Podczepiam sie pod temat: 195/50/15 oponka poszukiwana na lato.
Co byście polecali w tym rozmiarze? Ja zastanawiałem sie nad Toyo PX4, Uniroyal RainSport bądź Uniroyal RALLYE 550. Chodzi mi o oponę tak do jakiś 200zł za sztukę mniej więcej. Jakieś propozycje? Bo powoli się rozglądam i chciałbym nabyć zanim na wiosnę oponiarze żądni dobrego zarobku podniosą ceny. Z góry dzięki za wszelkie rady.
_________________ This is 10% luck, 20% skill, 15% concentrated power of will, 5% pleasure, 50% pain and a 100% reason to remember the name!
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Czw Sty 24, 2008 12:28
uniroyale rain sport (bodajze 1)... kupilem takie na tyl do smarta (w tym rozmiarze co szukasz)... zajebista guma.... mieciutka, fajny wzor, dobrze wychlapuje wode...
i jak kupowalem to miala najlepszy wspolczynnik cena/jakosc
No wlasnie kolega jezdzi na troche innym rozmiarze na RainSporcie i chwali. A co z Toyo PX4 ?? Cos ktos wie?? Cos ktos slyszal?? Fajnie wygladajaca oponka tylko niewiele znalazlem o niej opinii.
Podczepię się do tematu - jakie oponki na lato? Rozmiar 205/55R16.
Chciałbym żeby były extra na suchym, jak najlepsze na mokrym i nie były od wyrzucenia po 1 sezonie.
Tak na szybko to co mi przyszło do głowy: Toyo T1R, Bridgestone Potenza RE050A, jakieś Yokohamy może, Dunlop SP Sport 9000 (znalazłem nawet w hurtowni w Lublinie)...
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 21:43
dobry stosunek jakosc/cena i zuzywanie maja MARANGONI... mialem (mam ale juz raczej resztki) ZETA LINEA w 225/45R17 i bylem mega zadowolony... 3 sezony na przodzie w RWD