FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
zatrzymuje Cię policja ... lepiej się zatrzymaj
Autor Wiadomość
goofy 
streetracer

Auto: Galant
Wysłany: Sob Lip 29, 2006 09:00   

BOSEK napisał/a:
Policjantom drżały palce.... pewnie pierwszy raz użyli broni

To czego uczą strzelanie do tarczy, użycie broni do człowieka to dwie inne rzeczy. Wiem o tym bo jak byłem w wojsku na warcie musiałem użyć broni i chodziłem cały jeszczej miesiąc. Człowiek w takiej sytaucji jak ma strzelać robi to nie myślac w jaką część celuje tylko aby trafić i zatrzymać uciekającego w ostateczności go nawet zabijając.

Szoda chłoapaka ale to był poprostu zbieg okoliczności, że napadli na hurtownie i on się nie zatrzymał do kontroli. Kto wie może i on napoadł na tą hurtownie.

Tego jak było naprawde nigdy się nie dowiemy. On wiedział jak to było naprawde i nie ma teraz jak się z tego wytłumaczyć ani obronić bo zabrał ze soba do grobu swoją wiedze.

Czy Policjant mówie prawde też się nie dowiemy bo nie ma jak się bronić zmarły. Więc wszystko co powie Policjant będzie, że to prawda.

Zresztą sami powinniście wiedzieć jak do wszystkiego podchodzą media po wypadku na Koncertowej że się ścigał i wszystcy najeżdzali na tunerów. TVN miał zrobić program niby w naszej obronie a zrobił to pod publike czyli przeciwko nam.

Więc ja mediom nie wierze w takich sprawach. Poprostu one robią wszystko pod publike i tyle.

Etam 
drifter

Auto: MPK
Wysłany: Sob Lip 29, 2006 15:50   

starszna lipa.... policja powinna zaczac sie przyznawac do bledow. ja od zawsze mysle jedno - piep*zyc psow...

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Sob Lip 29, 2006 21:59   

ja WAS nie rozumiem... jakis czas temu w "uwaga PIRAT" czy jakos tak na tvn turbo pokazywali jak sie zatrzymuje w Wawie "motocykliste" ... zaskoczyli i zabrali kluczyk... ale ze musial sprowadzic motor na pobocze to mu oddali zeby odblokowal kierownice a ten IDIOTA mimo ze obok byl policjant wskoczyl na motor odpalil i probowal dac dluga... nie musze chyba dodawac ze mial "zagieta" tablice rejestracyjna... @@czywiscie sprawa zakonczyla sie tak ze policjant z dobrym refleksem w pore popchnal motor i motocykliste... gleba... kajdanki i na komisariat... i z mega twardzika zrobil sie chlopczyk mowiacy zaplakanym glosem ze juz nie bedzie i "panowie przestancie... proszeeee"....
nie wiem jak bylo w chodlu bo mnie przy tym nie bylo ale wg mnie zbyt wielu motocyklistow naogladalo sie filmow i mysli ze sa niesmiertelni... przeciez gdyby chlopak sie zatrzymal nie bylo by sprawy... nie wiem czy to prawda (tak twierdzi policja) ze chcial przejechac policjanta ale tak czy siak trzeba miec troche rozumu w glowie a nie cwaniakowac... bo inaczej chyba nie da sie nazwac "nie zatrzymania do kontroli"...
szkoda chlopaka [']

agrabsabi 
drifter
wiatr we włosach :)

Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 13:33   

goofy napisał/a:
To czego uczą strzelanie do tarczy, użycie broni do człowieka to dwie inne rzeczy. Wiem o tym bo jak byłem w wojsku na warcie musiałem użyć broni i chodziłem cały jeszczej miesiąc. Człowiek w takiej sytaucji jak ma strzelać robi to nie myślac w jaką część celuje tylko aby trafić i zatrzymać uciekającego w ostateczności go nawet zabijając.

a wiesz jak to jest strzelać kilka razy dziennie po to żeby zabić bo jak nie to ty zginiesz :v "chodzisz wtedy caly miesiąc a potem następny i następny...
Etam napisał/a:
starszna lipa.... policja powinna zaczac sie przyznawac do bledow. ja od zawsze mysle jedno - piep*zyc psow...

piszesz "błędów" a słyszaleś kiedyś o zasadach i prawie użycia broni przez funkcjonariuszy służb państwowych :v
tam jest dokladnie wyszczególnione w jakich sytuacjach funkcjonariusz moze użyć broni strzelając w kierunku czlowieka pomijając wszelkie procedury ostrzezeń słownych lub strzałów ostrzegawczych, jak się trochę postrzela i nie do tarczy to łatwiej zrozumieć takie sytuacje 8)
Jaqub napisał/a:
nie wiem czy to prawda (tak twierdzi policja) ze chcial przejechac policjanta ale tak czy siak trzeba miec troche rozumu w glowie a nie cwaniakowac... bo inaczej chyba nie da sie nazwac "nie zatrzymania do kontroli"...

zgodzę się z tobą w kwesti "nie zatrzymania do kontroli" ale jeśli chodzi o to czy chcial przejechać policjanta to nie wiem czy wiecie ale sekcja zwlok wykazala <śmierć w skutek postrzalu z broni palnej w tylną część ciala w okolicach krzyża, kula trafila w kręgosłup, bylo to bezposrednią przyczyną zgonu> :roll:
no to jak :v tyłem go chcial przejechać ?? :mad:

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 13:48   

agrabsabi napisał/a:
Jaqub napisał/a:
nie wiem czy to prawda (tak twierdzi policja) ze chcial przejechac policjanta ale tak czy siak trzeba miec troche rozumu w glowie a nie cwaniakowac... bo inaczej chyba nie da sie nazwac "nie zatrzymania do kontroli"...

zgodzę się z tobą w kwesti "nie zatrzymania do kontroli" ale jeśli chodzi o to czy chcial przejechać policjanta to nie wiem czy wiecie ale sekcja zwlok wykazala <śmierć w skutek postrzalu z broni palnej w tylną część ciala w okolicach krzyża, kula trafila w kręgosłup, bylo to bezposrednią przyczyną zgonu>
no to jak tyłem go chcial przejechać ??

jak pisalem wczesniej nie wiem czy chcial przejechac policjanta czy nie ale policjant mogl strzelac po tej probie... zreszta niewazne... a co do przyczyny zgonu to ja slyszalem w tv ze nie byly to postrzaly lecz tzw. "skrecenie karku" bardzo popularna smierc wsrod motocyklistow co czyni ich wlasnie tzw. "dawcami nerek" bo smierc nastepuje w skutek naglego uderzenia w twarde podloze glowa/kaskiem i przerwanie ciaglosci rdzenia kregowego na wysokosci kregoslupa szyjnego... i narzady wewnetrzne zazwyczaj pozostaja w nienaruszonym stanie... na zdjeciach pokazywanych w tv widac bylo lezacy motocykl i cialo (zamazane przez efekty tv) lezace na jakims chodniku przy schodkach i szczerze to ja bym sie przychylal do tej przyczyny smierci ("skrecenie karku") bo ani psotrzal w udo (no chyba ze w skutek wykrwawienia bo uszkodzeniu tetnicy udowej... ale to nie od razu "nie na miejscu") ani tez tarfienie w okolice krzyzowa kregoslupa nie moglyby spowodac "smierci na miejscu" (trafienie w okolice krzyzowa mogloby spowodowac paraliz ciala ponizej miejsca trafienia czyli np nog)....

agrabsabi 
drifter
wiatr we włosach :)

Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 13:48   

wysek^^ napisał/a:
nie wszystkie strzały (10)trafiły w niego ale od strzałów w udo i plecy nie mogł zginąc na miejscu .

poczytaj mój poprzedni post tam opisalem przyczyne zgonu (jaqub podal wersję z tv a prawdy się niestety nie dowiemy)
ANGEL napisał/a:
Moje zdanie jest takie. Policja wkoncu pokazala ze nie takie wafle z nich. Mieli do tego prawo ( chodzi o te sytuacje) i z niego skożystali. Tak czytam te wasze posty i nie czaje, czemu tak najezdzacie na psy. OK ja tez za nimi nie przepadam ale w tej konkretnej sytuacji dobrze zrobili i gratuluje. Skoro koles nie zatrzymal sie do kontroli, pozniej slyszac strzaly ostrzegawcze tez nie zatrzymal sie. Co on bawil sie z nimi w kotka i myszke--- to wkoncu kotek ujebal myszke ptzy samej pupci.

dokładnie najeżdżacie na policję ale założę się że 90% z was przynajmniej raz w życiu powiedziala lub pomyślała 8) cytat: "w stanach to jest super tam policja się nie pierd.... u nas by tak się przydało to porządek by był" i prawda jest taka że jak ci zgwałcą żonę albo córkę ;( to będziesz psioczył jeden z drugim że policja nic nie robi i jest nie skuteczna :mad: a jak ma być skuteczna :v rozdając lizaki na ulicach ?????

Etam 
drifter

Wysłany: Pon Lip 31, 2006 15:14   

agrabsabi - pisz co cchesz ja bym nie strzelal do osoby podejrzanej... bo nie wiem czy ona jest winna, a odnosnie strzalow czy mieli prawo? ile tych pociskow padlo hm? czlowieku daje sobie reke urwac ze nie poszly zadne ostrzegawcze... chlopak nie mial prawda tak? i co kara ma byc zabranie zycia bo nie chcial miec problemow z policja? to jest chore... rozumiesz ... chore do bolu, niebiescy to jest legalna mafia... otworz oczy, zobacz jak ludzi traktuja. kara za brak prawka - smierc, mysle ze idealne rozwiazanie, tyle ze kazdy jest mlody i popelnia takie czy inne bledy, ale nie kazdy od tego umiera, a ten chlopak zmarl... jak z pieszym - zyje? w jakim jest stanie? uwazasz ze to takie ok? ja uwazam ze testy psychologiczne w policji to bzdura i wiekszosc z nich nie powinna pracowac, bo i tak oni to sobie zalatwiaja a potem im puszczaja nerwy w takich sytuacjach i nie zmyslam o tym przechodzeniu przez testy na zalatwionych rozmowach to jest fakt czlowieku, sprane berety z niebieskich mudnurach - super akcja. a teraz pomysl ze taki blad popelnil twoj syn - pozyczyl motor od kolegi bez prawda... hm dobrze? mysle ze wlasnie zbierasz sie na jego pogrzeb a to jest przykre... oj przykre... system jest chory a sluzby takie same jak system.... jeszcze kaczynskich mamy w rzadzie - prawde mowiac panstwo policyjne, ktora chcialoby najchetniej zabrac wolnosc ludziom... nie jest tak? heh pogratulujmy wyborcom oraz osobom odpowiedzialnym za testy... od lat to samo.

jest roznica miedzy zblakanymi kulami a rozdawaniem lizakow. wiesz co ja mysle? ze w policji ludziom siada psychika i idzie im na dekiel... nie pierdola sie w polsce? hahaha czlowieku ty nie wiesz jak ludzie dostaja na komisariatach albo w ich super fajnych autach czasami nawet za nic... to jest syf to co soba reprezentuja... wiesz wogole czego bronisz? bronisz ludzi ktorzy potrafia dojebac palka... za nic... bronisz ludzi, ktorzy bez zachamowan napierdaja dzieciaki na komisariatach tak zeby nie bylo sladow, chodz czasami te slady sa im obojetne i ja nie zmyslam.... widzialem po znajomych jak nie raz jednego zalatwili... za co? heheh za cale zlo swiata...

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 15:43   

Etam napisał/a:
agrabsabi - pisz co cchesz ja bym nie strzelal do osoby podejrzanej... bo nie wiem czy ona jest winna, a odnosnie strzalow czy mieli prawo? ile tych pociskow padlo hm? czlowieku daje sobie reke urwac ze nie poszly zadne ostrzegawcze... chlopak nie mial prawda tak? i co kara ma byc zabranie zycia bo nie chcial miec problemow z policja? to jest chore... rozumiesz ... chore do bolu, niebiescy to jest legalna mafia... otworz oczy, zobacz jak ludzi traktuja. kara za brak prawka - smierc, mysle ze idealne rozwiazanie, tyle ze kazdy jest mlody i popelnia takie czy inne bledy, ale nie kazdy od tego umiera, a ten chlopak zmarl... jak z pieszym - zyje? w jakim jest stanie? uwazasz ze to takie ok? ja uwazam ze testy psychologiczne w policji to bzdura i wiekszosc z nich nie powinna pracowac, bo i tak oni to sobie zalatwiaja a potem im puszczaja nerwy w takich sytuacjach i nie zmyslam o tym przechodzeniu przez testy na zalatwionych rozmowach to jest fakt czlowieku, sprane berety z niebieskich mudnurach - super akcja. a teraz pomysl ze taki blad popelnil twoj syn - pozyczyl motor od kolegi bez prawda... hm dobrze? mysle ze wlasnie zbierasz sie na jego pogrzeb a to jest przykre... oj przykre... system jest chory a sluzby takie same jak system.... jeszcze kaczynskich mamy w rzadzie - prawde mowiac panstwo policyjne, ktora chcialoby najchetniej zabrac wolnosc ludziom... nie jest tak? heh pogratulujmy wyborcom oraz osobom odpowiedzialnym za testy... od lat to samo.

jest roznica miedzy zblakanymi kulami a rozdawaniem lizakow. wiesz co ja mysle? ze w policji ludziom siada psychika i idzie im na dekiel... nie pierdola sie w polsce? hahaha czlowieku ty nie wiesz jak ludzie dostaja na komisariatach albo w ich super fajnych autach czasami nawet za nic... to jest syf to co soba reprezentuja... wiesz wogole czego bronisz? bronisz ludzi ktorzy potrafia dojebac palka... za nic... bronisz ludzi, ktorzy bez zachamowan napierdaja dzieciaki na komisariatach tak zeby nie bylo sladow, chodz czasami te slady sa im obojetne i ja nie zmyslam.... widzialem po znajomych jak nie raz jednego zalatwili... za co? heheh za cale zlo swiata...

przeczytałem i wiesz co ...
nie masz racji ...

trzymaj sie , tam gdzie jesteś Policja napewno jest bardziej wyrozumiała ...

Etam 
drifter

Wysłany: Pon Lip 31, 2006 15:54   

Widzisz Pawel a ja po prostu nie chce by moj syn w przyszlosci popelnil taki blad i zaplacil za to zyciem bo to ma sie nijak do siebie .... to ma byc kara? nie sadze. odnosnie policji sa ni beda agresywni - wiem ze wielu przechodiz przez testy przez znajomosci, a czas im w policji pierze berety... taka jets prawda. wiesz tu policja tez sie przypeirdala do ludzi i wszedzie jest tak samo na swiecie - za czesto sa niepotrzebne strzaly. nie umieja zatrzymywac ludzi - szkolenia nie pistolet.... inne kwestie jak to ze duzo osob napiera z nich gaz.... heh wiesz bylem swiadkiem tego jak potrafia uzywac palki niepotrzebnie, innych sytacji tez... i wiem ze agresja budzi agresje... dla mnie jedynym atunkiem dla nich jest reforma... bo teraz heh... chdoz i po reformie stosunku do nich nie zamierzam zmieniac.

Paweel 
the fastest furious
Zoom-Zoom fan ...

Auto: 120E88 328F30 550E60
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 16:21   

Etam napisał/a:
Widzisz Pawel a ja po prostu nie chce by moj syn w przyszlosci popelnil taki blad i zaplacil za to zyciem bo to ma sie nijak do siebie .... to ma byc kara? nie sadze. odnosnie policji sa ni beda agresywni - wiem ze wielu przechodiz przez testy przez znajomosci, a czas im w policji pierze berety... taka jets prawda. wiesz tu policja tez sie przypeirdala do ludzi i wszedzie jest tak samo na swiecie - za czesto sa niepotrzebne strzaly. nie umieja zatrzymywac ludzi - szkolenia nie pistolet.... inne kwestie jak to ze duzo osob napiera z nich gaz.... heh wiesz bylem swiadkiem tego jak potrafia uzywac palki niepotrzebnie, innych sytacji tez... i wiem ze agresja budzi agresje... dla mnie jedynym atunkiem dla nich jest reforma... bo teraz heh... chdoz i po reformie stosunku do nich nie zamierzam zmieniac.

a ja nie chce aby Twój syn uciekając zabił moją córke ...

Etam 
drifter

Wysłany: Pon Lip 31, 2006 16:46   

To trzeba sie nauczyc zatrzymywac nie strzelac ... strzelic w plecy nieuzbrojonego czlowieka - rarytas pelny podziwu, na szczescie uratowano corki przed osoba bez prawa jazdy zabierajac mu zycie. prawde mowiac super sprawa.

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 17:03   

Każdy ma tylko jedno życie, za które odpowiada.
Ten motocyklista zapłacił najwyższą karę za swój głupi błąd, który w tych okolicznościach usprawiedliwia działania policji.
Amen

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

Etam 
drifter

Wysłany: Pon Lip 31, 2006 17:09   

o wypadek nie trudno nie wazne czy jedziesz motorem czy samochodem, jest jedna kwestia po dziwi mnie ta hipokryzja na tym forum. piszecie ze to sluszne a ja sie pytam czy wyscigi na inzynierskiej w ktorych nie jedno z was bralo udzial - byly bezpeiczne w 100%? odpowiedz jest jedna - nie bo nawet na zakmnietych imrpezach z prawdziwego zdrarzenia gpotrafia zginac kibice mimo zabezpieczen ktorych na inzynierskiej nie bylo - co gdyby ktos stracil panowanie nad pojazem i przekosil kilka osob? to jest hipokryzja bo gdyby ktos zaczal uciekac z inzynierskiej i by dostal kulke w lep pisalisbyscie inaczej a ja tego nie rozumiem.... strzal to strzal....nie wazne kiedy i gdzie zabija tak samo.a te bledy robiliscie wiele razy - i teraz pytanie - czy zaplacic za nie zyciem to fajna sprawa? amen.

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 17:17   

Gdyby ta sytuacja , nie była by w czasie obławy na przestępców, którzy napadli z bronią na hurtownie, pollicja na pewno by do niego nie strzelała.
To chyba oczywiste ....

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

Etam 
drifter

Wysłany: Pon Lip 31, 2006 17:27   

szczerze - dla mnie to nie jest oczywiste bo rownie dobrze gdzies mogbybyc napad gdzie uciekano samochodem z "naklejkami sony"

Odpowiedz do tematu