Wysłany: Wto Sie 19, 2008 14:18 pomoc dla ofiary chorego systemu służby zdrowia
zwracam się do Was z prośbą o poświęcenie chwili uwagi na temat wypadku mojego serdecznego przyjaciela - Krzyśka vel.Mervina - administratora klubu GSi, prawdziwego maniaka rajdów...padł on ofiarą chorego systemu służby zdrowia w naszym kraju...szczególnie polecam obejrzenie materiału filmowego, wtedy z przerażeniem stwierdzicie, że to mogło przydarzyć się każdemu z nas "...Na operację czekał 7 godzin! 23-letni Krzysztof miał wypadek samochodowy. Wymagał natychmiastowej operacji. Zoperowania mężczyzny odmówiło 5 najbliżej położonych szpitali! W końcu chory trafił do oddalonej o 150 kilometrów placówki. Od chwili wypadku do rozpoczęcia operacji upłynęło 7 godzin. Tak długa zwłoka prawdopodobnie zdecydowała, że pan Krzysztof już zawsze będzie przykuty do łóżka..."
reportaż z programu INTERWENCJA na temat wypadku Krzyśka Na dzień dzisiejszy nasz klub uzbierał dla mervina kwotę w wysokości 3891,51,-
Poniższa faktura odzwierciedla na co poszły pieniążki !
nie spoczywamy na laurach i w dalszym ciągu prowadzimy zbiórkę pieniędzy
Mamy troszkę gotówki zebranej na forum, może przeznaczymy jakąś część na pomoc ???? Niski możesz podać nr konta do wpłat.
bardzo dobry pomysł a może spróbujemy zebrać troche kasy któregoś dnia o ustalonej godzine pod mag bułą lub podczas imprezy na torze bo chyba coś jest 31 sierpnia
Ja też jestem żeby z naszej składki klubowej dać kasę ja mogę Gelu jeszcze raz zapłacić bo życie jest tylko jedno a nie wiadomo co nas czeka i nie wiemy czy ktoś nam poda rękę jak by coś sie stało
QSY, numer konta sie zmienił wiec jeśli poszły pieniążki na tamten postaram sie je odzyskać, jeśli nie na PW wysyłam Ci właśnie nowy numer konta klubowego
dzięki wielkie za zainteresowanie akcja
[ Dodano: Sro Sie 20, 2008 00:21 ]
Cytat:
Gdyby to byla osoba publiczna to by sie bali odmówic pomocy. Szary czlowiek nie ma szans. To tylko u nas sie takie cuda zdarzają. Nienawidze tego kraju.
z tym komentarzem muszę sie zgodzić mniej więcej w tym samym czasie Ziętarski miał wypadek i co? dziś już normalnie chodzi.... brak słów... ale GSi Klub pamięta i będziemy robić wszystko by pomoc Mervinowi
niestety sie nie zgodze kolego bo mamy klubowicza który za 800 zł oddaje resztki życia za ratowanie ludzi , kolejny za 900 jezdzi na karetce do pijaków którzy zmyślają choroby a wyjazd troszke kosztuje - mycie karetki kosztuje 2000 zł dla zainteresowanych, szkoda mi każdego kto ucierpi w jakim kolwiek wypadku dlatego przekaże tyle ile mam obecnie na koncie , nie zbawi mnie to w zyciu codziennym a na pewno pomoże.
niestety sie nie zgodze kolego bo mamy klubowicza który za 800 zł oddaje resztki życia za ratowanie ludzi , kolejny za 900 jezdzi na karetce do pijaków którzy zmyślają choroby a wyjazd troszke kosztuje - mycie karetki kosztuje 2000 zł dla zainteresowanych, szkoda mi każdego kto ucierpi w jakim kolwiek wypadku dlatego przekaże tyle ile mam obecnie na koncie , nie zbawi mnie to w zyciu codziennym a na pewno pomoże.
pozdroVWka
krzylo i anetka.
Na forum też mamy kierowcę karetki. Wracając do wypadku może by chłopaka przyjęli do bliższego szpitala gdyby sobie ktoś "nie kupił" miejsca w szpitalu, a to że mają ratować bla bla bla to chyba tylko w cywilizowanych krajach. Sam osobiście położyłem już dawno temu lachę na naszą służbę zdrowia, wolę pójść do prywatnego gabinetu, tak czy siak musisz zapłacić, a tak przynajmniej fakturę sobie w koszta wpuszczę.