FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
silnik zaczął pić olej. Co się dzieje?
Autor Wiadomość
TTomek 
streetracer

Auto: T.C.T;A5Tred;UnoT;A8 AKG
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 20:09   

niekoniecznie miałem na myśli "autoryzowane" rozlewnie danej marki.

Akcja podobna do tego co kiedyś było w serwisach przy wymianie oleju , klient płacił za wymianę , miał cudowne samopoczucie , że zrobił dobrze silniczkowi , tymczasem można było kupic "z drugiej ręki" świeżutki olej za połowę ceny od jednego z pracowników tegoż serwisu. Na szczęście dla klientów taki proceder już został troszkę przytłumiony...

Co do C. przestałem to wlewać nie po tym jak zobaczyłem skwarki pod pokrywą zaworów , tylko po tym jak wymienialiśmy klientowi olej , po czym on wrócił z awanturą po ok. 1000km , że był w międzyczasie u mechaniora jakiegoś i ten stwierdził , że ma stary , nie wymieniony olej , jak zobaczyłem to co miał w silniku to mnie z nóg zwaliło : konsystencja i kolor tej brei przypominał olej po 15tys km w dieslu a nie w miarę świeży w 1.8 16V...na swój koszt wlałem klientowi kolejny ale już innej marki i przy kolejnej (już
terminowej) wymianie wyglądał lepiej niż ten pierwszy po 1500 km !!!

C. jest jednym z bardziej rozreklamowanych a co za tym idzie najczęściej kupowanym przez podatnego na reklamę konsumenta , więc czysto hipotetycznie gdybyś był "przedsiębiorczym piratem" to co byś podrabiał ???? A jaki to problem zamówić dużą partię identycznych opakowań z identycznymi znakowaniami i wprowadzić to wszystko na rynek ?? żaden...

Podobnie jest ze świecami NGK , które w chinach kosztują ok.50gr za sztukę , natomiast detalista buli za nie 20 zeta, z wyglądu nie rozpoznasz różnicy , tylko dziwne , że coraz bardziej trafia się , że nówka sztuka nie robi od samego początku albo pada po pierwszym przypałowaniu auta.

Ot tyle mam do powiedzenia ,
patrze na to z punktu osoby oglądającej efekty a nie handlującej i widzącej produkt do momentu zamknięcia się drzwi za klientem...

pozdro

[ Dodano: Pią Lut 22, 2008 20:13 ]
Drift_King napisał/a:
twierdzi że dobrze zapłaci jak mu sie pokaże rozlewnie Castrola w PL :haha:

jak mi zasponsoruje tygodniowy pobyt w Chinach wraz z biletami to mu znajdę kilka.

A w Polsce....heh , niech powie ile płaci za takie info , zapewne też bym coś znalazł , gdyż widziałem na przykładzie M. jak wygląda oliwa kupiona u nas w sklepie a jak wygląda bezpośrednio przywieziona np. z Niemiec.

marewel 
Specjalista

Auto: 1.9TDI
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 22:03   

Cytat:
Podobnie jest ze świecami NGK

Wlasnie z tymi swiecami mialem tyle przebojow ze hey,albo nie dawala iskry wcale,albo auto przerywa,nie dopala no i numer 1 pekniety izolator i smietnik w cylindrze.
Tylko jak wytlumaczyc to sprzedawcom w kazdym sklepie w Chelmie ze te swiece nie nadaja sie do WSK'i?

Odpowiedz do tematu