Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 21:58 focus.......fikołki w pradzie ??
taki mam mały problem używam foczke 4msc, wiedziałem ze akumulator słaby bo go ładowałem itp. ale myślałem że pojezdzi jeszcze bo ciepłe dni itp,,,
to tak zaczynajac zawsze jakos palił jak by otepaiło, wczoraj pojechałem rano w 1 miejsce po 2 godz ledwo odpalił ale dał rade..potem zakupy real ...myslałem ze nie odpali ale załapał zbliżam sie do 1 skrzyzowania i bum ni mam nic zgasł i tyle i nie ma reakcji tylko pstryka cos zamiast rozrusznik krecic ...zadzwoniłem po siostre przywiozła mi na szybko inny akumulator i tak se jezdziłem do dziś
i dzis jade autkiem nagle radio zaczeło sie wyłaczac i właczac z 3 razy ,mysle co z nim ...patrze na deske rozdzielcza a tu sie kontrolki swieca jak przy wł. zapłonie wskazówki nie chodzą a silnik chodzi..dodałem pare razy gazu mysle sie przyblokował a tu po 10 sek silnik stop i amba...
no to pojechałem wk......... kupic nowy aku, zakupiłem Warte 55ah prawie 300zł kreci jak laleczka...ale teraz po 20 sek od odpalenia pokazuje sie wskazówka ładowania , przejrzałem klemu itp ... cóz to może być... alternator padł?? może to była przyczyna ze akumulatory mi padały do konca...
a jakies zakład co dobrze sprawdza czy to alternator czy cos z instalacja moze coś i najwyzej naprawia szybko i w miare tanio bo długi weekend sie zbliza
fordowskie alternatory mają taką wadę fabryczną z tego co kiedyś gdzieś wyczytałem. ja tak miałem kiedyś w swoim fusionie ;/ ale,że był na gwarancji to serwis pozbył się problemu
_________________ Bóg dał nam nogi po to abyśmy doszli tam gdzie nie dojedziemy na glebie...
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 23:27
ja polecam firme z kunickiego (jadac od miasta po lewej stronie, przed kwiaciarnia) jest to juz pod koniec kunickiego, rozowy szyld w bramie wisi z tego co pamietam... oddajesz swoj i bierz zregenerowany taniej ew. oddajesz do naprawy swoj stary...
już dzis zbadana przyczyna i kłopot brak ładowania alternator padł umówiłem sie na poniedziałek bo przed długim weekendem nik sie nie czepi ,co sadzicie o
AUTO-ROZRUCH-BENDIKS Jarosław Tomaszewski
Lublin, ul. Józefa Poniatowskiego 12
bo w serwisie gdzie byłem polecili mi ....?? że z nimi współpracują i dobrze że są
to jednak zmienie warsztat tylko jak zadzwoniłem i chciałem z demontażem to tak jakoś ... ale podjade szkoda że bez autka zostałem na weekend majowy...
Auto: DESTRUKCJA
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Mar 2007 Posty: 3345
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 23:38
ziomuś napisał/a:
już dzis zbadana przyczyna i kłopot brak ładowania alternator padł umówiłem sie na poniedziałek bo przed długim weekendem nik sie nie czepi ,co sadzicie o
AUTO-ROZRUCH-BENDIKS Jarosław Tomaszewski
Lublin, ul. Józefa Poniatowskiego 12
bo w serwisie gdzie byłem polecili mi ....?? że z nimi współpracują i dobrze że są
masz prawie na miejscu, bo w Turce mają chyba jeszcze swój warsztat, dwa razy u nich robiłem, zrobili od ręki, porównaj jeszcze ich cenę z innym zakładem bo nieraz jest z kosmosu
_________________ PRZEKŁADAM LANS NAD OSIĄGI.... 19CALI
KIT GTO - a mi właśnie powiedzieli u mechaniora że chyba tam już nie działaja wiec sobie odpuściłem....spoko dzieki za przypomnienie ....mam cicha nadzieje ż ktoś jutro bedzie pracował... i mam nadzieje ż to tylko alternator .....