Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Wto Sie 28, 2007 22:42
KIT GTO napisał/a:
natężenie ruchu mierzą
matki pacjent dostal (nie od tych Lubelskich ale dokladnie nie pamietam z jakiego miasta) mandat za jazde bez pasow i rozmowe przez komorke... wlasnie z takich kamer "niby monitorujacych ruch" u NAS chyba na razie nie ma sie kto tym zajac...
wczoraj kolega powiedział mi, że w połowie listopada obie skrzyneczki (w Kazimierzówce i Bystrzejowicach) zaczną pstrykać fotki
info ma od znajomego policjanta
Ciekawe jak moga obydwie skrzynki zaczac działac naraz, jak jest jedno urzadzenie do takiego słupa
Chyba ze zakupia to ok.
Bedzie tak jak z urzadzeniem do mierzenia szyb ciemnych, na pierwszym dyzurze zostało to uszkodzone i niewiem czy wrociło z naprawy
Auto: audi a4
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Paź 2007 Posty: 864
Wysłany: Wto Paź 23, 2007 10:59
Dokładnie trąbili o tym w radiu że mają dostać kasę od EU i będą przede wszystkim uruchamiać atrapy no i stawiać nowe.Podawali mniej więcej jaka to suma ma być jeśli chodzi o ilość ale niestety nie pamiętam
mój kolega przywiózł sobie z USA jakiś antyradar - ponoć wszystko wyłapie, nawet wideorejstratory - ja tego nie potwierdzam, piszę co kolega mówił
kosztuje 30$, możliwe, że sam takie coś sobie zakupie
wyłapuje bodajże 1km przed samochodem
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Paź 24, 2007 12:09
martrx napisał/a:
ponoć wszystko wyłapie, nawet wideorejstratory
chyba pyte...
wideorejestrator nie wysyla zadnych impulsow... on mierzy odleglosc i czas a pozniej wylicza predkosc...
ja mam whistlera (tez USA bo w EU nikt chyba nie klepie tego), suszarki nawet ladnie wylapuje ( ale tylko moment jak namierzaja np kogos 1 czy 2 km przede mna) nie lapie zbyt duzo "falszywych" alarmow typu drzwi w marketach czy stacjach benzynowych ale fotoradary to tak srednio z daleka pobiera... z tym ze u mnie lezy przed dzwignia zmiany biegow na poleczce a nie na szybie (nie musi byc przy szybie!!!)..