FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
audi a4 gaśnie po odpaleniu
Autor Wiadomość
maślak 
Widać, że się stara

Auto: audi A4 1.8 125 KUCYKÓW
Wysłany: Nie Maj 25, 2008 11:33   

chudy niestety sam nie potrafie tego sprawdzić gdyż natura nie obdarzyła mnie w takie zdolności więc pewnie zaprowadze autko do jakiegoś mechaniora, wczoraj wymieniłem filtr paliwa i nie pomogło ;(

tede LOP 
Widać, że się stara

Auto: AUDI A4 I AUDI B4 COUPE
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 19:29   

ja sie pod lacze do tego postu u mnie dzieje sie cos takiego jak odpale przelaczam na gaz po jakims czasie przejade jakies pare kilometrow i zatrzymam sie zgasze silnik to potem mam problem z odpaleniem musze dlugo krecic tak jakby go zalewalo co moze byc ? pozdrowienia dla maslaka

rafii 
Specjalista

Auto: Audi B4 TornadoRot
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 20:03   

tede LOP napisał/a:
ja sie pod lacze do tego postu u mnie dzieje sie cos takiego jak odpale przelaczam na gaz po jakims czasie przejade jakies pare kilometrow i zatrzymam sie zgasze silnik to potem mam problem z odpaleniem musze dlugo krecic tak jakby go zalewalo co moze byc ? pozdrowienia dla maslaka

jesli wziasc doslownie to co napisales (choc mogles zapodac troche wiecej szczegulow zwiazanych z tematem) to
jest to wina czujnika ciepła (niebieska kostka przy silniku )- kup nową nie żadną używaną a się przekonasz. Komputer myśli, że silnik jest zimny i zalewa go dużą dawką paliwa. :spoko:

maślak 
Widać, że się stara

Wysłany: Wto Maj 27, 2008 11:02   

dzięki tede ale nie wpinaj mi sie tu do tematu :mrgreen: ;) , dziś rano zaprowadzałem autko do warsztatu to nie chciała mi schodzić z obrotów przy zmianie biegów a na luzie było jakieś 1700 obr/min, ciekawe co wymyśłą i ile ze mnie zedrą :/ . Po wstępnych oględzinach gościu powiedział że może to byc wina pompki paliwa- nie ma takiej wydajności jak trzeba. ogólnie jestem zdołowany.... :(

[ Dodano: Wto Maj 27, 2008 12:03 ]
p.s. tede, dalekie troche te okolice Lublina :D :haha: pozdro.

[ Komentarz dodany przez: gelo_lsw: Sro Maj 28, 2008 12:09 ]
jeśli ktoś chce ci pomagać to proponowałbym nie pisac haseł typu nie wpinaj się bo to troche nieładnie nie sądzisz

maślak 
Widać, że się stara

Wysłany: Czw Maj 29, 2008 16:17   

nie sądze, gelo_lsw, bo pisałem to do niejakiego tede LOP i tak sie składa że znam go od dziecka i jest moim przyjacielem, więc doskonale wie że nie powiedziałem tego złośliwie tylko w żartach ( właśnie dlatego po słowie "...tematu" znajdują się takie oto emotikony: :mrgreen: ;) " jeśli ktokolwiek inny czytając ten post poczuł sie urażony, wielkie sory z mojej strony.

[ Dodano: Czw Maj 29, 2008 17:25 ]
a tak na temat to po wszystkim okazało się że czujnik poziomu paliwa się zawiesił, silnik nie dostawał tyle paliwa ile potrzebuje i stąd takie objawy. wskaźnik pokazywal ciągle okolice czerwonego pola podczas gdy w baku była prawie "susza". kupiłem już nawet drugą pompkę paliwa i chyba nie będę jej oddawał bo nie wiadomo jak bardzo ta stara się przytarła przez ten czas. tyle zachodu przez głupi czujnik :/

tede LOP 
Widać, że się stara

Auto: AUDI A4 I AUDI B4 COUPE
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 08:37   

dzieki RAFII za rade tak zrobie i napisze czy pomoglo

M@rcus 
Specjalista

Auto: Audi A4 Avant
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 11:02   

Jak coś to mam vaga to możemy podłączyć, tylko wcześniej trzeba by się umówić bo nie zawsze dysponuje czasem :)

Odpowiedz do tematu