Wysłany: Sob Sty 12, 2008 01:46 Skrzywiony Napinacz paska wielorowkowego.Pomocy
Witam dzis tak mysle doleje sobie płynu do spryskiwaczy, i gdy otworzyłem maske zobaczyłem cos dziwnego (na poczatku) cos wygietego, patrze a to napinacz paska wilorowkowego, pojechałem do mechanika , popatrzył i powiedział ze trzeba to jak najszybciej wymienic.Wiec moje pytanie,?? znalazłem na allegro napinacz za kwote 170zł nowy, ale obdzwoniłem w centrum motoryzacji troche sklepów i tam wszedzie mieli powyzej 300zł wiec czy opłaca sie i czy mozna kupic cos takiego i taniego??czy to moze odbic sie na eskploatacji tej czesci??
Auto: Audi 100 C4 Avant
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2005 Posty: 415
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 10:04
Ja np nie miałem wyboru jak miałem do wymiamy koło pasowe wielorowkowe. Została giełda samochodowa, i tak udało mi sie kupić. Niezła przebitka, używka 150 zł, serwis 1200zł.
Ale lepiej kupic nuweksa, nie wiadomo co sie działo z taką cześćia w poprzednim aucie.
I nie masz zadnej gwaracji.
Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 469
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 10:53
kriss napisał/a:
cos wygietego, patrze a to napinacz paska wilorowkowego, pojechałem do mechanika , popatrzył i powiedział ze trzeba to jak najszybciej wymienic.Wiec moje pytanie,?? znalazłem na allegro napinacz za kwote 170zł nowy, ale obdzwoniłem w centrum motoryzacji troche sklepów i tam wszedzie mieli powyzej 300zł wiec czy opłaca sie i czy mozna kupic cos takiego i taniego??czy to moze odbic sie na eskploatacji tej czesci??
jaki masz ten silnik i ile masz tych pasków ??
jeden czy dwa ??
jeśli masz dwa to czy chodzi Ci o ten napinacz paska klimatyzacji ??
bo jeśli tak to za sto parę złotych kupię Ci nowy na CMT