FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
wybór tłumika
Autor Wiadomość
kazik 
streetracer
FK Autoserwis

Auto: sti
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 08:31   

najlepiej kupic remusa lub supersprinta jak nie robi się całego wydechu z tłumikami w jakiejś firmie typu:kwas-met,eltec itp.Koszt na pewno większy niż te KM i inne badziewia które wydmuchuja sie po tygodniu i poźniej wydzierają strasznie mordę

noodl3s 
prawdziwy tuner

Auto: audi 90q 2.3 20V & AR
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 08:44   

Tylko ze z tego co widze, u remusa dedykowanego brak, zas supersprint nie ma tlumika takiego jak chce tzn o w miare seryjnym wygladzie. Nic, pozostaje zamowic jakiegos customa

KOSA 
prawdziwy tuner

Auto: s6 i pierdoloty
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 10:53   

Ja zawsze robiłem sobie sam tłumiki przelotowe. Jako wytłumienie używałem zmywaków drucianych, najlepiej się sprawdzały (żadne wióry i waty). Ważne żeby tłumik był duży wtedy będzie ładnie tłumił. Nic się nie wydmuchiwało i spokojnie wytrzymywało ponad dwa lata. Żeby było ciszej to można rurę przechodzącą przez tłumik puścić pod kątem lub np w kształcie litery S. Wtedy gazy nie będą zatrzymywane a droga przebyta przez nie dłuższa przez co będzie cicho.

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 12:09   

noodl3s napisał/a:
Tylko ze z tego co widze, u remusa dedykowanego brak,

kup sobie UNIWERSALNEGO REMUSa i "dostosuj go" do siebie (najczesciej kwestia przyspawania lap itp... ja tak zrobilem (koszt dedykowanego byl grubo ponad 3tys pln a uniwersalny niewiele ponad 1 tys)... u mnie jest juz ponad 4 ry lata, od 3 jest jedynym tlumikiem w ukladzie (koncowy)... sprawdza sie znakomicie...

mpirat 
drifter

Auto: #ok 750km w zagrodzie
Wysłany: Czw Wrz 25, 2008 12:17   

Witam ja polecam el-tec nysa lata juz połtora roku na 2 tłumikach nic sie nie psuja sa naprawde ciche:). Według mnie wytrzymałe poniewaz tyle co ja miałem marchewek to jeszcze sie nie rozleciał:) pozdrawiam ps jak kupiłem nyske byla z ladnym remusem nawet poprzedni włascicel rachunek za niego trzymał w dokumentach:) to jakis taki byl cichy jakby go nie było :|

Odpowiedz do tematu