FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: .Gelo.
Sro Sty 07, 2009 13:23
A4 TDI czy 80 TDI Pooomocy..
Autor Wiadomość
dawidjey 
drifter
CCCO

Auto: AUDI A6 C4 2,0 ABK
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 10:03   

To dla mnie kolor to kolor i tylko mi się niepodoba (ja bym przebolał) ale mamcia jak to baba auto ocenia po kolorze i jej się niepodoba i koniec :mrgreen:

wolton22 
drifter
OOOO ;)

Auto: Audi A 4 ( kuleczka)
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 12:00   

a ja mam ten kolor i jestem zadowolony :) uwierz mi ładna ciemna felga i autko nawet wygląda :)

bebik 
znawca

Auto: jest
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 12:59   

też mam biały, i kolejny też chciałbym biały, jakby nie było ostatnio biały jest w modzie.

dawidjey 
drifter
CCCO

Wysłany: Sro Lut 11, 2009 16:44   

Panowie po malutku denerwuje mnie to szukanie samochodu.Mam kolejną opcje.Jest to A4 z silnikiem 1,8 T

http://moto.allegro.pl/it...uper_cenie.html

I jak jest ze spalaniem ???
Zakładam od razu ,że po zakupie auto wędruje na rowerową w Lublinie na założenie instalacji gazowej.Miałbyc diesel ,a że cięzko go znaleźć w dobrej cenie. chwytam już po różne oferty

Bo szukam auta w cenie do 13-14 tys z opłatami.I Oczywsićie propozycja z mojej strony to audi ale jeszcze w gre wchodzi VW Golv IV

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6099659

TYLKO AUTOMAT WCHODZI W GRĘ !!!
Oczywiście TYLKO automat ,bo mamcia zapomniała jak się zmienia biegi :mrgreen:

Co tu robić ,co tu szukać ??? Czy koszty utrzymania 1,8 są straszne (pomijając zawieszenie)

slaw86 
drifter

Auto: A4//grande P.
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 17:38   

teraz sie zastanów czy twoja mama potrzebuje auta które osiąga 100km/h poniżej 10sek i dysponuje mocą ~150KM
auto z turbosprężarką wymaga odpowiedniego traktowania, a koszty podczas naprawy tego elementu to czasami nie małe kwoty.
golf IV moim zdaniem jest bardziej pasuje do kobiety (przy założeniu że nie dba zbytnio o auto od strony mechaniki)

a czy to musi być auto z grupy VAG ? może mercedes klasy A :spoko:

dawidjey 
drifter
CCCO

Wysłany: Sro Lut 11, 2009 17:46   

Wcześniej miała OMEGE 2,5 V6 170 km i potrafiła ją "ogarnąć" ,ale teraz się uparła na A4 i nie ma przeproś.A jak bardzo trzeba dbać o ta turbosprężąrke ??? chodzi tylko o koszty utrzymania i cene max 14 tys. A mercedes...już był dyskutowany i po prostu nie :)

slaw86 
drifter

Wysłany: Sro Lut 11, 2009 17:57   

nie pytałem sie czy umie "ogarnąć" czy nie 8) tylko czy potrzebuje tak szybkiego auta.
bardzo może to nie tylko trzeba pamiętać, żeby nie katować jak zimny motor, i po ostrym butowaniu nie gasić od razu silnika a odczekać aż wyrównają sie obroty wirnika turbosprężarki. :spoko:

dawidjey 
drifter
CCCO

Wysłany: Czw Lut 12, 2009 13:47   

slaw86 masz racje ,dzięki za pomoc <spoko>

Hugo 
prawdziwy tuner
Audimaniak

Auto: Audi A4
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 14:35   

dawidjey napisał/a:
Wcześniej miała OMEGE 2,5 V6 170 km i potrafiła ją "ogarnąć" ,ale teraz się uparła na A4 i nie ma przeproś.A jak bardzo trzeba dbać o ta turbosprężąrke ??? chodzi tylko o koszty utrzymania i cene max 14 tys. A mercedes...już był dyskutowany i po prostu nie :)

Ciężkob będzie kupić 1.8T w dobrym stanie za 14tyś ;) Co do spalania to na trasie jadąc do 140km/h pali ok 8l , natomiast po mieście to 11l to tak minimum trzeba liczyć a jak się pociśnie to nawet 14-15 wciągnie :mrgreen: Co do turbiny to po każdej szybkiej jeździe i przed zgaszeniem auta trzeba odczekać aż turbina wyhamuje i troszkę się schłodzi

dawidjey 
drifter
CCCO

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 13:44   

Panowie ....znalazłem "okazje" dzwoniłem do chłopa i mówi,że zmienił pasek rozrządu filtr,olej w skrzyni tez olej i filtr ,nowe zawieszenie (wachacze),do poprawek lakierniczych tzn błotnik przedni i tylni + prawy przeni błotnik i w miarę niedaleko bo ok 160 km odemnie,jak oceniacie ??? (miał być diesel i automat)

http://moto.allegro.pl/it...any_tarnow.html

slaw86 
drifter

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 14:05   

dawidjey napisał/a:

http://moto.allegro.pl/it...any_tarnow.html

reflektory poliftowe 99r< może sie zaminimy bo takich szukam za dopłatą oczywiście z mojej strony ;)

dawidjey 
drifter
CCCO

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 14:12   

Oczywiście ,ale ja jeszcze nie stoi na podwórka a jedynie sa poważne przymiarki do niej :) Chyba w końcu znalazłem to co szukałem 8)

A ty jak oceniasz ???? Z 4 złożona czy jedynie "poobijana" i na tym koniec jej minusów ???

Marselus 
Specjalista
Audi. Nothing else.

Auto: Audi A3 1.9TDI DPF S-Line
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 16:52   

ciężko ją ogarnąć po zdjęciach, jeśli była dobrze użytkowana to ten przebieg nie przeszkadza, najważniejsze czy miała wymieniony rozrząd i czy turbina nie "świszczy". najłatwiej to sprawdzić w ASO ale na wymianę rozrządu musisz się od razu przygotować, chyba że faktycznie był wymieniony przy jakimś przebiegu, potwierdzony fakturą i odnotowaniem w ASO. jeśli nie i gościu Cię zapewnia, że zrobił to "niedawno" nie czekaj ze sprawdzeniem stanu rozrządu (koszt 60zł w ASO Audi). sprawdzić turbo też nie zaszkodzi (ok. 100zł). niewielu wie, że turbina tej A4 jest chłodzona olejem z silnika i potrzebuje delikatnego obchodzenia się. musisz uważać ze skrzynią, jeśli jest to Multitronic może być lipa bo to bardzo wadliwe skrzynie. Tiptronic jest ok, trzeba sprawdzić czy nie szarpie przy zmianie biegów i ruszaniu z miejsca. jeśli chodzi o to, że jest poobijany.. powiedzcie, który dzisiaj nie jest poobijany ? ;)

[ Dodano: Nie Mar 01, 2009 16:55 ]
slaw86 , przy okazji, wiesz, że przy wkładaniu "poliftowych" reflektorów w starszej A4 trzeba wycinać nadkola ? trochę ciężka kmina, widziałem u koleżki taką przeróbkę i wszędzie szpary :/ oczywiście wprawną ręką wszystko da radę 8)

dawidjey 
drifter
CCCO

Wysłany: Nie Mar 01, 2009 17:13   

Ta audica jest w tarnowie,a tam chyba nie ma żadnego ASO ,bo jakby było to na 100 % bym sprawdził całe autko ,a najbliżej od tarnowa jest w krakowie a to jeszcze 80 km.I co tu zrobić ??? Szukać po googlach warsztatu w Tarnowie ?

Zauważyłem jeszcze ,że na tym zdjęciu gdzie pokazane są drzwi to listwa na drzwiach jest drewniana,a w samochodzie tego "drewienka" nie ma.Może drzwi i reszta kompletowana z innch A4 ??? :haha: :haha: :haha:

harnas 
Specjalista
Just for OOOO ;P

Auto: Audi A4
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 18:22   

może i kompletowana a może to też być przekładka z anglika i dlatego środek różni się od drzwi trudno powiedzieć tak czy inaczej nawet jak do najbliższego ASO jest 80km to chyba warto pojechać i sprawdzić przy okazji zobaczysz jak się zachowuje na drodze

Odpowiedz do tematu