propo alusów, to nie wiem czy kojarzycie moje zimowe alu... są na nich purchle, lakier złazi pod palcami... czy wiecie za ile można by je doprowadzić do jako takiego ładu? i czy znacie jakiegoś dobrego machera od tego niedrogiego ?
_________________ pranie tapicerki samochodowej
info na pw
koszt piaskowania to 30 zł + wiem gdzie jest miejsce gdzie pomalują ci je elektrostatycznie farbą proszkową ,efekt jest super ostatnio jak sie pytałem to kosztowało to 40 zł
Auto: Audi 100 C4 Avant
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Lis 2005 Posty: 415
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 20:37
gelo_lsw napisał/a:
koszt piaskowania to 30 zł + wiem gdzie jest miejsce gdzie pomalują ci je elektrostatycznie farbą proszkową ,efekt jest super ostatnio jak sie pytałem to kosztowało to 40 zł
Nie polecam piaskowania. Czasami sie zdarza że felgi sa po piaskowaniu jeszcze w gorszym stanie niż przed. Złe dobranie piasku powoduje skutek odwrotny, lepie zastosować chemie w postalic zdzieraka do lakieru. Jeśli oczywiście chce sie bawić sam.
Nie polecam piaskowania. Czasami sie zdarza że felgi sa po piaskowaniu jeszcze w gorszym stanie niż przed. Złe dobranie piasku powoduje skutek odwrotny, lepie zastosować chemie w postalic zdzieraka do lakieru. Jeśli oczywiście chce sie bawić sam.
moje poprzednie były wożone na Wojciechowską (chyba) póżniej były właśnie tak malowane jak pisałem wcześniej i super sie prezentowały,ale jeśli ktoś chce się bawić sam to chemia jak najbardziej
hmm czyli 70 pln sztuka dobrze liczę gelo_lsw...?? może przed następną zimą się skusze... a jakby robić samemu to to jakaś specjalnie szkolona farba do felasów idzie nie?? hamerajtem nie pyknie ?
tzn chodzi mi czy jakoś inaczej się da pocisnąć te felgi, nie proszkowo ale tak jakoś bardziej prymitywnie? szkoda wybulać tyle kaski na alumy zimowe, które i tak się podniszczą po paru spotkaniach z solarkami chciałem je jedynie troszke odmłodzić
_________________ pranie tapicerki samochodowej
info na pw
Ostatnio zmieniony przez .Gelo. Wto Kwi 01, 2008 21:03, w całości zmieniany 2 razy
Auto: jest
Skąd: Chełm Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Wrz 2007 Posty: 68
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 21:15
jak chcesz tanio to...
pobaw się sam. kupujesz scansol (ok 18zł za 0,8l) lub zmywacz bondex (ok 33zł za 1l) tak samo działają, lub coś innego do usuwania powłok lakierniczych. następnie pobawić się trzeba będzie trochę papierem ściernym, ale tylko trochę co by dotrzeć to i owo. a następnie nakładasz farbę, najładniej jak pistoletem. farba to najlepiej co by coś na aluminium było. jak chcesz tanio i w miarę dobrze to np cynkal (ok 24zł za 0,7l) choć ciężko to pod pistolet idzie. ewentualnie podkład i np nobiles felga (ok 18zł za 1l) ładny srebrzysty kolor ino w półpołysku, chcesz połysk to na to lakier.
dzień roboty, koszt nie przekroczy 80zł za komplet, efekt całkiem całkiem, jak na zimówki aż za dobry
ja temat stworzyłem, więc pozwoliłem sobie kliknąć SUCHY za Ciebie bo BEBIKA podpowiedź nie jednemu się przyda w tym też mnie.
Ja za swoje alu zakupione od kolegi SUCHEGO też się wezmę, ale chyba bliżej lata na jakimś urlopie. Tak coby na wywczas na Chorwację wyruszyć pikną Wanną
Dzieki Gelu i Bebiku!
_________________ Jest: A6 C4 ACK Quattro Avant
Było: 100 C3 Biel Dubaju - na zawsze w pamięci