Auto: B5 Syncro i FIREBLADE ;)
Skąd: Węglin Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 218
Wysłany: Wto Lut 26, 2008 15:27
Oto moje felgi po polerce. Jak już pisałem- robiłem to sam. Nie wyszło może w pełni profesjonalnie ale jak na pierwszy raz i chałupnicze metody myśle, że nie jest najgorzej (napewno wyglądają lepiej niż wcześniej)
Teraz tylko zostało mi delikatnie spolerować reszte felg i pomalować lakierem bezbarwnym a "ramiona" srebrnym, gruboziarnistym
Swoją drogą to chciałbym zapytać czy ktoś wie cokolwiek o producencie tych felg. Oznaczenie to niby "CR" a ja wiem tylko, że są "made in Germany". Sprawdzałem na allegro i nic takiego nie widziałem.
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 22:19
agrabsabi napisał/a:
jeszcze w tym miesiącu wysyłam fele do Poznania
do mnie w sobote dotra moje po polerce w Tomaszowie Mazowieckim...
kolega ktory odbieral je we wtorek mowil ze jest GRUBO...
placilem 65pln/szt rant za 19tke
Wysłany: Pon Mar 10, 2008 20:12
felgi poki co stoja w pokoju u mnie i nie mialem czasu po polerce umyc srodkow... fotki nie oddaja prawie wogle efektu... ale zadziorkow ktore byly wczesniej nie ma wcale i nawet nie widac gdzie byly
jedyna lipa ze opon ktore mialy byc juz 2 czy 3 tygodnie temu jak nie bylo tak nie ma...
Auto: B5 Syncro i FIREBLADE ;)
Skąd: Węglin Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 218
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 10:26
Jaqub, płaciłeś za samą polerke czy w cenie było też położenie clara na ranty (bądź całe felgi)? fele wyszły extra. Może jakoś uda mi się je zobaczyć gdzieś na mieście
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 02:26
Cytat:
Jaqub, płaciłeś za samą polerke czy w cenie było też położenie clara na ranty (bądź całe felgi)? fele wyszły extra. Może jakoś uda mi się je zobaczyć gdzieś na mieście
na rantach nie ma i nie bedzie claru bo on zabiera "polysk"... srodek jest w ORI lakierze... mysle ze po swietach jak juz bedzie pewniejsza pogoda, dojda pierscienie centrujace i lekko wypcham nadkola zeby nie tarlo to autko bedzie jezdzic na tym zestawie:
Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 469
Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 21:28
małe sprostowanko do mojego postu z 6-ego marca, cytat:
<<a mnie już podczas usuwania clar szlag trafił i nie chcę nawet myśleć o usuwaniu dalszych warstw lakieru smaknąłem trochę tej roboty i zadecydowałem
jeszcze w tym miesiącu wysyłam fele do Poznania>>
po usłyszeniu cen za usługę zarówno w Poznaniu jak i tam gdzie Jaqub swoje fele robił postanowiłem sam dokończyć to co zacząłem
początki były trudne i wielokrotnie miałem chęć walnąć felą przez balkon
najgorsze okazało się pozbywanie starego lakieru i przygotowanie felgi (środek i front) do malowania proszkowego
http://agrabsabi.fotosik.pl/albumy/407250.html
jednak przy dobrej muzyce (TSA), w barwach firmowych (żeby się nie pochlapać i nie poplamić), w wannie za którą do tej pory joby dostaję hehehe, papierek 2500 czyni cuda http://agrabsabi.fotosik.pl/albumy/407333.html
efekt końcowy wyszedł mniej więcej tak
http://agrabsabi.fotosik.pl/albumy/407256.html
owszem jest trochę niedoróbek jednak jak na ręczną i domową robotę jestem zadowolony, efekt jest naprawdę fajny no i moje doświadczenie bogatsze
koszty poniesione to około 200pln włącznie z malowaniem piecowym (polecam Rapackiego)
(a nie 800pln jak mi proponowano w firmach )
w chwili obecnej jednak zupełnie inaczej bym się już zabrał do tej roboty Jaqub jak już porysujesz ranty to się może dogadamy hehehehehe