Wysłany: Czw Sty 15, 2009 17:42 Problem z obrotami Audi A Pomocy
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z obrotami, ogólnie silnik pracuje równo, problem pojawia się po wyłączeniu ssania, gdy wyhamuje lub przy zmianie biegu obroty skaczą od 700 do 1100, stojąc w miejscu jak przy gazuje obroty poskaczą chwile i dopiero wracają do poprawnego położenia, po nagrzaniu silnika widoczne jest to mniej, o co chodzi, czy ktoś wie ?? pomocy !!!!!
Auto: TOYOTA RAV4
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 1322
Wysłany: Czw Sty 15, 2009 17:45
Falowanie obrotów to stary temat. Przyczyn może być wiele: przepływomierz, pęknięta rurka od odmy, brudna przepustnica. Dla pewności można podpiąć pod vaga i wtedy może coś pokaże
Falowanie obrotów to stary temat. Przyczyn może być wiele: przepływomierz, pęknięta rurka od odmy, brudna przepustnica. Dla pewności można podpiąć pod vaga i wtedy może coś pokaże
Podpinałem nic mi nie wykazało z obrotami , auto to Audi A4 95 r 1.6 101KM
[ Dodano: Czw Sty 15, 2009 17:48 ]
Podpinałem pod komputer nic nie wykazało atoo to Audi A4 1.6 101KM
Tez miałem to zrobić, ale nie mam kasy na mechanika a sam nie wiem czy sobie poradzę ale chyba nie mam wyjścia, może wiesz na czym to polega?? i czy jak zabiorę się do tego sam to nic nie zrobię??, ps. a po drugie mam problem z ABS przy ostatnich metrach hamowania się włącza nawet jak nie jest ślisko