Auto: Audi A4
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lis 2004 Posty: 691
Wysłany: Wto Lut 21, 2006 20:36
kris napisał/a:
no to wporządalu wszyscy mi odradzali nie wiem czemu sie tak czepiają tego zawieszenia.... to jestem prawie przekonany ... tyle ze ma on w moich oczach powaznego rywala ... ale wszytko sie okaze na jesieni jak bede wybierał ostatecznie ...wszytko zalezy od cholernych pieniedzy ..... pewne jest jedno nastepnej zimy chce juz na pewno jezdzic autem pedzonym na 4 buty.
Auto: impreza gt
Skąd: LSM Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Sie 2004 Posty: 273
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 13:24
S.I. gt `97-98 .. choć dzielimy sie na tych dla których to nie samochód tylko instytucja tak go kochają i są tacy , którzy mowią ze to szajs ze korba bokiem wychodzi , ze skrzynia siada , ze sprzegło gówniane itd itp.... ja lubie to auto moze troche gadżeciarskie ale naprawde lubie jezdziłem nim tzn wrx-em i bardzo mi pasi i silnik, zawias, razkład masy zajebisty, fakt troszkie malo precyzyjna skrzynia ale mozna sie przyzwyczaić ... boję sie jakby sie miało cos zjebać w nim ... chociaz patrzyłem z moim mechanikiem ceny wszytkich podst czesci i nie ma tragedii ... dlatego jest powaznym rywalem. z drugiej strony AUDI jest bardziej cywilizowane no i milsze w środku ... ehhhh jest duzo za i przeciw dla jednego i drugiego...
Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 469
Wysłany: Wto Wrz 05, 2006 19:20
temat stary ale napiszę swoje
bierz A4 nie będziesz żałował
silniczek 1.8T w trasie może nie ale w mieście objeździ każde 2... coś tam
a spalanie nieporównywalne
jeśli chodzi o to drogie i kłopotliwe zawieszenie wielowahaczowe to w/g mnie rewelka
w połączeniu sportowego prowadzenia z komfortem przemieszczania się
a ceny wahaczy są już naprawdę niskie tylko uważaj bo może nie warto oszczędzać na tanich i regenerowanych
moja ma 230.000km przebiegu i dopiero jeden wymieniłem
a niemcy mają głupi nawyk nabijania na niektórych częściach rocznika
mój wahacz był z początku produkcji czyli trochę przejechał kilosków
to nie wina konstrukcji zawieszenia tylko w połowie tak jak koledzy zauważyli naszych dróg i w/g mnie jakości części kupowanych w naszym kraju
czyli tych szajsowatych zamienników i regeneratów
poza tym audi to audi bez dwóch zdań
Auto: Audi A4 2.8 V6, Ford 2.3
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 18:10
Wybaczcie ze odgrzewam stary temat, ale jestem ciekaw na co padł wybór?? W końcu już rok miną od ostatniego postu, wiec pewnie coś nowego z napędem na 4 łapy stoi pod strzechą. Kris mam nadzieję że jakaś ładna A4 2.8
Auto: Audi A4
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lis 2004 Posty: 691
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 18:23
dexor napisał/a:
Wybaczcie ze odgrzewam stary temat, ale jestem ciekaw na co padł wybór?? W końcu już rok miną od ostatniego postu, wiec pewnie coś nowego z napędem na 4 łapy stoi pod strzechą. Kris mam nadzieję że jakaś ładna A4 2.8
Auto: impreza gt
Skąd: LSM Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Sie 2004 Posty: 273
Wysłany: Pią Lis 02, 2007 12:10
Golfizna IV.... ale to już rok temu... pokierowałem się Waszymi opiniami i z silnika 1.8T jestem bardzo zadowolony... chciałbym go jednak sprzedać bo potrzebuję większego i bardziej rodzinnego samochodu co zrobić taka robota, nie wiem czy nie chciałbym się spradzić w TDI. Chyba się przełamię wkońcu, bo byłem bardzo przeciwny.