Auto: 1.9TDI
Wysłany: Wto Sty 08, 2008 22:53
cymbur01 napisał/a:
dokladnie wszystkie R5 10V sa bezkolizyjne gorzej z tymi R5 20V .
za to powiedzcie mi jak jest z 2,8 V6 12V bo o V to ja wiem tyle co nic ale to tylko narazie dopuki niemam odpowiednich zrodel...
Ciekawe co bys powiedzial jakbym ci pokazal taki silnik z peknietym walkiem itp po zerwaniu paska?
Dlatego twierdze ze ma kolizyjny.
słuchajcie potrzebuję kupić silnik kompletny moze byc bez osprzetu, 1,8 benzyna oznaczenie PM, jakbyście mieli coś z pewnego źródła w naprawde dobrym stanie to dajcie mi znać, ja sam szukam na allegro i po szrotach ale jakby co to dzwońcie bo mój pojazd stoi rozkraczony normalnie dziurawe panewki, zjedzony wał i chyba pęknięta glowica
_________________ pranie tapicerki samochodowej
info na pw
Auto: audi a4 1,9tdi
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2007 Posty: 147
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 08:40
kolega marcus mial 1,8, wiec zeby wlozyc tam silnik 2,3 trzeba wywalic z auta wiecej niz wam sie wydaje - zaczybajac na samym silniku, poprzez osprzet, po komputer i instalacje elektryczna i byc moze jeszcze pompe paliwa. sporo roboty i wysokie koszty
_________________ sprzedam:
koła 16" do bmw (felgi alu + opony)
no właśnie wiem o tym, chciałbym coś większego, ale to kosztuje... dlatego wolę stare dobre 1,8S także jakby ktoś coś słyszał o takim motorze to dawajcie znać
a w ogóle to mam jeszcze jedno pytanko: czy mogę mu wwalić 1,8 na monowtrysku ale o innym oznaczeniu niż moje PM?? bo tam były chyba co najmniej 2 różne wtryski, mój jest mono jetronic a tamten drugi to chyba KE jetronic czy cos w tym kształcie... tzn wiem, że mogę, wszystko mozna tylko czy czegos jeszcze nie bedzie trzeba zmieniac w takim wypadku...
_________________ pranie tapicerki samochodowej
info na pw
Auto: Audi A4 Avant
Skąd: Czuby Pomógł: 4 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 150
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 19:05
Silniki i skrzynie ma koleś w Kraśniku na Fabrycznym, on co niedziela stoi na Elizówce, kupowałem u niego skrzynie do golfa, jak coś to wal na PW bądź gg, poszukam namiarów na niego.