FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Rysiek
Pią Lut 08, 2008 18:32
hamownia w lutym
Autor Wiadomość
noodl3s 
prawdziwy tuner

Auto: audi 90q 2.3 20V & AR
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 09:45   hamownia w lutym

Siemka, mam zamiar wybrac sie w lutym na hamownie. Jako ze do BP nie widze jeszcze sensu jechac to moze cos w Lublinie. Znalazlem o takie o http://tuning.dtgas.pl/index.php?chip=hamownia
Tak, wiem ze to inercja, ale chce sprawdzic czy wsio u mnie gra.
Cena okolo 100, taniej bedzie jak sie wiecej osob zbierze. Ktos chetny by shamowac swoje padlo? Ja jade na 100%- mysle ze w przypadku nawet kilku aut da sie cos ponegocjowac (przynajmniej o ta flache) 8)
Ostatnio zmieniony przez noodl3s Pią Lut 08, 2008 10:15, w całości zmieniany 1 raz  

Stacho_16V 
fast driver
JDM

Auto: Civic
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 10:13   

ja bym się pisał :) bo techmax to kupa :)

Junior 
Specjalista
vel Bronx_LBN

Auto: Civic eg4
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 11:09   

Dzwoniłem do nich to przy ponad 5ciu samochodach zniżki nie chcieli dać :]

QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 18:31   

noodl3s, ja bym proponował hamować sie u TTomka jakąs wiekszą grupka tylko co on na to? mysle ze nie ma co szukac kokosów jak sie ma znajomego ze sprzetem. ja u niego hamowalem auto kilka razy i wyniki wychodzily wiarygodne. ;)

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Auto: służbowe
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 18:34   

noodl3s, posprzatalem troszke ten syf i dalem na glowne...tutaj bedzie mozna warny dawac :)

Post nie na temat...warn :mad:

EOT

Misiek_lbn 
the fastest furious

Auto: 200sx s14a
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 18:45   

my się hamowaliśmy u Tomka(btw dalej czekam na Wykresy Tomku !!) w 4 samochody, i 3 osoby są zadowolone z wyniku, i są one moim zdaniem miarodajne :)
ja mogę się pisać na hamownię, ale jeszcze nie wiem gdzie, w techmaxie mierzyłem przed i chciałem też po
ale jak będzie dobra okazja w DT, to wyskoczę i tam :spoko:

Stacho_16V 
fast driver
JDM

Wysłany: Pią Lut 08, 2008 19:06   

ja też musze skoczyc do techmaxu żeby zobaczyc czy coś się zmieniło, ale do DT też można podjechać nie widze problemu :)

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 19:10   

Rozbrajacie mnie,
oceniacie hamownie po tym czy osoby, które shamowały auto były zadowolone czy nie :haha:

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Auto: służbowe
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 20:20   

Panowie zacznijmy od tego, ze podejsc do hamowni bylo minimum 5 i zadne nie wypalilo... :x :S

Skończcie wiec pierdolic głupoty i wpisujcie sie na liste kto na 100% by jechał ...

[ Komentarz dodany przez: MACIOR: Sob Lut 09, 2008 00:08 ]
Twoja odpowiedź jest niezgodna z zasadami
Jeśli nie zmienisz swojego postu,
dostaniesz OSTRZEŻENIE, lub zablokujemy Ci konto.

[ Komentarz dodany przez: MACIOR: Sob Lut 09, 2008 15:41 ]
Za złamanie zasad
! dostajesz OSTRZEŻENIE !

TTomek 
streetracer

Auto: T.C.T;A5Tred;UnoT;A8 AKG
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 20:55   

Stacho_16V napisał/a:
bo techmax to kupa :)

pal motor !!! bana dostać możesz ... na rolki oczywiście ;) ;) ;)

Misiek_lbn napisał/a:
(btw dalej czekam na Wykresy Tomku !!)

bardzo przepraszam oczywiście , ale muszę się usprawiedliwić brakiem czasu i tym , że ciągle nie mogę sie zalogować na lkt z kompa we firmie :/ :/ :/

Stacho_16V, jedź do nich , u nas ciężko o termin gdyż non stop zajęte , mam tylko nadzieję , że lepiej hamują niż gaz zakładają :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 21:08   

TTomek napisał/a:
Stacho_16V napisał/a:

Misiek_lbn napisał/a:

bardzo przepraszam oczywiście , ale muszę się usprawiedliwić brakiem czasu i tym , że ciągle nie mogę sie zalogować na lkt z kompa we firmie :/ :/ :/

Stacho_16V, jedź do nich , u nas ciężko o termin gdyż non stop zajęte , mam tylko nadzieję , że lepiej hamują niż gaz zakładają :rotfl: :rotfl: :rotfl:

mojego posta niestety nagorliwy Rysiu usunął

[ Komentarz dodany przez: daniel: Sob Lut 09, 2008 09:15 ]
Ostatnio zmieniony przez daniel Sob Lut 09, 2008 09:16, w całości zmieniany 1 raz  

TTomek 
streetracer

Auto: T.C.T;A5Tred;UnoT;A8 AKG
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 21:15   

Cytat:
Lecha znajomy hamował jakiegoś civa i w techmaxie wyszło mu 142km pojechał do wawy bo nie wierzył i tam miał zrobione 3 pomiary i wyszło mu 173km ;)

nie mogę skojarzyć który , może ten co na przestawionych wałeczkach do nas przyjechał , gdyż w normalnych warunkach to nawet g-tech nie ma takiej rozbieżności :) :)

Cytat:
zapomniałem tylko dodać że jeszcze lechowi spalili silnik w 106 :)

nie w czasie pomiaru tylko w czasie doprowadzania trupa do stanu używalności ...
i nie spalili , tylko powinien się cieszyć , że po doprowadzeniu ciśnienia paliwa do ładu auto akurat stało we firmie obok gaśnic a nie zdarzyło mu się to na ulicy , bo wtedy nie skończyłoby się tylko na kilku przewodach gumowych przy silniku :spoko: , dzieki czemu
w tym momencie najładniejszym elementem w tym "bolidzie" jest maska...przez nas "sponsorowana"....

...więc jeżeli nie znasz wszystkich okoliczności nie wypowiadaj się w kwestiach , które absolutnie nie dotyczą tematu założonego przez noodl3s-a .

tym samym mam ten komfort i niezależność od wyników tej umawianki (kiedy to jeszcze nikomu oprócz Boska nie udało się jednocześnie skrzyknąć więcej niż 6 aut nawet jak cena byla 40 zeta) , że mogę powiedzieć , że zostało Ci tylko hamowanie w DT , gdyż dzisiaj nastąpiła usterka w programie hamowni i przestała mierzyć "czarnomatowe" renówki clio...

aczkolwiek zawsze mozesz pojechać do wa-wy ... tam powinien być wynik ok 30Km wyższy i to w seryjnym setupie :spoko: po takim pomiarze , w lekkim aucie , z ponad 150KM powinieneś prać sporo aut w LBnie a nie tylko jedno biedne niebieskie clio mocniejsze tylko o 10KM :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 00:06   

Paweel napisał/a:
TTomek napisał/a:
Stacho_16V napisał/a:

Misiek_lbn napisał/a:

mojego posta niestety nagorliwy Rysiu usunął

Mojego też, a był na temat :D

Noodl3s z tego co wiem to rolki są w Techmaxie (inercja) i Dtgaz czy jakoś tak na Łęczyńskiej (obciążeniówka). Zdrowiej dla auta będzie pojechać i schamować w Techmaxie, chyba że ktoś lubi jak jego auto jest katowane z obciążeniem hamulca równemu 90-100%.

[ Komentarz dodany przez: daniel: Sob Lut 09, 2008 09:17 ]
Ostatnio zmieniony przez MACIOR Sob Lut 09, 2008 10:00, w całości zmieniany 1 raz  

Stacho_16V 
fast driver
JDM

Wysłany: Sob Lut 09, 2008 00:16   

TTomek ja tylko powiedziałem to co powiedział mi lecho :) iż jego znajomy z Civa hamował u was i wyszło mu u was inaczej a w wawie inaczej :)
z tą jego 106 to nie wiem jak było ale był wkurzony jak to mówił że w techmaxie spalili mu silnik a własnie miał sprzedawać samochód bo ma kupca.
inni ludzie również mówili iż wasza hamownia przekłamuje wyniki bo albo jest zawyżony wynik albo zaniżony,
łaski mi nie robisz że nie shamujesz mi Clio (nasz klijent nasz pan) z tego powodu nie będe płakał że nie będe mógł shamować samochodu u was.

tylko dziwi mnie fakt jak pytałem kilka osób z forum gdzie hamować samochód to mówili żeby jechać do DT gazu bo jest to jedyna wiarygodna hamownia, bo w Techmax'ie są wyniki różne.
EOT

a forum jest od tego żeby wyrazic swoje zdanie, więc nie wiem po co zaraz bijesz piane, pracujesz tam to wiadomo że dla Ciebie DT gaz jest zły bo konkurencja :)
i z takim podejściem że nie shamujecie mojego auta bo tak Tobie się podoba daleko nie zajdziesz :)

QSY 
speed demon
emeryt

Auto: STI & Polonez 1500
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 00:38   

Panowie! jeszcze jeden post nie na temat i bede warnami sypac! :mad: noodl3s, pyta kto jedzie a nie jaka hamownie jest dobra! :mad:

Odpowiedz do tematu