Wysłany: Pon Paź 31, 2005 10:03 Zawiany w trupa 14-latek prowadził malucha.
Kurier Lubelski:
MIMO POLICYJNEJ AKCJI ZNICZ PO DROGACH LUBELSZCZYZNY JEŻDŻĄ NIETRZEŹWI KIEROWCY
Zawiany w trupa 14-latek prowadził malucha. Chłopak został zatrzymany przez patrol policji, kiedy radośnie mknął samochodem. Na Lubelszczyźnie piją i prowadzą ludzie w każdym wieku. Policja bije na alarm i apeluje o zdrowy rozsądek.
Chłopak został zatrzymany w piątek wieczorem przez patrol w Żmudzi. Siedział za kierownicą fiata 126 p. Policjanci nie kryli zaskoczenia młodym wiekiem kierowcy. Jeszcze bardziej byli zdziwieni, kiedy poczuli od młodzieńca zapach alkoholu. Zbadali go alkotestem. Dziecko miało w wydychanym powietrzu aż 2,2 promila alkoholu.
Policjanci zabrali pijanego chłopaka na komisariat, a samochód zostawili na pobliskiej posesji.
– Chłopak został przekazany matce. Na razie nie był w stanie powiedzieć nic o swoim zachowaniu. Zostanie przesłuchany w towarzystwie rodzica, jak dojdzie do siebie – mówi Henryk Marciniak, oficer prasowy Komendy Miejskiej Policji w Chełmie.
Teraz policja będzie ustalać w jakich okolicznościach dziecko zdobyło kluczyki do samochodu oraz kto umożliwił mu picie alkoholu.
Chłopak był jednym z wielu pijanych kierowców zatrzymanych w miniony weekend. Rekord opilstwa i głupoty ustanowił w piątek 28-letni mężczyzna kierujący mercedesem. Jegomość wpadł w Białej Podlaskiej. Miał w wydychanym powietrzu prawie 3,9 promila alkoholu.
Pijani kierowcy dali znać o sobie w sobotę. Wtedy zatrzymano aż 39 osób jeżdżących na dwa gazy. W tym towarzystwie prym wiedli bezrobotni, których zatrzymano 12, za nimi w statystykach znaleźli się rolnicy – 10 oraz kierowcy zawodowi – 4.
W sobotę 3,5 promila w wydychanym powietrzu miał mężczyzna z Ostrówka. Jegomość pomimo ogromnego upojenia był w stanie jechać na rowerze. Niewiele mniej pijani byli dwaj inni rowerzyści. 33-latek z Puchaczowa miał 3,34 promila, a 47-latek z Ulhówka 3,29. WIT
UWAGA WYPADKI!
Bez pasów i wyobraźni
Rozpędzone audi 100 wypadło z jezdni i uderzyło w słup. Kierowca ani żaden spośród czwórki pasażerów nie miał zapiętych pasów.
Do wypadku doszło w sobotę wieczorem na skrzyżowaniu ulic: al. Warszawskiej i ul. Zbożowej w Lublinie. 20-letni Emil W. prowadzący audi jechał jak szalony. Tuż przed skrzyżowaniem zaczął wyprzedzać inny samochód i równocześnie chciał skręcić w ul. Zbożową. Kierowca stracił nad nim panowanie i auto zaczęło tańczyć na drodze. Zatrzymało się na słupie sygnalizacji świetlnej. Jedna z pasażerek 16-letnia Karolina K. została przewieziona do szpitala. Ma oparzenia twarzy II i III stopnia oraz wstrząśnienie mózgu.
Kierowca także wylądował w szpitalu z ogólnymi potłuczeniami. Mężczyzna był pijany. Miał w wydychanym powietrzu 0,6 promila alkoholu.
Policjanci apelują do wszystkich kierowców o rozwagę. Na drogach z całego kraju trwa akcja Znicz. Jednak nawet zwiększona ilość patroli i kontroli drogowych nie zastąpi zdrowego rozsądku u kierowców i tylko od nich zależy, czy na drogach będzie bezpiecznie. W sobotę na Lubelszczyźnie odnotowano 7 wypadków drogowych, w tym jeden śmiertelny. WIT
Auto: astraII
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 5 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 1478
Wysłany: Pon Paź 31, 2005 11:45
daniel napisał/a:
Rozpędzone audi 100 wypadło z jezdni i uderzyło w słup. Kierowca ani żaden spośród czwórki pasażerów nie miał zapiętych pasów.
Do wypadku doszło w sobotę wieczorem na skrzyżowaniu ulic: al. Warszawskiej i ul. Zbożowej w Lublinie. 20-letni Emil W. prowadzący audi jechał jak szalony. Tuż przed skrzyżowaniem zaczął wyprzedzać inny samochód i równocześnie chciał skręcić w ul. Zbożową. Kierowca stracił nad nim panowanie i auto zaczęło tańczyć na drodze. Zatrzymało się na słupie sygnalizacji świetlnej. Jedna z pasażerek 16-letnia Karolina K. została przewieziona do szpitala. Ma oparzenia twarzy II i III stopnia oraz wstrząśnienie mózgu.
Kierowca także wylądował w szpitalu z ogólnymi potłuczeniami. Mężczyzna był pijany. Miał w wydychanym powietrzu 0,6 promila alkoholu.
Ten wypadek zdarzył sie niedaleko mnie. Koleżka przejeżdżający obok wyciągał pasażerow i kierowce z samochodu. Kierowce samochodu znam ale z widzenia. Narobił idiota biedy sobie i innym.
dwa dni temu o maly wlos nie rozjebal hondy pijany keirowca bialego golfa... uciekalem jak glupi przed nim - typ mnie wyprzedzal prawa strona i razem ze man skrecal w lewo kiedy tam byl tylko jeden pas do skretu w lewo i miejsce na jedno auto... nie mowie o innych rzeczach ktore zrobil zaraz pozniej miedyz innymi ajzda pod prad jendkeirunkowa itd itd.... zeby bylo zabawniej 3 minuty jak mi znikl z ocz ten keirowca zatrzymal mnie patrol policji pytajac sie czy ja cos pilem.......
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Pon Paź 31, 2005 18:00
daniel napisał/a:
wysek^^ napisał/a:
mojego kolegi siostra siedziała z przodu Twarz ma poparzoną ehh
to chyba kolega wie co ma zrobić
W pierwszej chwili to już wiedziałem co zrobimy ale to nie oto w tym chodzi napewno załamany psychicznie jest co prawda nie obchodzi mnie to ani kolegę cóż pytanie po co wsiedli w 5 osób z kierowcą po 3 piwach
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
taaa dostanie zawiasy i natym sie skonczy.
Szkoda dziewczyny.
Moja dziewczyna jest w jej wieku i do niedawna tez niezapinała pasow bo poco i ze nic sie niestanie az do soboty jak na wesele jechaliśmy a ze wyjechaliśmy za pozno troche to trzeba było to nadrobić.
A co do pytania czemu wsiedli do samochodu z kierowca po 3 piwach ehhh tu szkoda gadać bo temat jest długi jak rzeka i można długo otym gadać tak samo jak ten cytat ze dobrze jeździł. Ta moze i dobrze ale moze w NFSie bo tu jakoś sie typ niepopisał.
ekhm .
odsiadka dla kierowcy ... nie długa ale tak na 3 miesiące moze by go nauczyło
masz racje w cudzysłowie szczęście poparzenia twarzy 3 stopnia kolega pociesza sie że po wszystkim będzie oki wyzdrowieje i bedzie tak jak dawniej ale nie ma co ukrywać blizny i ślad na psychice zostaną ...w Polsce nie ma prawa w takich sytuacjach n/c ;/
bart#155, masz racje ja tez im niepopuszczam chyba ze bardzo sie upieraja to wtedy mowie ze jakby co to i tak kazdy placi za siebie i w tedy chiał niechciał zapinaja