u mnie w renowce gaz zwrocil sie po ok7 miechach ale to tylko dlatego ze robione były trasy w góry nad morze pod granice niemiecka itd a za instalacje robilem jescze pod stary silnik na gaznik i kosztowala mnie 1200pln a pozniej po przekałdce na wtrsk tylko sam przód za 500pln u kumpla w firmie
Auto: Made in Japan
Wysłany: Wto Lis 29, 2005 17:14
Ostatnio tankowalem ON za 3,73 i prawie doznalem wzwodu
jeszcze poltora miesiace temu dobijalo do 4 zloty
No coz troche musi pojsc do gory olej napedowy bo w zime zazwyczaj drozeje...oby tylko po zimie byla tendencja spadkowa. Ale to tez jest zalezne od wielu aspektow, typu marza koncernow, cena na rynkach, akcyza itp.
Auto: sti
Wysłany: Sro Lis 30, 2005 10:40
zapowiadają ,że ropa bedzie znacznie droższa niż benzyna,wcale nie jest tak kolorowo z tymi dieslami,drozsze przeglądy(częsciej niż w benzynowych),no i nie wiem czy tak za połowe jeździ się dieslem,za 5 litrów ropy jezdząc normalnie-sprawnie po mieście nie wiem czy tak zrobisz 100 kilometrów dieslem typu ibiza-110KM czy tam 100KM focusem tdci,corsa kumpla pali średnio 6,5 litra w pojemności 1.3cdti
według katalogu palą mało,ale w praktyce spokojnie więcej
_________________ // FK Autoserwis Lublin ul.Zemborzycka 116C //
Auto: Made in Japan
Wysłany: Sro Lis 30, 2005 18:26
kazik napisał/a:
zapowiadają ,że ropa bedzie znacznie droższa niż benzyna,wcale nie jest tak kolorowo z tymi dieslami,drozsze przeglądy(częsciej niż w benzynowych),no i nie wiem czy tak za połowe jeździ się dieslem,za 5 litrów ropy jezdząc normalnie-sprawnie po mieście nie wiem czy tak zrobisz 100 kilometrów dieslem typu ibiza-110KM czy tam 100KM focusem tdci,corsa kumpla pali średnio 6,5 litra w pojemności 1.3cdti
według katalogu palą mało,ale w praktyce spokojnie więcej
Pamietajmy ze Dizle sa zawsze drozsze przy kupnie auta.
Co do czestotliwosci przegladow to srednio co 15 tys placi sie ze 350 stowy.
Rozrzad i turbina czyli czesci eksploatacyjne co jakies 100 tys. (tak se strzelam,ale roznie jest)
Po miescie nie zejdzie sie dizlem ponizej 6 litrow, wiem bo mam dizla
Po trasie nie da rady miec wiecej jak 7 litrow spalania na sto, chyba ze ta trasa to tor, albo co chwile swiatla i ostre ruszanie
Kwestia taka ze malo ktora benzyna ma wage powyzej tony, rozpedza sie do stowy w mniej niz 10 sekund i idzie ponad dwiescie a bierze tyle paliwa co moja octavia ropy
Po autobanach jadac non stop powyzej 160 z klimatyzacja nie spali wiecej jak 8 litrow.
Na stacji benzynowej placi sie tyle samo co za paliwo. Przez ostatnie lata taniej, teraz po rowno, niedlugo drozej w niedalekiej przyszlosci taniej, w dalekiej przyszlosci kto wie.......