conajmniej poważnie połamać ...
a tak ... można powiedzieć że uratowałem mu pupe ... jakby nie ja to udeżył by w zamkniętą stalową bramę ... z bardzo dużymi odstępami pomiędzy przęsłami ...

ŁAPIESZ TO ???
nikt za niego nie kierował ...

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Auto: RHD
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 21:34   

Ja to ujme tak, są ludzie i parapety ale zawsze ktoś musi być k*rwa krzesłem...
Spotkan z policja miałem już dość sporo głownie z drogówka ale też z policja z dzielnicy która oprocz opier*alania sie nic innego nierobi bo im sie niechce... Powiem też ze Etam ma racje bo sam też znam pare nadużyć władzy ze strony policjanow gdyż mój brat zostal złapany z kolega zato ze stali koło szkoły w dresach i policja przybiła im to ze rozprowadzali prochy pod szkoła ale podczas kontoroli nic nieznalieźli zabrali ich na posterunek gdzie obaj dostali bo policjanci żądali zeby ci podpisali protokół ze to byli oni. Oczywiście kolega wyladował w szpitalu ze wstrzasem mózgu... Oczywiście policjantom wszystko przelecało koło pupy bez zbednych konsekwencji... Czy nawet przykład odemnie z osiedla gdzie maja typa jak na widelcu (kradzieże, pobicia, wymuszenia, narkotyki) maja na niego pełną teczkę bo wiele razy było na niego juz doniesienie składane i policja sobie niz z tego nierobi... Czemu? bo sie boją boja sie o swoje pupy bo łatwiej jest złapać małolata który nic niezrobił lub kogoś za picie piwa która niestanowi zagrożenia na osiedlu niż złapanie osoby która naprawde może zrobić komuś krzywde... On im sie poprostu śmieje prosto w twarz ze oni moga mu ch*j zrobić i niestety tak jest naprawde... Polska policja jest chora i tego nikt niezmieni dopuki w policji dalej beda panować zasady ze to jest syn kolegi starego UBka to on sie dostanie a ktoś za niego zda testy...
Od jakichś 2-3 lat jestem na wielkie NIE z policja i szczerze wątpie że mój stosunek do nich zmieni sie kiedykolwiek bo w moich oczach niezasługuja na szacunek (oczywiście niewszyscy bo sa tam też normalni ludzie)

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Wysłany: Pon Lip 31, 2006 21:38   

mattey napisał/a:
Ja to ujme tak, są ludzie i parapety ale zawsze ktoś musi być k*rwa krzesłem...icjanow gdyż mój brat zostal złapany z kolega zato ze stali koło szkoły w dresach i policja przyb)

głupoty piszesz ...

jakby nie ta znienawidzona policja to dopiero by była anarchia w tym posranym kraju ...

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Auto: służbowe
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 00:03   

Policja to policja tamto, ale jakby ktos zaczol Was tłuc czy by Wam sie włamał do domu to tylko policja Wam moze pomóc, bo ludzie są obojętni na krzywde...

Jakby sie gosc zatrzymal to by teraz pił piwo...
amen

Tomek 
technical monster

Auto: Honda Civic
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 12:12   

Rysiek napisał/a:
Policja to policja tamto, ale jakby ktos zaczol Was tłuc czy by Wam sie włamał do domu to tylko policja Wam moze pomóc, bo ludzie są obojętni na krzywde...

To samo mialem napisac.

MEBLE KUCHENNE NA ZAMÓWIENIE

kolpi 
drifter
no. 1

Auto: (patrz obrazek)
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 12:34   

A jak już się włamują, to pytają się jak ubrany, jaki kolor kurtki czy ma czapkę itp itd. Już wysyłamy patrol, a patrol przyjeżdża po 1,5 godziny...

Lukass 
Widać, że się stara
Only diesel power

Auto: VW Golf Mk2 1,6 D
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 16:27   

Moje prywatne zadanie na temat policji jest takie jak nie trzeba to oni sa i wielce ganiaja pijaczkow spod sklepów a jak trzeba to nie maja w tej chwili radiowozu albo własnie wyjechał i 10 km jedzie 1.5 godziny nawet w lublinie niby sa patrole na starówie (polegaja na siedzeniu w cieniu i palenie papierosów lub gadanie przez koma) Ale jak wyje alarm w samochodzie to sie odwracaja i udaja ze nic nie widza ...

co do tej sytuacji w chodlu to słyszałem ze koles ominał blokade a oni do niego zaczeli sztrzelac bo zekomu to był sprawca napadu (brak kombinezonu) i po tym policjant ocenił sytacje moim Zdanie winne sa obie strony i Policja za nie zastosowanie regulaminu i sztrzelanie gdzie popadnie I koleś za nie zatrzymanie sie do kontroli .

Do tego dochodzi tez bezmyślność rodziców i dziewczy tego kolesia ze dawali mu tak bez PJ Ganiac takim motorkiem ale to juz temat rzeka ale każdy ma swoje zdanie

www.vwgolf.pl
www.vaglublin.pl
Ostatnio zmieniony przez Lukass Wto Sie 01, 2006 23:09, w całości zmieniany 1 raz  

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 18:12   

Jak zwykle lanie wody, nawet niechce mi się tego czytać.

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Wysłany: Wto Sie 01, 2006 20:00   

MACIOR napisał/a:

nikt Ci nie każe ... są inne fora ...

znasz to skąś ?

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 22:33   

dzisiaj musialem walnac traske z przyczepa (wiec w miare powoli i mialem chwilke zeby sie porozgladac) zrobilem jakies 350km i jeszcze dobrze nie zdarzylem wyjechac z LBN a tu na koncu krasnickich (prawie na przeciw IRPOLu) szlifierka trafila w drzewo ( mimo ze motor jest dosc waski a odstepy miedzy drzewami +/- 5m) i szczerze to wg mnie jesli chodzi o PJ i motocykle to powinno byc tak ze robi sie PJ na kategorie A i najpierw mozna smigac np 2 lata motorkiem do 150-200cm3 po 2 latach a do 5 ciu np do 600cm3 a dopiero po 5ciu latach powyzej 600cm3... bo dorwie taki malolat szlifierke (przeciez w tej chwili motorek w okolicach 1000cm3 to praktycznie zaden wydatek) i w ciagu tygodnia max miesiaca rozbija sie bo myslal ze jest mega zajebiS%^ty itd... reszta wypadkow to TIR ktory tez przycial w drzewo ale z kabiny to praktycznie nic zupelnie nie zostalo (straszny widok) i jeszcze jakas tam osobowka (ciezko poznac bylo model)... NIE CWANIAKUJCIE TYLKO UZYWAJCIE TEGO CZY SIE WAM SZYJA KONCZY... a co do POLICJI to dajcie spokoj... Drogowka dziala dosc dobrze.....

mattey 
the fastest furious
NOKIA GSM MASTER

Auto: RHD
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 01:44   

kolpi napisał/a:
A jak już się włamują, to pytają się jak ubrany, jaki kolor kurtki czy ma czapkę itp itd. Już wysyłamy patrol, a patrol przyjeżdża po 1,5 godziny...

dokładnie... Nieraz było paru cfaniaczków wystawionych policji np picie piwa w miejscu publicznym+wjazd pojazdem na terenie zakazu ruchu+wandalizm+prowadzenie samochodu pod wpływem alkocholu co ostatnie jest przestępstwem:| tyle ze wtedy padał mocno deszcz policjant na 5tce przyja zgłoszenia a z posterunku mam zaledwie z 5 min drogi z kapcia lub szybciej samochodem i co? jajco minely 2h a policji jak niebyło tak sie niepojawiła... i ciekawe co by co niektórzy mówili jakby kierowca owego pojazdu spowodował wypadek i kogoś zabił? :| i co czyja była by wina? kogoś kto szedł i ostał zabity bo akurat szedł tendy jakby niemógł ktoredy indziej iść czy policji??

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 06:16   

Paweel napisał/a:
MACIOR napisał/a:

nikt Ci nie każe ... są inne fora ...

znasz to skąś ?

Tya znam z poradnika "Jak zostać nawiększym ciulem na forum"

Spawos 
prawdziwy tuner
Spawos

Auto: Lanos
Wysłany: Sro Sie 02, 2006 07:39   

Glupota to tak jakby po zrobieniu prawka musial bys 126p smigac rok.. a potem dopiero na Polozena i po 3 latach moze sz kupic co sie chce ..... mozesz kupic sobie scigacza odrazu ale trzeba miec troche w glowie to nic sie nie stanie. to tak jak z samochodem dorwie sie Swiezy kierowca i jezdzi jak wariat ;/

Odpowiedz do tematu