Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Czw Lis 17, 2005 17:28
bart#155 napisał/a:
no własnie pisałem o zaliczce bo kto całość daje pzred ukończeniem pracy??
Bartek debil ? Ciężko dzisiaj dostać zderzaczki za free nie mam samochodu a już sobie załatwiłem tego rodzaju interes ale po co jak autko dopiero we Wrześniu będe mieć ktoś mnie ubiegnie
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: F7P
Skąd: Polska Pomógł: 29 razy Dołączył: 17 Cze 2004 Posty: 1894
Wysłany: Czw Lis 17, 2005 18:35
wysek^^ napisał/a:
Dokładnie w Młotkiem jeździliśmy po firmach tuningowych celem free ospojlerowania to ato auto nietypowe a to bite a to tamto znaleźliśmy też firme ciekawą co prawda nie za darmo ale wiele taniej niż wyżej wymieniona firma lub np Auto-R Zobaczymy co będzie pierwszy stuningowany Neon już w Lutym w Lublinie będzie jeździł I nie ma 60 kucy
Zwróc uwagę na słowo bite.. jeżeli auto jest po jakim kolwiek zdarzeniu losowym firmie nie opłaca sie za free robic osprzetu przy którym koszt robocizny i dopracowania czegos co ma skaze nie jest opłacalne..
Auto młotka jest autem niespotykanym często .. to jest minus..
Darmówki sa bardziej do aut masowych.. których dana firma jeszcze nie posiada w ofercie.
niestety..
Młotka auto ma 133-136 w serii.. popracujcie nad osiagami.. bo z tym mixerem specjalnie nie ma rewelacji ale tez nie jest kiepsko..
Przekaż młotkowi że szpachla waży.. musi miec silniejszy samochodzik..
Życze powodzenia w realizacji projektu.. ale nie ma to jak sleeper.. ( nic na zew klimat mocy wew )
Zdania nigdy nie zmienie.
W kwetniu pojechalem do NEO bo slyszalem ze szukaja civica, auto obejrzeli i spoko. Uslyszalem "zrobi sie zdjecia i za 2-3tygo beda projekty" to zrobilem tego samego dnia zdjecia wyslalem mailem Neo zdjecia odebralo i... jest juz listopad a projektow jak nie bylo takl nie ma. Wiec ciekawe ile by potrwalo wykonanie tego projektu... ale to juz nie moje zmartwienie bo ojciec civa stuningowal.... i zajelo mu to jakies 3-4sekundy
Ostatnio zmieniony przez garul Czw Lis 17, 2005 18:46, w całości zmieniany 1 raz
Auto: audi cabs 2.6 V6
Skąd: LSM Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Sie 2005 Posty: 1417
Wysłany: Czw Lis 17, 2005 23:08
Vesti napisał/a:
wysek^^ napisał/a:
Dokładnie w Młotkiem jeździliśmy po firmach tuningowych celem free ospojlerowania to ato auto nietypowe a to bite a to tamto znaleźliśmy też firme ciekawą co prawda nie za darmo ale wiele taniej niż wyżej wymieniona firma lub np Auto-R Zobaczymy co będzie pierwszy stuningowany Neon już w Lutym w Lublinie będzie jeździł I nie ma 60 kucy
Zwróc uwagę na słowo bite.. jeżeli auto jest po jakim kolwiek zdarzeniu losowym firmie nie opłaca sie za free robic osprzetu przy którym koszt robocizny i dopracowania czegos co ma skaze nie jest opłacalne..
Auto młotka jest autem niespotykanym często .. to jest minus..
Darmówki sa bardziej do aut masowych.. których dana firma jeszcze nie posiada w ofercie.
niestety..
Młotka auto ma 133-136 w serii.. popracujcie nad osiagami.. bo z tym mixerem specjalnie nie ma rewelacji ale tez nie jest kiepsko..
Przekaż młotkowi że szpachla waży.. musi miec silniejszy samochodzik..
Życze powodzenia w realizacji projektu.. ale nie ma to jak sleeper.. ( nic na zew klimat mocy wew )
Zdania nigdy nie zmienie.
[/b]
Wiem Vesti oco Ci chodzi 136 KM to żadna rewelacja przy tej masie młocio myśli też na turbiną ale to dalsze ewolucje narazie marzą mu sie zdrzaczki hehe Tak masz racje firmy szukają aut po których odbiciu zderzaczków będą klepać kase Wiadomo im firma ma większy prestiż tym ceny rosną ...Co do sleepera to jest nie lada gratka stoisz na światłach niepozorny samochodzik odjeżdza tak że oczy Pozdro maniaki
_________________ W życiu piękne muszą być dwie rzeczy - kobiety i samochody. Od zawsze otaczały nas piękne kobiety. Piękne samochody musimy tworzyć sami.
Auto: .
Skąd: Polska Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2004 Posty: 2020
Wysłany: Czw Lis 17, 2005 23:48
Jeśli chodzi o NEO...to mógłbym tu dużo pisać...gdyż miałem (nie)przyjemność pracować tam
Wiemy, że Neodesign jest jedną z największych firm tuningowych w Polsce...
Wyprodukowanie jednego zderzaka kosztuje około 50-60euro Zderzaki sprzedają głównie firmom niemieckim za kwotę około 200-300euro za sztuke Tygodniowo NEO wysyła około 30zderzaków , 30 progów ... Kalkulacja prosta - zarabiają sporo
A kto na tym cierpi ??
Pracownicy nie dostają pensji...jak dostaną to są to grosze (a pracują w tragicznych warunkach)...
Cierpią też ludzie którzy zaufali tej firmie i oddali im samochód , bądź zamówili zderzaki...
albo się nie doczekają albo czekają długimi miesiącami...
mozna było o tym napisac juz dawno... tylko niewiedziec czemu wychodzi wszystko teraz...NEODESIGN ma tylko ładną nazwe reszta to chłam..na dobra sprawe osoby ktore intersuja sie tuningiem w Lublinie wiedzialy jakie panuja warunki pracy w neo i jak sie nakręca nieswiadomych mlodych ludzi ktorzy sa zafascynowani pracą słynnym NEODESING.A jesli chodzi o zderzaki to wcale nie uwazam aby mieli najadniesze i najlepiej wykonane produkty z Lubelsich firm...Kamil, moze potwierdzic jaki chłam dostał.
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
Auto: VW Golf V 2.0 TDI DSG
Skąd: Czuby Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Wrz 2004 Posty: 29
Wysłany: Pią Lis 18, 2005 08:06
Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
Dziwne, że jak ktoś ma problem to nie kieruje się do mnie tylko mnie poza plecami oczernia, no ale to typowa wschodnia mentalność. Zdążyłem się w tych 8 latach działalności przyzwyczaić.
Kamil, widzę ze ładnie liczyłeś wszystkie wysyłki i prowadziłeś statystyki. Niesety z pozycji pracownika wiele rzeczy się nie widzi. Np. to, że mam okolo 100.000 zł na klientach, którzy nie płacą i wiele innych rzeczy, no ale to nie Twoja sprawa.
Nie będę wdawał się w dalsze dyskusje. Jeśli ktoś ma jakiś problem lub niedomówienie to wie jak mnie znaleźć, jestem zawsze otwarty na rozmowę i chętnie pomogę.
Pozdrawiam,
NEO
[ Dodano: Pią Lis 18, 2005 9:16 am ]
krystianITR napisał/a:
a najlepsze jak ogladali moja maske z VIS racing to ztwierdzili ze srednio jest wykonana ,a przypomne ze VIS jest najlepsza firma na swiecie robiaca carbon od xxx lat!!!!!
Maska, którą przedstawiłeś mi jako 100% carbon, była od dołu ze zwykłego laminatu. Producent pomalował go zykłą matową farbą na czarno - to stwierdziłem. Każdy to może sprawdzić. A co do produkcji - faktycznie nic z tego narazie nie wyszło. Pewnie, że można taniej ściągnąć z USA, ponieważ im opłacało się zrobić oprzyrządowanie na ten element i w seryjnej produkcji jest tańszy.
Pozdr.
NEO
[ Dodano: Pią Lis 18, 2005 9:20 am ]
Kamil napisał/a:
Wyprodukowanie jednego zderzaka kosztuje około 50-60euro Zderzaki sprzedają głównie firmom niemieckim za kwotę około 200-300euro za sztuke Tygodniowo NEO wysyła około 30zderzaków , 30 progów ... Kalkulacja prosta - zarabiają sporo
Sorry, ale to bzdury. Zderzaki w detalu, brutto na zachodzie kosztują juz 150-200 Eur. Niektóre firmy w D sprzedają już nawet za 99 Eur.
[ Dodano: Pią Lis 18, 2005 9:36 am ]
Jeszcze dopiszę jedną rzecz bo mnie to męczy.
Nie twierdzę, że nigdy nie było poślizgów w realizacji. Były. Przyczyny były najróżniejsze i trudno je teraz wymienić. A to było coś z autem, a to nie zdążyliśmy jeszcze czegoś wykonać, a to nie można się było ze mną skontaktować (kończe właśnie medycynę i często jestem w szpitalach). Czasem, właściciel mówi, że się niedługo zgłosi - później sobie przypomina o tym po kilku miesiącach.. Jednak ZAWSZE można do mnie podjechać i po prostu porozmawiać - preferuję taki kontakt, ponieważ nie będzie wtedy żadnych niedomówień.
Pracownicy - najlepsi zarabiają u mnie do 2000 zł. Myślę, że za pracę fizyczną jest to OK. Tylko, że w mojej firmie trzeba pracować (akord), a nie siedzieć, gadać, palić papieroski - takie osoby długo nie posiedzą, ponieważ i im i mi nie będzie się to opłacać. Opóźnienia w wypłacie poborów - zdarzają się, jak wszędzie. Jest mnóstwo firm, które wyłudzają towar i później nie płacą - taka patologia naszej branży. Po wielu porażkach tego typu, staram się temu przeciwdziałać.
EOT - myślę, że sporo wyjaśniłem. Jeśli ktoś ma jakieś pytania, chętnie na nie odpowiem, ale na PRIV.