FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: bodek
Pią Mar 21, 2008 20:14
Koniec dywagacji ile evo ma mocy
Autor Wiadomość
_Rafi_ 
streetracer

Auto: ropniak
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 14:39   

A czemu nie oddałeś do Steca ,można wiedzieć?
Blisko i podobno ogarnia temat evo.

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Auto: destrukcja
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 15:19   

bo podobno nie warto do steca (wiele osob mi tak mowilo)

moment odzyskany - ale kosztem mocy 35xKM i 45N?Nm.

Jest to wystrojone bezpiecznie - czyli nic nie stuka, nic nie puka i jezdzi na zwyklej 98

ale moc mi sie nie podoba i chyba zrezygnuje z opcji mapa na zime i 2 mapa bedzie max co sie da na racingu

ELPIDŻI RAKIET FJUŁEL 15,15s/400m
PB PAŁER 6s/14,58s

wolton22 
drifter
OOOO ;)

Auto: Audi A 4 ( kuleczka)
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 16:59   

A ja tam słyszałem mnóstwo dobrych opinni o stecu... jeżdżę przez urzędów codziennie i widzę naprawdę coraz to inne evo... na różnych tablicach z całej polski... To jest tylko moje zdanie i to co słyszałem...

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 19:09   

to samo pisza o 4t i tez jest tam mnostwo lancerow :D

jutro rano jade po evo

moc stanela na 310 koniach ale za to 410NM wiec bedzie lepiej ciut jak bylo :D :D

dzis jestem zadowolony bo na w koncu evo bedzie pod domem :) :D
z mocy nei za bardzo, ale co tam

PB PAŁER 6s/14,58s

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 19:13   

a jak program "Krejzi"?

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 19:16   

Jaqub napisał/a:
a jak program "Krejzi"?

nie ma programu krejzi, bo chce miec juz samochod
jest tylko program bezpieczny czyli niby 35xkm i 45xNM na ktorym nic nie stuka, nic sie nei dzieje i nie powinno nic sie popsuc podczas szalenstw

sam sie troche wkopalem bo gdybym chcial program na racingu to pewnie byloby 37x km, ale nei chcialem jezdzic z beczkami racinga np do uleza.

bedzie zle to program bezpieczny bedzie tym delikatnym :)

[ Dodano: Czw Kwi 03, 2008 20:17 ]
jak dostane wykresy to je wkleje i mozna zamykac temat :D :D

PB PAŁER 6s/14,58s

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 19:19   

pilachgt napisał/a:
bedzie zle to program bezpieczny bedzie tym delikatnym

pilachgt napisał/a:
sam sie troche wkopalem bo gdybym chcial program na racingu to pewnie byloby 37x km, ale nei chcialem jezdzic z beczkami racinga np do uleza.

troche szkoda... w sumie to i tak pisales o duzej ilosci kompletow kol ktore beda podrozowac to jedna beczka wachy dodatkowo chyba nie zrobila by duzo roznicy...

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 19:26   

Jaqub napisał/a:

troche szkoda... w sumie to i tak pisales o duzej ilosci kompletow kol ktore beda podrozowac to jedna beczka wachy dodatkowo chyba nie zrobila by duzo roznicy...

tak, ale to jest klopot

przyklad:
latam na 98, ale nagle potrzebuje mocniejszy samochod bo jakis diesel podskakuje i mysli ze jest szybki. a tu w 3/4 zbiornika 98. mocnego kompa nei zapne bo moze stukac samochod, wylac tez nie wyleje. a tak w kazdej chwili moge sie przerzucic na mocniejszy komp.

co do mocy mam andzieje ze do konca roku wystarczy i teraz tylko skoncentruje sie na gwincie i na doskonaleniu moich umiejetnosci.
jak mocy bedzie za malo to trzeba bedzie kombinowac - ale zobaczymy :)
jeszcze nei jechalem tym co jest, a po 20 dniach braku evo to i pewnie 260 konikami sie zadowole :D

PB PAŁER 6s/14,58s

slg 
streetracer

Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 07:03   

pilachgt napisał/a:
bo jakis diesel podskakuje i mysli ze jest szybki

aluzja do ibizy ? :) , bo chyba zaden inny diesel Ci nie grozny w naszym miescie , a po tych modach to i mój też :D
Ostatnio zmieniony przez MACIOR Pią Kwi 04, 2008 08:47, w całości zmieniany 3 razy  

V-MAXXX 
drifter

Auto: o_0
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 07:47   

i tu jest własnie potrzebne myslenie i czytanie ze zrozumieniem jest szybki ale czy wystarczająco. W porownaniu z innymi dieslami robi robote.

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 00:49   

co do diesela to zart

a co do evo to porazka :/

pojechalem po samochod, usterki czyli braku momentu nie zlikwidowali, ale zastosowali polsrodek czyli wsadzili restryktor - ucial mi mocy ale dal momentu
na wykresie mialem 344KM i chyba 445NM.
Czyli doszlo 39 koni za promocyjna cene ze wszytskim, z tymi materialami co kupilem ponad 11 tyś. zł

wsiadłem w tak wystrojony samochód i porażka :/ - niby dmuchał 1,6-1,7 a jechał dość średnio - tzn lepiej jak wcześniej, coś tam sie napędzał no ale kicha
zmierzylem go gejtechem i czasy jakie uzyskalem to 13,00(z funkcja zmiana biegu bez puszczania gazu) oraz 13,22s (normalnie zmieniajac biegi).

tak wiec troszkę podyskutowałem i wszyło że nie chcą walczyć dalej z tym samochodem i za strojenie oddali kasę i wgrałi mi seryjną mapę co miałem, z małym modem do tego co zostało zamontowane.

kiedyś samochód ładował 1,2-1,3
teraz ładuje 1,0-1,3 - ogólnie mocno się to wacha lubiąc siedzieć na 1,1 - tłumaczą to odetkanym wydechem i innymi wałkami (mowię o mniejszym doładowaniu)
ale co najlepsze samochód na seryjnej mapie, ładując głownie 1,1 robi czas przy normalnych zmioanach biegó 13,56 czyli tylko gorszy o 0,34s od samochodu zestrojonego i ładującego duże ciśnienie.
wychodziu na to że albo moje evo jakieś dziwne, albo kiepskie w 4t mają pojęcie.

napewno na dzień dzisiejszy samochód ma nierówne obroty( przez wałki), popychacz stuka (to akurat nei wiem czemu - wcześniej tego nie był) oraz 7 tysi jestem w plecy - a posiadam samochód dość podobnie jeżdżący do tego przed modami.

tak więc totalna kaszana i ogólne zniechęcenie - planowałęm teraz do vtg uderzyć ,a le nei wiem czy nie kupie sobie boost controlera i sam się nie będę bawił pilnująć egt i afr. wydam 100$ a uzyskam moc jaką mi oferowano za kilka tysięcy w 4t :/

jedno co mi przychodzi do głowy to:

że nie waro było cokolwik w evo tykać :/ :/ :| ;(

PB PAŁER 6s/14,58s

MACIOR 
speed demon
aaaapsik!!!

Auto: jeździ :)
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 05:43   

Wymieniali ci popychacze przy zmianie wałków ????

Spawos 
prawdziwy tuner
Spawos

Auto: Lanos
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 07:39   

nie wiem po co w moc ... no chyba ze do poszalenie spod swiatel , a jak na tor smigasz dobry zawias / Dobre slicki/ moze jakies hamulce i mozesz tym wszystko wygrywac :) bo mocy nie trzeba wiecej :) a ceny pewnie podobne by byly za to wszytko :) a byl by szybszy o te kilka sek moze :)

:)

KIT GTO 
speed demon

Auto: DESTRUKCJA
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 07:40   

a jeśli to tylko podpucha ze strony pilachgt, :>

V-MAXXX 
drifter

Auto: o_0
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 08:37   

pilachgt napisał/a:
co do diesela to zart

a co do evo to porazka :/

pojechalem po samochod, usterki czyli braku momentu nie zlikwidowali, ale zastosowali polsrodek czyli wsadzili restryktor - ucial mi mocy ale dal momentu
na wykresie mialem 344KM i chyba 445NM.
Czyli doszlo 39 koni za promocyjna cene ze wszytskim, z tymi materialami co kupilem ponad 11 tyś. zł

wsiadłem w tak wystrojony samochód i porażka :/ - niby dmuchał 1,6-1,7 a jechał dość średnio - tzn lepiej jak wcześniej, coś tam sie napędzał no ale kicha
zmierzylem go gejtechem i czasy jakie uzyskalem to 13,00(z funkcja zmiana biegu bez puszczania gazu) oraz 13,22s (normalnie zmieniajac biegi).

tak wiec troszkę podyskutowałem i wszyło że nie chcą walczyć dalej z tym samochodem i za strojenie oddali kasę i wgrałi mi seryjną mapę co miałem, z małym modem do tego co zostało zamontowane.

kiedyś samochód ładował 1,2-1,3
teraz ładuje 1,0-1,3 - ogólnie mocno się to wacha lubiąc siedzieć na 1,1 - tłumaczą to odetkanym wydechem i innymi wałkami (mowię o mniejszym doładowaniu)
ale co najlepsze samochód na seryjnej mapie, ładując głownie 1,1 robi czas przy normalnych zmioanach biegó 13,56 czyli tylko gorszy o 0,34s od samochodu zestrojonego i ładującego duże ciśnienie.
wychodziu na to że albo moje evo jakieś dziwne, albo kiepskie w 4t mają pojęcie.

napewno na dzień dzisiejszy samochód ma nierówne obroty( przez wałki), popychacz stuka (to akurat nei wiem czemu - wcześniej tego nie był) oraz 7 tysi jestem w plecy - a posiadam samochód dość podobnie jeżdżący do tego przed modami.

tak więc totalna kaszana i ogólne zniechęcenie - planowałęm teraz do vtg uderzyć ,a le nei wiem czy nie kupie sobie boost controlera i sam się nie będę bawił pilnująć egt i afr. wydam 100$ a uzyskam moc jaką mi oferowano za kilka tysięcy w 4t :/

jedno co mi przychodzi do głowy to:

że nie waro było cokolwik w evo tykać :/ :/ :| ;(

czytajac cały temat zauwazyłem ze miałes dac auto tam gdzie się na tym znają. Olałes Lubelskiego druciarza co Ci wozy struga ( LECHO :) ) i dałes wóz do roboty specom. Jak sie teraz okazuje jestes lżejszy o siano i zły ze wogole coś robiles. Hmm :| Zaczynam tracic wiare w Polski tuning za uczciwa kase. Chyba trzeba wydac worek siana odwiedzic z 5 warsztaow powkurwiac sie troche zeby woz po 6 miechach zacza latac.

Odpowiedz do tematu