Auto: audi a4
Skąd: Dziesiąta Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Paź 2007 Posty: 864
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 10:05
Jaqub napisał/a:
jesli chodzi o stacje na Unii Lubelskiej (byly JET) to cieli w ptaka na lpg jak mogli... kiedys do zbiornika ktory ma wogle 45l ( a nigdy nawet jak jest zupelnie pusty/auto gasnie nie wchodzi wiecej niz 37.5l bez wzgledu na to gdzie sie tankuje) nalali 43.5l (a nie byl pusty) a dwa ze na kilka razy jak tam tankowalem lpg zawsze przejechany dystans byl zauwazalnie mniejszy...
Ja miałem podobną sytuację na Orlenie (Wrotkowska) w czasach gdy posiadałem poloneza.Nalali mi 34l gazu gdzie nax. butla mogła pomieścic 28 l
Podobnie mój szwagier miał przypadek na tej samej stacji paliw tyle że z PB.Do 5l baniaka wlał 3,5 l a na dystrybutorze pokazywało 5l normalnie jaja jakies
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 15:09
zawor w aucie mam caly czas ten sam
temperatura byla taka sama (+/- 3stopnie) w stosunku do innej stacji na jakiej tankowalem tego samego dnia (jechalem trase) wiec to zadna roznica
LPG to paliwo PLYNNE i nie mozna wlac wiecej niz jest miejsca... ponoc pompuja powietrze i przez to pokazuje wiecej niz rzeczywiscie nalewa...
Auto: 307
Skąd: Czuby Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2007 Posty: 35
Wysłany: Wto Gru 02, 2008 16:08
Na Shellu zwykla ON i Pb95 są z Orlenu więc po co przepłacać...pracowałem na Shellu to wiem. Na cerfurze na Witosa ON i Pb95 są z Orlenu więc po co przeplacać na Orlenie ??
Teraz Lukoil dyktuje warunki innym stacjom. Jak ropa jest 10 gr tańsza w weekend niż w ciągu tygodnia....to teraz Statoil na Jana Pawla II ma tylko 7 gr różnicy w cenie paliwa. A już tego samego dnia Statoil na Kraśnickich ma 20 gr więcej niż Lukoil na Jana Pawła.... więc ja się cieszę, że Rosjanie kupili JET. Po prostu teraz jest większa konkurencja, a to kupującym pasuje Jak HDi (2.0 bardzo wrażliwe na jakość ropy) nigdy nie krztusiło się lub inne podobne akcje to nie boję się jeździć tam (Lukoil Jana Pawła)
Obsluga OK czysto i schludnie czego nie było na starym Jet'ie. Trochę juz przestarzałym.
Raczej Orlen i nie narzekam, na pewno nie polecam stacji prywatnych
jak juz napiszesz cos takiego to rozwin swoja mysl dotyczaca stacji prywatnych, bo to stwierdzenie bardzooo ogolne nic nieznaczace i niewnoszace do tego tematu
Prawda jest taka, że ludzie płacą za "markę" bo praktycznie 95% benzyn jest z Orlenu, ale ja tam się nie znam.
jestem tego samego zdania
ale to wsumie kazdego indywidualna sprawa gdzie chca niech tankuja, chca przeplacac niech przeplacaja, chca oszczedzac niech oszczedzaja
temat rzeka...
Auto: Coupe 2.3
Wysłany: Sro Gru 03, 2008 17:40
MarcinLbn napisał/a:
jak juz napiszesz cos takiego to rozwin swoja mysl dotyczaca stacji prywatnych, bo to stwierdzenie bardzooo ogolne nic nieznaczace i niewnoszace do tego tematu
Chodzi mi o to że jak zalewam "służbowe" tico z pizzerii patrząc na cenę na bez markowej stacji to czuć strasznego muła ... Na orlenie kosiarka bzyka całkiem przyzwoicie
Auto: Audi S6 Avant
Skąd: LSM Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Mar 2005 Posty: 498
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 11:16
wczoraj zalalem na statoilu... i przez caly czas mialem kontrolke od wtryskow jak silnik schodzil z 4-5 tys obr... dzis rano zalalem na LUKOIL objaw zniknal.... Nie powiem czy auto jest zywsze i wogole bo pogoda jest nieodpowiednia do robienia TESTOW...
A i Tak preferuje NESTE... jak zaleje tam Pb 98 to naprawde czuc ze autko sie zbiera...
w Ostatecznosci polecam BP, tez dobre paliwko...
A Shella nie polecam nikomu, jakos nie ufam tej muszelce...
_________________ Włoszczyzna da się lubic- Lancia DEDRA Turbo 8V- już NIE...
AUDI COUPE- Piekne wspomnienia...
AUDI S6 - Nowe Wyzwanie...1/4mili w 14.76sec
0-100 w 6.58sec
Auto: s6 i pierdoloty
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 14 razy Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 592
Wysłany: Czw Gru 04, 2008 11:40
ANGEL napisał/a:
wczoraj zalalem na statoilu... i przez caly czas mialem kontrolke od wtryskow jak silnik schodzil z 4-5 tys obr... dzis rano zalalem na LUKOIL objaw zniknal.... Nie powiem czy auto jest zywsze i wogole bo pogoda jest nieodpowiednia do robienia TESTOW...
A i Tak preferuje NESTE... jak zaleje tam Pb 98 to naprawde czuc ze autko sie zbiera...
w Ostatecznosci polecam BP, tez dobre paliwko...
A Shella nie polecam nikomu, jakos nie ufam tej muszelce...
Do benzyny z T to chyba tylko 98, choć teraz jest zimno to i na 95 dużego ryzyka nie ma. Osobiście zawsze tankowałem na Lukoilu i dawnym Jet i nigdy nie miałem problemów (a tankowałem i Pb i diesla i gaz). Zresztą to nasz klient i nie ładnie było by gdzie indziej tankować