Auto: Zielone
Wysłany: Sob Kwi 25, 2009 13:31 [foto] Autosalon 18-19 kwietnia hala MTL
Widzę, że tutaj w dziale foto dużo się nie dzieje to trochę postanowiłem rozruszać
Parę pstryków z salonu który odbył się w poprzedni weekend w hali Międzynarodowych Targów Lubelskich w Parku Ludowym. Nie miałem czasu wcześniej tego przejrzeć i wrzucić. Ogólnie nie było dużo do oglądania (wiadomo jakieś tam nowości). Krytyka mile widziana byle nie za mocna Proszę o info czy kolory ok bo nowy zakup był ostatnio (LCDek) i go testuję. Miłych wrażeń wzrokowych życzę
Fajne foty, ale unikaj centralnych kadrów jak na ost. foto
Niepotrzebne te czarne rogi na fotkach. Już lepiej zadbać o ramkę.
Na 5. foto brzydko wygląda ten strasznie nieostry fragment kierownicy. Psuje obraz fotki.
Na 3. foto nieco uciąłeś zderzak Puga:)
Poza tym baardzo ładnie. JAk sobie kupię awto to mi popstrykasz parę fotek
A krytykę przyjmuj jako wskazówki, które konstruktywnie wpłyną na Ciebie i Twoje foty
Peace ;*
Do tego zadbaj o ostrość, bo często ją gubisz oraz o refleksy i promienie świateł lecące przez całe foto [np. zdjęcie z pugiem] chociaż to może być wina sprzętu
Auto: Zielone
Wysłany: Nie Kwi 26, 2009 13:34
Clio napisał/a:
Fajne foty, ale unikaj centralnych kadrów jak na ost. foto
Czemu? Zbyt ograne czy może po prostu nie wyglądają ciekawie?
Clio napisał/a:
Niepotrzebne te czarne rogi na fotkach. Już lepiej zadbać o ramkę.
Winieta, no i może faktycznie przesadziłem, następnym razem będzie lepiej
Clio napisał/a:
Na 5. foto brzydko wygląda ten strasznie nieostry fragment kierownicy. Psuje obraz fotki.
Hmm no takie było założenie aby ten fragment był nieostry, szkoda, że się nie podoba...
Clio napisał/a:
Na 3. foto nieco uciąłeś zderzak Puga:)
Wiem ale było tam strasznie ciasno, byłem może z pół metra od auta do tego niewygodnie (ludzie patrzyli na mnie jak na wariata takie tam akrobacje robiłem) auto i tak jet na 18mm (min co mogłem) no i się jeszcze kręciło w kółko więc trudno było je ładnie ująć
Clio napisał/a:
A krytykę przyjmuj jako wskazówki, które konstruktywnie wpłyną na Ciebie i Twoje foty
Wiem, wiem, ja się zasadniczo cały czas czegoś nowego uczę, więc każda uwaga jest cenna
Clio napisał/a:
Do tego zadbaj o ostrość, bo często ją gubisz
Hmm, na których zdjęciach konkretnie? Bo mi się zdaje, że z ostrością wszystko ok. Ale mogę się mylić.
Clio napisał/a:
promienie świateł lecące przez całe foto [np. zdjęcie z pugiem]
W pugu było to zmierzone Co do refleksów na karoserii nie da się tego uniknąć bez filtra, a na razie takiego nie posiadam.
Jeszcze raz dzięki za opinię
bodek napisał/a:
a gdzie jakies Panie
Cóż, po pierwsze część była mało urodziwa, a te ładniejsze zabrał mi pan z tv A do tego ja jakiś strasznie nieśmiały jestem
Auto: Audi A3 1.9TDI DPF S-Line
Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 18:39
crOOchy napisał/a:
ja czekam na Superba 3.6 v6
takiego Superba zamówił sąsiad, czeka podniecony jak bułgarski tragarz i chwali się w około wóz będzie na pewno spoko, poniżej 7sek. do setki plus napęd na 4 i mega przestrzeń ładunkowa, słowem samochód ludu polskiego w wersji ekskluziw