FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
audi a4 gaśnie po odpaleniu
Autor Wiadomość
maślak 
Widać, że się stara

Auto: audi A4 1.8 125 KUCYKÓW
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 16:58   audi a4 gaśnie po odpaleniu

moje audi 1.8 95r. czasami gaśnie tak jak już napisałem w opisie. wygląda to w ten sposób jakby silnik sie dławił. Gdzieś czytałem że może tak sie dziać przez zapchany katalizator.....
Poza tym po odpaleniu nie wkręca sie na obroty tak jak trzeba, nie reaguje dość szybko na pedał gazu.

Jeśli ktoś ma jakieś pomysły czego to może być wina proszę się nie krępować i śmiało pisać.
Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki.

chudy 2.0 
drifter

Auto: wanna
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 17:02   Re: audi a4 gaśnie po odpaleniu

maślak napisał/a:
moje audi 1.8 95r. czasami gaśnie tak jak już napisałem w opisie. wygląda to w ten sposób jakby silnik sie dławił. Gdzieś czytałem że może tak sie dziać przez zapchany katalizator.....
Poza tym po odpaleniu nie wkręca sie na obroty tak jak trzeba, nie reaguje dość szybko na pedał gazu.

Jeśli ktoś ma jakieś pomysły czego to może być wina proszę się nie krępować i śmiało pisać.
Za wszystkie odpowiedzi z góry dzięki.
Trzeba pojechać gdzieś na komputer może to być lambda może być katalizator a może też być jakaś drobnostka pojedz podłącz go pod kompa

ryssioo 
Specjalista
fdsw

Auto: audi a4 1,9tdi
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 07:58   

filtr paliwa

Gosia 
drifter

Auto: Audi 100 - C4
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 14:34   

Ja czasami też tak mam mój sposób to wyłączenie gazu . A po przejechaniu 1 kilometra na benzynie znowu przełączam na gaz i już jest dobrze. Tak dzieje się tylko na zimnym silniku.

marcinmk2 
streetracer

Auto: audi a4
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 15:12   

Kolego Maślak tak jak Chudy napisał jedż na badanie pod komputer bo gdybanie może kat a może lambda to strata czasu. Korzystasz z LPG?

manius 
Uczy sie pisac

Auto: R-6
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 15:13   

Mi sie tez wydaje ze filtr.....ale niejestem pewien ;)

maślak 
Widać, że się stara

Wysłany: Wto Maj 20, 2008 18:15   

dzięki za zainteresowanie. Mam założoną sekwencję od pół roku i nic sie nie działo jak dotąd. podepne go pod kompa i napisze co wyszło. Może to głupie pytanie ale gdzie jest filtr paliwa w a4 i czy można go wymienić samemu???

rafii 
Specjalista

Auto: Audi B4 TornadoRot
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 18:19   

a kiedy w ogole wymieniales filtr paliwa i powietrza???? moze najpierw wymien filtry a potem sie podepnij pod VAGA . moze byc ze ECU zlapal troche bledow???

marcinmk2 
streetracer

Wysłany: Wto Maj 20, 2008 18:29   

maślak napisał/a:
dzięki za zainteresowanie. Mam założoną sekwencję od pół roku i nic sie nie działo jak dotąd. podepne go pod kompa i napisze co wyszło.

Dokładnie tak zrób żeby kosztów dodatkowych nie ponosic bo byc może podłączenie go pod Vaga wystarczy i będzie wszystko jasne bez wydawania kasy na filtry

maślak 
Widać, że się stara

Wysłany: Wto Maj 20, 2008 18:39   

samochód kupiłem w listopadzie i wtedy wymieniłem filtr powietrza i paliwa nie wymieniałem :/

.Gelo. 
the fastest furious

Auto: Golf mk2 VR6
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 18:43   

ja kiedyś też miałem ten problem okazało się że odcinało mi zapłon ponieważ miałem poluzowaną wtyczke na fabrycznym immobilizerze :/

niziok 
Uczy sie pisac

Auto: Audi B4 2,6 V6 quattro
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 22:50   

marcinmk2 napisał/a:
maślak napisał/a:
dzięki za zainteresowanie. Mam założoną sekwencję od pół roku i nic sie nie działo jak dotąd. podepne go pod kompa i napisze co wyszło.

Dokładnie tak zrób żeby kosztów dodatkowych nie ponosic bo byc może podłączenie go pod Vaga wystarczy i będzie wszystko jasne bez wydawania kasy na filtry

z tą drobną uwagą, że kasa na wymianę filtrów nie jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto :spoko: bo prędzej czy później będzie musiał to zrobić, a skoro pyta się gdzie jest filtr, tzn że nie wymieniał od zakupu :)

marcinmk2 
streetracer

Wysłany: Sro Maj 21, 2008 12:44   

niziok napisał/a:
z tą drobną uwagą, że kasa na wymianę filtrów nie jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto :spoko: bo prędzej czy później będzie musiał to zrobić, a skoro pyta się gdzie jest filtr, tzn że nie wymieniał od zakupu :)

Zrobisz jak zechcesz :)

maślak 
Widać, że się stara

Wysłany: Czw Maj 22, 2008 09:00   

zakupiłem filtr paliwa, pewnie wymienie w sobotę (mam nadzieję że dam radę) . poza tym zauważyłem że od niedawna muszę dłużej kręcić rozrusznikiem zanim załapie..... :(

chudy 2.0 
drifter

Auto: wanna
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 09:05   

maślak napisał/a:
zakupiłem filtr paliwa, pewnie wymienie w sobotę (mam nadzieję że dam radę) . poza tym zauważyłem że od niedawna muszę dłużej kręcić rozrusznikiem zanim załapie..... :(
Kolego sprawdz ustawienie zapłonu jak masz ciężkie zapalanie auto powinno zapalać z dotyku moze masz zapużny zapłon

Odpowiedz do tematu