A propo sekwencji to słyszałem że to mija sie z celem bo tu jest mechaniczny wtrysk, także nie wiem ;/
wlasnie to chcialem napisac :):):):):):):) - że doradzają wsadź sekwencję a nie wiedzą co to z silnik ;].
Zapisz sie na audiklub.org i tam sobie poczytaj o tym silniku
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pią Sty 23, 2009 23:28
do zalozenia blosa nie trzeba zadnego mega magika (wystarczy osoba ktora ma dwie rece)... a o ile motor jest w dobrej kondycji i nic mu nie dolega to powinno sie ladnie dac ustawic, na upartego nawet samemu mozna ustawic zadowolajaco
Zamontować dobrą instalację z kompem i będziesz miał z bani, tylko trzeba będzie dołożyć sondę lambda do wydechu i musi latać, instalka regulowana śrubką zaraz zacznie strzelać. Niech nikt niewkłada mixera o mniejszej średnicy wewnętrznej niż oryginalny dolot bo wtedy przestanie na benzynie jechać i niezapomnij o odłączeniu zasilania pompy paliwa po przejściu na gaz.
Auto: B5 Syncro i FIREBLADE ;)
Skąd: Węglin Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 218
Wysłany: Nie Sty 25, 2009 10:26
Ja miałem audi z tym silnikiem i założoną instalacją LPG z komputerem i pomimo faktu, iż wszystko było sprawdzone i w dobrym stanie (mikser, sonda itd...) to i tak silnik nie za dobrze chodził na gazie. Zdarzało się falowanie obrotów a zaraz po zakupie lekkie strzały (po wymianie świec, przewodów, palca i kopułki problem zniknął)
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 00:16
GshesicK napisał/a:
Koledzy nie zabłysnę inteligencją, ale co to jest ten BLOS i do czego służy bo pierwszy raz słyszę
BLOS to cos co sie stosuje zamiast miksera w instalacji lpg, ma duzo wieksze swiatlo, zwezka venturiego (cos co stosuja w strumienicach) i ma klapke/"przepustnice" ktora zapewnia odpowiednie podcisnienie i dawkowanie lpg:
http://www.allegro.pl/ite...bacz_tutaj.html