Auto: znalazlem na otomoto ;)
Skąd: Śródmieście Pomógł: 24 razy Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 3578
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 17:09
Hagie, jak juz piszesz to na temat
Cytat:
nie odpowiedziałeś mi na pytanie czy masz coś konkretnego do zarzucenia tym oponom
pozatym znajdź mi (o ile wystarczy Ci twojego cennego czasu) w podobnej cenie coś lepszego (382zł za szt.)
to doczytaj dokladnie. wystarcza mi opinie tych ktorzy je kupili i po za tym ze zaplacili jak za zborze to mieli jaja sie przyznac i powiedziec "sory tansze lepsze". niektorzy wydaja XXX kasy i udaja ze jest wszystko super bo wstyd.
a tak po za tym, to wydaje mi sie ze testy ktore wrzucalem mowia jasno gdzie jest miejsce Yokohamy w zimie.
HaGie napisał/a:
jak juz kopiujesz to moze bys podal zrodlo
z rozbiegu bylo.
wikipedia.
Jaqub napisał/a:
to i tak zrobia lepsza mieszanke i wzor bieznika niz ma NOKIAN
bzudra. nokian to troche zupelnie inna charakterystyka opony i na inne warunki atmosferyczne nastawiona.
jak wybierasz opony to twoim pierwszym kryterium powinno byc jak jezdzisz i po czym.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sro Lis 14, 2007 19:48
siwy napisał/a:
jak wybierasz opony to twoim pierwszym kryterium powinno byc jak jezdzisz i po czym.
widzisz ja np nie mam pojecia bo u Nas nigdy nic nie wiadomo... w zeszlym roku zimy prawie nie bylo... ze 2 czy 3 lata temu byla... czasem wpada sie na pomysl wyjazdu na narty... gory to i tak lancychy (chociaz ja tylko raz zalozylem 1 szt na 1dno kolo i to i tak na swoja prosbe/glupote bo zle zaparkowalem wzgledem zbocza/nachylenia parkingu) poza tym mimo iz kupilem te o najdrobniejszych oczkach to trze mi o plastikowe oslony nadkoli (opony 225/50R17 i tyl gleba -25)
takze bardzo ciezko jest przewidziec warunki jakie beda panowac zima... lepiej zabezpieczyc sie i wybrac cos lepszego (na gorsze warunki) zwlaszcza ze kupujac nowe opony zazwyczaj zaklada sie ze beda na wiecej niz jeden sezon
Znajomy kupował w Oponytanio.pl i zadowolony, chociaz przesyłka trwała 4 dni. Ale to niemiecka firma i wysyłki też idą stamtąd, więc nie ma co sie dziwić.
A ja kupiłem NOKIANY WR G2 205/60R16 (w Oponytanio.pl 354,70zł) w Lublinie, płacąc po 320zł/szt. z montażem i wyważeniem
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 22:04
YatzeK napisał/a:
Znajomy kupował w Oponytanio.pl i zadowolony, chociaz przesyłka trwała 4 dni. Ale to niemiecka firma i wysyłki też idą stamtąd, więc nie ma co sie dziwić.
A ja kupiłem NOKIANY WR G2 205/60R16 (w Oponytanio.pl 354,70zł) w Lublinie, płacąc po 320zł/szt. z montażem i wyważeniem
GDZIE KUPIŁES ...
bo samo przechwalanie sie JA KUPIŁEM to wiesz co jest warte ...
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
A co do pytania Gdzie, to pewnie wiesz, gdzie można najtaniej, bo:
siwy napisał/a:
ps wszyscy w Lublinie biora opony z jednego zrodla, wszyscy doslownie. wiem jaka jest cena detaliczna mojej opony (339zł) i domyslam sie za jaka kazdy rozsadny zaklad by ją sprzedawal
A co to za źródło, jak nie tajemnica? Bo z tego co wiem, to w Lublinie działa co najmniej kilka hurtowni opon.
Auto: E90 330i
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2004 Posty: 636
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 16:39
nie mozecie napisac, ze dana hurtownia ma b dobre ceny, tylko dajecie teksty "wszyscy w lublinie biora opony z jednego zrodla", "to pewnie wiesz gdzie mozna najtaniej" itd.
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 17:27
msjk napisał/a:
nie mozecie napisac, ze dana hurtownia ma b dobre ceny, tylko dajecie teksty "wszyscy w lublinie biora opony z jednego zrodla", "to pewnie wiesz gdzie mozna najtaniej" itd.
no
zajebiste ... jak na forum onetu
ps. oponki przyszły
jak tylko dostane fakturke to będe mógł z czystym sumieniem polecić