znaczy to nie o to chodzi nie da sie ustawic !! bo jak mu podkrecam dużą srubą to na wolnych dostaje jeszcze bogatszą dawke !! a tak nie powinno byc !! jeszcze poprubuje ale narazie nie moge wyregulowac bo jak podkrecam to na wolnych sie coraz bardziej wzbogaca a na wysokich tez ale na wolnych wtedy wali gazem !! a jak zkrece zeby na wolnych było przyzwoicie to wtedy na wysokich ma za małą dwake !!
[ Dodano: Sro Sty 23, 2008 22:09 ]
bo tak reszta powinna byc oka !!
Auto: Pomoc Drogowa
Skąd: Węglin Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Sty 2005 Posty: 337
Wysłany: Pią Sty 25, 2008 23:05
Wymień sobie oring i powinno być dobrze.... wymiary tego oringu wewnątrz 6 mm na zewnątrz 10 mm. Masz link do strony gdzie jest rozrysowane o który oring chodzi ( nr 24 OR2025 )
to moze mam parownik skręcony !! jak mówisz ze cos niewydaje !! tam jest taka sruba poradełkowana !! i ona chyba ogranicza ruch membrany !! mam parownik Zawoli i nie wiem czy ona ma byc wkrecona na maxa zeby parownik chodzil na 100% możliwosci czy wykrecona !!?? moze wie ktos to ??
Wysłany: Wto Sty 29, 2008 22:17
ra_cek napisał/a:
to moze mam parownik skręcony !! jak mówisz ze cos niewydaje !! tam jest taka sruba poradełkowana !! i ona chyba ogranicza ruch membrany !! mam parownik Zawoli i nie wiem czy ona ma byc wkrecona na maxa zeby parownik chodzil na 100% możliwosci czy wykrecona !!?? moze wie ktos to ??
Wymieniłeś oring ?? Te oringi były wadliwe i kupując blosa trzeba go wymienić ( ostatnio kolega kupił nowego blosa ale nie było takiej potrzeby wymiany oringa, także nie ma reguły na to )
a czym ma sie charakteryzowac niełwasciwy oring bedzie uszkodzony mechanicznie ?? czy jakis nierówny nie rozumiem !! jak mam stwierdzuc czy jest oka czy nie ??
Wysłany: Sro Sty 30, 2008 09:37
ra_cek napisał/a:
a czym ma sie charakteryzowac niełwasciwy oring bedzie uszkodzony mechanicznie ?? czy jakis nierówny nie rozumiem !! jak mam stwierdzuc czy jest oka czy nie ??
Nie będzie uszkodzony miechanicznie, kup i załóż chyba że ci szkoda 2zł