Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Nie Mar 02, 2008 23:43 Chip do fiata coupe 1.8 16v
Witam
Chciałbym w swoim fiaciku troszkę podwyższyć ilość koni [nieznacznie ale zawsze coś tam ] oraz niutonków i takie pytanie sie rodzi ktoś w lublinie jest wstanie zrobić coś takiego ??
Silnik 1.8 16V benzyna
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Ostatnio zmieniony przez bodek Pon Mar 03, 2008 18:11, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 09:33
daniel napisał/a:
chip do wolnossącego silnika nic nie da, tym bardziej do seryjnego
zrób lepiej jakiś dolot i wydech łącznie z kolektorem na początek
jeśli chodzi o dolot to należałoby pokombinować a wydech mam troszkę większy dedykowny do tego autka NOVITEC-a
Mogę mieć jakiegoś tam czipa od kolegów z forum fiata ale coś mnie to do końca nie przekonuje jest tam lekka zmiana co do mocy oraz momentu nieznaczna ale zawsze coś lepiej . Autko troszkę zrywniejsze sie robi:)
To co danielu całkowicie odradzasz bawienie sie w CHIPOWANIE ? ?
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Chciałbym w swoim fiaciku troszkę podwyższyć ilość koni [nieznacznie ale zawsze coś tam ] oraz niutonków i takie pytanie sie rodzi ktoś w lublinie jest wstanie zrobić coś takiego ??
Silnik 1.8 16V benzyna
Szkoda ze to 1.8 bo jakby bylo 2.0 16V to mam chipsa z wysp od chłopaków z RpLab i mogłbyś sobie sprawdzić co daje, ogólnie moją 16tke sporo ożywił w dole obrotow bo seryjnie to ponizej 3,5 - 4tys rpm srednio sie zbierala, teraz dużo lepiej to wyglada, jakos tak przyjemniej, rowniej przyspiesza.
pzdr. Grzesiek
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ..... obecnie AR 156 2.5 V6 24v
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 11:35 Re: Chip
GrzesiekK. napisał/a:
wysek^^ napisał/a:
Witam
Silnik 1.8 16V benzyna
Szkoda ze to 1.8 bo jakby bylo 2.0 16V to mam chipsa z wysp od chłopaków z RpLab i mogłbyś sobie sprawdzić co daje, ogólnie moją 16tke sporo ożywił w dole obrotow bo seryjnie to ponizej 3,5 - 4tys rpm srednio sie zbierala, teraz dużo lepiej to wyglada, jakos tak przyjemniej, rowniej przyspiesza.
pzdr. Grzesiek
EPROM ?
Cytat:
Indywidualne strojenie - tak
Chipy - nie
a zanim bym coś dłubał, to powyminieniałbym świece, filtry, olej itd..
olej filtry wymienione jeszcze rozrząd czeka to na dniach a z takim strojeniem to gdzieś sie zapytać jakby to mniej więcej wyglądało co do przyrostów oraz kosztów ?
Auto: STI & Polonez 1500
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 34 razy Dołączył: 06 Paź 2004 Posty: 3372
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 13:21
nie trzeba było kupowac 1.8 to bys nie nazekał na brak mocy teraz sie musisz meczyc bo zeby cokolwiek dodacmocy tej motorowni to musisz wydac majątek. Nie rozumiem jednej rzeczy, chcesz miec auto co przyspiesza i kupujesz 1.8 jaki w tym sens i logika?
W sumie w tej chwili mam zmodzone ecu tak ze sa dwie mapy, seryjne i RpLab, wybieram sobie przelacznikiem z ktorej chce korzystac ale i tak wiadomo która caly czas jest uzywana ;]
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ..... obecnie AR 156 2.5 V6 24v
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 18:13
QSY napisał/a:
nie trzeba było kupowac 1.8 to bys nie nazekał na brak mocy teraz sie musisz meczyc bo zeby cokolwiek dodacmocy tej motorowni to musisz wydac majątek. Nie rozumiem jednej rzeczy, chcesz miec auto co przyspiesza i kupujesz 1.8 jaki w tym sens i logika?
szczerze nie chodzi oto że chciałbym z 1.8 zrobić 300KM tak sie pytam skoro to jest nie opłacalne to sie w to bawić nie będę
Robie małe rozpoznanie nie jestem mechanikiem albo znawcą że sam sobie poradze i zwiększe sobie moc kupiłem sobie 1.8 aby jeździć i nie narzekać że mnie nie stać na to aby autko spod domu ruszyć
Aby dalej wypowiedzi zbędnych nie było prosiłbym o zamknięcie tematu
Dziękuje za podpowiedzi wszystkim
Wysłany: Wto Mar 04, 2008 17:32
jak będzie mało mocy to zupełnie inny samochód kupie który mam w planach ale narazie sie tym ciesze i z mocą zostanie tak jak jest nic modzić nie będe bo to nieopłacalne
jak będzie mało mocy to zupełnie inny samochód kupie który mam w planach ale narazie sie tym ciesze i z mocą zostanie tak jak jest nic modzić nie będe bo to nieopłacalne