Auto: Audi 80 B4 Avant
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 20:05 Problem z centralnym
Mam pewien kłopot z centralnym a mianowicie gdy zamykam auto od strony kierowcy to zamykają i otwierają się tylko drzwi kierowcy natomiast gdy zamykam od strony bagażnika lub pasażera to wszystkie sie zamykają i otwierają. Co to może byc ??? MAm jeszcze jedno pytanko gdzie tanio i szybko mogę wymienić przegub (ten przy kole ,przód bez ABS) bo mam dobry i tani warsztat na Trześniowieckiej ale długo się do nich czeka taki ruch mają.
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 20:17
a tam w drzwiach nie ma żadnego przewodu który daje impuls elektryczny żeby ruszyc wszystkie drzwi???...............ale to by sie nie zamykały i nie otwierały jak przekręcam kluczyk w innej wkładce
Auto: audi a4 1,9tdi
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2007 Posty: 147
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 13:17
masz uszkodzoną wkładkę. we wkładce są takie małe krańcówki i pewnie czas i warunki atmosferyczne zrobiły swoje. z wkładki wychodzi taki szary kabelek. tu masz linka jak to mniej więcej wygląda i ile kosztuje http://allegro.pl/item541...0_oryginal.html jak zdecydujesz się na kupno to nie zapomnij upomnieć się o kluczyk do wkładki
_________________ sprzedam:
koła 16" do bmw (felgi alu + opony)
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 20:38
Dzięki Rysioo, trzeba będzie to naprawić ale narazie to nie jest pilne jeżdżę sam to mi nie przekadza a jak jadę z familią to otwieram z bagażnika ( jakkolwiek głupio by to nie zabrzmiało )
Auto: Audi 80 b4 1.9TDI Avant
Skąd: Czechów Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lis 2008 Posty: 23
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 20:48
Sebeq napisał/a:
MAm jeszcze jedno pytanko gdzie tanio i szybko mogę wymienić przegub
Polecam Auto Plus na Spoldzielczosci Pracy 76. 81 740 33 35 Jak dobrze trafisz to nawet od reki zrobia ewentualnie bedziesz musial przyjechac za 1-2godz no i zaplacisz malo (tak mi sie wydaje po ja za wyminale lozyska, oslony przegubu i lacznika stabilizatora zaplacilem 60zl)
Wysłany: Nie Lut 08, 2009 21:33
Wolton dzwoniłem tam co mówił Żelazny do Auto Plus za wymianę przegubu chcą 40 zł. Ale ja pojadę jutro na Trześniowską (ponikwoda) tam raz już mi wymieniali ale z lewej strony szybko i taniej bo 30 zł zapłaciłem a wymiana trwa max 15 minut
Wolton dzwoniłem tam co mówił Żelazny do Auto Plus za wymianę przegubu chcą 40 zł. Ale ja pojadę jutro na Trześniowską (ponikwoda) tam raz już mi wymieniali ale z lewej strony szybko i taniej bo 30 zł zapłaciłem a wymiana trwa max 15 minut
A może u pana Henia byłeś to starszy pan pracujący tylko z synem i zajmują się zawieszeniami robią cuda w takim garażu z kanałem z metalu i pożądnych kontowników zawaliści fachowcy najlepsi w lublinie od zawiechy i tani są
Wysłany: Wto Lut 10, 2009 07:35
chudy 2.0 napisał/a:
A może u pana Henia byłeś to starszy pan pracujący tylko z synem i zajmują się zawieszeniami robią cuda w takim garażu z kanałem z metalu i pożądnych kontowników zawaliści fachowcy najlepsi w lublinie od zawiechy i tani są
Tak Chudy byłem właśnie u niego!!! Szybko miło i przyjemnie. Będę robił u nich zawieche z przodu. Mam pytanie potrzebuje kosztorysu części. Może któryś z kolegów pracuje gdzieś z częściami albo ma dojście to tanich częśći. Oto spis rzeczy które pan Henio mówił że trzeba wymienić na już :
To i ja podłącze się pod temacik po bardzo pokrewny.
Centralny nie działa mi w ogóle, bezpieczniki sprawdzone, prąd do centralki dochodzi i dostaje sygnał do działania, pompka sprawna, lecz na pompkę prąd już nie dociera. Pozostaje mi tylko podmienić centralkę aby wyeliminować przyczynę.
Jeśli ktoś orientuje się co często pada w płytce centralki to proszę o podpowiedz.
Czy znalazł by się ktoś kto udostępnił by mi centralkę na dosłownie 2 min w celu sprawdzenia ?