Wysłany: Nie Gru 23, 2007 10:08 Uszelka pod głowicą ?
Chłopaki prosze o pomoc
W piątek pojechałem na myjnie umyli mi samochód calusieńki i wszystko spoko było.
W sobote rano wstaje odpalam silnik zimno w samochodzie czekam aż się nagrzeje silnik i będzie można podgrzać w środku, no i włączam ogrzewanie a zamiast zimnego powietrza pizga lodem ?
Myśle może coś nagrzewnica po myjnii sie zalała ale to jest nie możliwe ?
Przygazowałem troche Clio no i patrze odblokowało sie i zaczeło ogrzewanie normalnie działać
I Wszystko było ok ?
Potem znowu koło południa miałem taki przypadek że przy włączeniu ogrzewania jak się silnik nagrzał pizgało lodem a potem jak go przygazowałem(bez wzrostu temperatury silnika)to sie odblokowało i znowu normalnie Ciepło zaczeło lecieć.
Podejrzenia padają na uszczelke ? Czy to wina nagrzewnicy ? Termostatu ?
_________________ Gieorgij z You can dance napisał/a:
[quote="Gieorgij"]A do.je.bać ci?[quote]
2. np. w niektorych toyotach jest tak samo, pompa na wolnych obrotach nie ma sily przepchac plynu w tak ''odlegle'' miejsce jak nagrzewnica, wystarczy przegazowac do 2 tys. i jakos to sie odblokowuje i potem pompuje bez problemu
Zajrzałem pod maske i dolałem w sumie 1 litr borygo.
Wieczorem będe gdzieś ruszał to sprawdze czy wszystko będzie ok i jak coś to napisze.
Tymczasem buziaki chłopaki :*
_________________ Gieorgij z You can dance napisał/a:
[quote="Gieorgij"]A do.je.bać ci?[quote]
Auto: SDI po czipie
Skąd: Czechów Pomógł: 2 razy Dołączył: 19 Cze 2004 Posty: 612
Wysłany: Nie Gru 23, 2007 19:33
Kamil napisał/a:
Tylko pytanie, co ma uszczelka pod głowicą do niesprawności ciepłości wewnątrz samochodu
moze to ze jak jest wys.rana to motor zjada płyn... robią sie bąble z powietrzem i raz jest ciepło raz zimno zresztą ja sie nie znam, ostatnio za mało pije ;] pzdr...
W 200SX jak miałem wysraną uszczelke w tym nie szczęsnym CA18, to sie obsraniec gotował po przejechaniu 5km ale po bułki do reala dało rade jeździć
A wiec Stachu16ventyli jak CI bedzie ubywało dalej płynu to szukaj wycieku albo odrazu ściągaj czapke