Wysłany: Pią Paź 16, 2009 08:50 Probłem z odpalaniem
Witam. Kiedyś zakładałem temat na forum ale jednak się nie rozwiązał. Miałem delikatny problem z odpalaniem audi 80 1,9TDI z 94r, 90km, podobno w tych autach świece grzeją poniżej 5 stopni, teraz temp spadała poniżej tej temperatury i świece mi nadal nie grzeją kontrolka od grzania świec tylko minie, auto ma problem z zapaleniem kręci ok 10sekund aż odpali. Czujnik temp. cieczy był wymieniony i to samo jest. Po odpaleniu dymi na biało auto (oczywiście jak jest zimne) Może to coś pomoże w rozwiązaniu mojego problemu że gdy odłączę przewód od czujnika temp, wtedy świece grzeją na maxa i odpala ok, włącza się też wówczas kontrolka od świec. Proszę pomóżcie bo zbliża się zima a ja chciałbym aby moje audi odpalało od strzała. Dodam jeszcze że jak już auto się rozgrzeje to pali od strzała
Problem rozwiązany, założyłem oryginalny czujnik i jest git. Świece grzeją w temp ok 3 stopni, kontrolka się zapala na chwilę i auto pali od strzała. Dzięki koledzy za pomoc. Nigdy więcej włoskich części:-)