FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: .Gelo.
Nie Paź 28, 2007 15:38
porysowany lakier
Autor Wiadomość
ryssioo 
Specjalista
fdsw

Auto: audi a4 1,9tdi
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 13:19   porysowany lakier

dzisiaj rano zauwazylem ze zarysowano mi lewe tylne drzwi i blotnik ;( najprawdopodobniej na parkingu w pracy i podejrzewam ze jeden z moich przelozonych nie za bardzo potrafi poruszac sie po parkingu :mad: glupio troche zj..ac szefa za zadrapanie tym bardziej ze na 100% nie jestem pewien ze to on.
bede chcial poradzic sobie z tymi dosc glebokimi zadrapaniami sam. moze ktos mial podobny problem i wie jakigo preparatu uzyc. na moje oko tempo sobie nie poradzi a kredka tez chyba nie jest wiele warta. lakierowac chyba nie ma sensu.
tutaj zobaczycie jak to wyglada: http://ryssioo.fotosik.pl/albumy/293675.html

PONURY 
drifter

Auto: Audi 100 C4 Avant
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 14:12   Re: porysowany lakier

ryssioo napisał/a:
dzisiaj rano zauwazylem ze zarysowano mi lewe tylne drzwi i blotnik ;( najprawdopodobniej na parkingu w pracy i podejrzewam ze jeden z moich przelozonych nie za bardzo potrafi poruszac sie po parkingu :mad: glupio troche zj..ac szefa za zadrapanie tym bardziej ze na 100% nie jestem pewien ze to on.
bede chcial poradzic sobie z tymi dosc glebokimi zadrapaniami sam. moze ktos mial podobny problem i wie jakigo preparatu uzyc. na moje oko tempo sobie nie poradzi a kredka tez chyba nie jest wiele warta. lakierowac chyba nie ma sensu.
tutaj zobaczycie jak to wyglada: http://ryssioo.fotosik.pl/albumy/293675.html

Tempo ci troche złagodzi ale z tego co widze to jest zjechane do podkładu wiec tylko lakiernik. :roll: No chyba ze chcesz sie bawić sam i sobie to zrobić. ;)

kriss 
Uczy sie pisac
audi a4 avant

Auto: a4
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 15:32   

tu wchodzi tylko w gre lakiernik niczym innym tego nie spolerujesz ani nie zagłaskasz za głeboko poszło chyba

M@rcus 
Specjalista

Auto: Audi A4 Avant
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 09:16   

Żeby to wyglądało to tylko lakiernik, ale niezaszkodzi spróbować, można trochę kredką zamazać na jakiś czas styknie, bądź są takie pasty koloryzujące, ale wiadomo niespodziewajmy się jakiegoś konkretnego efektu bo zadrapanie są dość głębokie,możesz pobawić się korektorem, można go dostać na Kunickiego w sklepie z lakierami, nie pamiętam nazwy, tylko najpierw zapisz sobie symbol lakieru, wygląa to jak korektor z pędzelkiem, można to dość cienko rozprowadzić i napewno będzie skuteczniejsze niż te pasty, ja tak w golfie maskowałem rysy od klamki i wyszło dobrze ;)

Odpowiedz do tematu