Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 20:36
marek38 napisał/a:
siwy napisał/a:
ja zaoszczedzilem 100pln na sztuce kupujac opony w internecie. roznica miedzy oponeo a oponytanio byla ponad 20zl na 1 sztuce opony (razem 80zl!)
i zapłaciłem 40-60 złoty za założenie i wyważenie ( na te koszty nie patrzycie)ja zakładam na Witosa ceny podobne jak w necie i założenie gratis
tak zaplacilem 50zl za wywazenie i zalozenie. ale na KAZDEJ oponie zaoszczedzilem 100pln.
czyli 400zl - 50zl = 350zeta w kieszeni.
sprawdz opony "185/65 R15 GoodYear UltraGrip 7+" na Witosa przy okazji z ciekawosci. sprawdzimy roznice
ps wszyscy w Lublinie biora opony z jednego zrodla, wszyscy doslownie. wiem jaka jest cena detaliczna mojej opony (339zł) i domyslam sie za jaka kazdy rozsadny zaklad by ją sprzedawal, bo domyslam sie za jaka cene ją kupuje ale na Priv mozesz mi sprawdzic Marku
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 07:30
daniel napisał/a:
Paweel napisał/a:
daniel napisał/a:
Cena zgodna z ofertą w necie.
Niesprawdzałem czy tegoroczne, ale to nowy model
[ Dodano: Nie Lis 11, 2007 10:15 ]
50zł taniej na sztuce niż w innych sklepach internetowych
brałes fakture ?
nie podali miejsca na wpisanie nipu ... jakiś problem stwarzają ?
Brałem fakturę, ale przysłali mi ją mailem,
pod koniec składania zamówienia podaje się NIP
i nie przyszła Ci pocztą ? f-vat >
ja otrzymałem od nich odpowiedz
Cytat:
Informujemy, ze potwierdzenie przyjecia zamowienia
zostalo wyslane na Pani adres e-mail.
Rowniez na Pani zyczenie faktura Vat zostanie wystawiona
i przeslana poczta na adres podany w zamowieniu (numer NP otrzymalismy)
Zamowienie bedzie realizowane po potwierdzeniu przelewu na naszym koncie.
W dniu wyslania opon otrzyma Pani e-mailem rachunek wraz z informacja
o terminie dostawy, numery paczek oraz jaka firma kurierska je dostarczy.
[ Dodano: Pon Lis 12, 2007 08:35 ]
Dzoker napisał/a:
Ja brałem z KLIK
Dostałem gratisową wysyłkę (zamawiałem w piątek odebrałem we wtorek)
i przy komplecie zbiłem 10 zł na sztuce od ceny podanej w necie
ich cena
Cytat:
410.08 zł
ja zamówiłem po
Cytat:
Cena za sztukę: 345.50 zł
w sumie jest z czego opuszczać
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Informujemy, ze potwierdzenie przyjecia zamowienia
zostalo wyslane na Pani adres e-mail.
Rowniez na Pani zyczenie faktura Vat zostanie wystawiona
i przeslana poczta na adres podany w zamowieniu (numer NP otrzymalismy)
Zamowienie bedzie realizowane po potwierdzeniu przelewu na naszym koncie.
W dniu wyslania opon otrzyma Pani e-mailem rachunek wraz z informacja
o terminie dostawy, numery paczek oraz jaka firma kurierska je dostarczy.
Razem z oponami FV nie było, a może faktycznie przyszła pocztą, ale tego nie sprawdzałem.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 15:15
daniel napisał/a:
Razem z oponami FV nie było, a może faktycznie przyszła pocztą, ale tego nie sprawdzałem.
ja tam sciagnalem sobie od nich ta fakture i po prostu wydrukowalem (opony.com)
na oponytanio maja kupe jakis firm krzak (azja itp) po mega okazyjnych cenach (225/45R17 za ok 230pln) ale wszystkie te opony to badziew... i nikomu nie polecam chyba ze jezdzi jak emeryt... nie firmowe opony prawie wogle nie trzymaja... juz nigdy wiecej nie kupie takich opon (letnie FATE EXIMIA cos tam)...
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 16:22
Jaqub napisał/a:
daniel napisał/a:
ja tam sciagnalem sobie od nich ta fakture i po prostu wydrukowalem (opony.com)
na oponytanio maja kupe jakis firm krzak (azja itp) po mega okazyjnych cenach (225/45R17 za ok 230pln) ale wszystkie te opony to badziew... i nikomu nie polecam chyba ze jezdzi jak emeryt... nie firmowe opony prawie wogle nie trzymaja... juz nigdy wiecej nie kupie takich opon (letnie FATE EXIMIA cos tam)...
YOKOHAMA to chyba nie krzak
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 17:40
Paweel napisał/a:
YOKOHAMA to chyba nie krzak
ja pisalem o oponach KRZAKach... tzn mega tanimi produktami ktore niby to sa wery haj performens... a tak naprawde to sa mega lipne... nie trzymaja warstwy gumy sie "zluszczaja" (tak dla mnie to wyglada, odlaza takie cieniuskie paseczki)...
wiecej nie popelnie tego bledu... MARANGONI tak (mega dobra guma) fate eximia NIE (i inne 17stki nowe ponizej 400pln/szt)
Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 00:14
MarcinLbn, naprawde? kurde ja myslalem ze Polska jest wyjątkowa!!
ja nie mowe ze tam snieg nie pada, skoro nawet w brazylii czasami spadnie szczegolnie jak w 2003 przybyl do nas brazowy snieg - ktory zawieral drobiny piasku z nad sachary ale nie o tym temat prosze pana.
Duża rozciągłość południkowa sprawia, że Japonia leży w zasięgu trzech stref klimatycznych: na południu – zwrotnikowej, w części środkowej – podzwrotnikowej, a na północy – umiarkowanej ciepłej. Na strefowość klimatyczną nakłada się klimat monsunowy, którego zasięg obejmuje wyspy i kształtuje morski charakter klimatu kraju. Poza wyspami Nansei oraz południową częścią Kiusiu w Japonii wyraźnie zaznaczają się cztery pory roku. Napływ chłodnych mas powietrza z kontynentu azjatyckiego w zimie oraz ciepłych mas znad Pacyfiku w lecie jest przyczyną znacznego zróżnicowania klimatu w poszczególnych częściach archipelagu. Przynoszone przez północno-zachodni monsun zimowy suche i chłodne syberyjskie masy powietrza nad Morzem Japońskim ulegają ociepleniu i nasyceniu wilgocią, w wyniku czego przynoszą opady wzdłuż całego wybrzeża zachodniego. Na Hokkaido można się spodziewać od -6 do -10°C (to max temperaturki w japonii), sam pamietam jaki byl paraliz 3-4 lata temu w Tokio jak spadl tam snieg, to przeciez go zamiatali.
no ludzie.
tam pada snieg ale tylko troche na polnocy kraju. Niestety w tej cenie opon mam wiele do zarzucenia Yokohamie, zdecydowanie wybieralbym z tego przedzialu cenowego w oponach typu GoodYear, Michelin, Continental, Pirelli. Ale np Nokianow juz bym nie wybral, chyba ze w podroz w alpy.
No ale "naś klient naś pan"
Pawel a na temat pitolenia to ty mi tu nie pitol, bo glownym pitolacym na forum to sa inni.
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 07:34
siwy napisał/a:
....
nie odpowiedziałeś mi na pytanie czy masz coś konkretnego do zarzucenia tym oponom
pozatym znajdź mi (o ile wystarczy Ci twojego cennego czasu) w podobnej cenie coś lepszego (382zł za szt.)
Auto: sej, gej
Skąd: Wrotków Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Cze 2004 Posty: 2627
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 12:15
siwy napisał/a:
Duża rozciągłość południkowa sprawia, że Japonia leży w zasięgu trzech stref klimatycznych: na południu – zwrotnikowej, w części środkowej – podzwrotnikowej, a na północy – umiarkowanej ciepłej. Na strefowość klimatyczną nakłada się klimat monsunowy, którego zasięg obejmuje wyspy i kształtuje morski charakter klimatu kraju. Poza wyspami Nansei oraz południową częścią Kiusiu w Japonii wyraźnie zaznaczają się cztery pory roku. Napływ chłodnych mas powietrza z kontynentu azjatyckiego w zimie oraz ciepłych mas znad Pacyfiku w lecie jest przyczyną znacznego zróżnicowania klimatu w poszczególnych częściach archipelagu. Przynoszone przez północno-zachodni monsun zimowy suche i chłodne syberyjskie masy powietrza nad Morzem Japońskim ulegają ociepleniu i nasyceniu wilgocią, w wyniku czego przynoszą opady wzdłuż całego wybrzeża zachodniego. Na Hokkaido można się spodziewać od -6 do -10°C
jak juz kopiujesz to moze bys podal zrodlo
Cytat:
24.) Jeżeli chcesz wrzucić na forum coś ciekawego z innej strony lub innego forum, prosimy ZACYTUJ całą treść, a na końcu podaj źródło do tej strony i autora /ew gazetę.
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 14:29
Andrzej ale kitance maja takie komputery ze nawet jakby w zyciu sniegu nie widzieli to i tak zrobia lepsza mieszanke i wzor bieznika niz ma NOKIAN
ja moze sie powtorze ale jesli ktos szuka bajer gumy na zime w wiekszym wymiarze to polecam PIRELKI SOTTO ZERO... ja mam 3ci sezon teraz i sa mega wyjebiaszcze...
Auto: #ok 750km w zagrodzie
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Kwi 2007 Posty: 423
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 15:21
ja o tych sotto zero wypowiem sie po zimie, mongol dostal takie nowki w sobotke ,narazie jestem zadowolony . Do nyski zakladam bfgoodrich<czekam az mi dowioza wrrr> tez nowe-fakt tanie, ale tam szybko sie zjedza tylne:)wiec nie chcialem czegos z gornej polki brac. pozdro