FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Elektrozawory
Autor Wiadomość
chudy 2.0 
drifter

Auto: wanna
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 08:00   Elektrozawory

Elektrozawory ma mechaniczne i mam takie pytanko jeżeli po zapaleniu cyka mi jeden elektrozawur około 2min to jest on chyba już raczej do wymiany.Chciałem sie dowiedzieć czy jak chciał bym wymieniać to samemu to czy musze rozpinać rozrząd żeby zdjąć wałek ale zdaje mi sie że raczej tak.I jeszcze jedno jaka może być cena tych szklanek do elektrozaworów za komplet .Jest to silnik benzynowy pięciocylindrowy 2.0 oznaczenie motoru RT.

Flasher 
Specjalista

Auto: C4
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 11:11   

Strasznie namotałeś i pewnie nikt nie wie o co ci chodzi :haha:

Elektrozawór to urządzenie które otwiera lub zamyka przepływ czegoś za pomocą cewki elektrycznej i zapewne nie o to ci chodzi.

Wywnioskowałem że chodzi ci o popychacze zaworów (wspomniałeś o szklankach)

Napisałeś że cyka ci zawór ?
Szczelina popychaczy zaworów może być regulowana chydraulicznie (ciśnieniem oleju), regulowana za pomocą płytek (dobiera się grubość tych płytek bądź też za pomocą śruby regulującej.

Przy regulacji nie wymienia sie żadnych szklanek, mało tego - nie wolno ich nawet zamienić miejscami żeby prawidłowo prcował silnik, każda ze szklanek układa sie idealnie do swojego cylinderka i jest to dość precyzyjne wykonanie.

W twoim wypadku (pisałeś że masz mechaniczne popychacze) wystarczy pewnie wyregulować szczelinę i będzie dobrze. Jeżeli nie wiesz jaką powinieneś mieć szczelinę to raczej bym sie za to sam nie brał.

chudy 2.0 
drifter

Auto: wanna
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 17:19   

Oki Flasher dziękuje ślicznie pomogłeś bardzo jeszcze raz dzięki :spoko:

Odpowiedz do tematu