Problem polega na tym iż jak samochód złapie temperature taką 70-80-90 stopni i mam poniżej 1/4 zbiornika paliwa to wtedy zaczyna wyć pompa paliwa i na dodatek silnik traci obroty spadają czasami do 0,6 tyś obrotów(dająć gaz ma full oboroty wrócą ale są zamulone) czasami silnik całkowicie przez to gasnie gaśnie.
Jeżeli mam powyżej 1/4 zbiornika paliwa wtedy silnik nawet jeżeli ma 90 stopni to nie traci obrotów i nie gaśnie lecz pompa paliwa wyje.
Jednyem słowem POMOCY
_________________ Gieorgij z You can dance napisał/a:
[quote="Gieorgij"]A do.je.bać ci?[quote]
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 18:20
pompa paliwa zdycha... zapchany filter, syf w zbiorniku i jeszcze wiele innych... musisz wyciagnac ja i ogladnac sobie... paliwo moze byc marnej jakosci...
ja dozynalem swoja pompe ponad dwa lata
Auto: ropniak
Skąd: LSM Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 964
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 18:29
Stachu w Escorcie tez mi zdychało auto aż nie dostałem sie do smoka w zbiorniku.Tam był tez filtr a na nim galareta.Wymyłem założyłem i śmigał jak nowo narodzony.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 18:33
to ze wymieniles filter nic nie znaczy... kiedys wujaszek w mazdzie jak zalal jakiegos specyfika to tak mu odmulilo zbiornik ze 7 razy zmienial filtry a i tak nie obylo sie na plukaniu zbiornika
jak nie zmierzysz cisnienia na listwie paliwowej to gówno bedziesz wiedział
inaczej tylko gdybac sobie mozna...
Qsy dobrze mówisz,trzeba zmierzyć ciśnienie na listwie wtedy gdy się nagrzeje i zaczyna "wyć",bo wtedy ono spada.
Wyciągałem już kiedyś pompę z TEGO Clio i co ciekawe gdy wsadziłem ją na pirata do bańki z benzyną to silnik chodził 2 godizny i wyć nie zaczeła-wszystko było ok,po zamontowaniu do zbiornika dalej to samo.To jest ciekawe...
_________________ '96 Subaru Impreza GT wozi dupę
'00 Daewoo Matiz Van rolniczo-służbowy
'95 Daewoo Nexja GSi 16v szczur na tor
Nie wiem, musze ogarnąc to bo jest to troche dziwne,mam teraz głęboką rezerwe i nic się nie dzieje nie próbowałem jeszcze zagrzać silnika żeby zobaczyc co by się działo,podejrzewam że było by to samo.
_________________ Gieorgij z You can dance napisał/a:
[quote="Gieorgij"]A do.je.bać ci?[quote]