Wysłany: Nie Lis 05, 2006 22:33 Alu felgi i zima :(
Mam śliczne alumki w mojej TT-tce i chyba będę musiała kupić do nich jakieś zimowe opony, muszę tak przetrwać jedną zimę.
Martwię się, że mogą mi się zniszczyć, ale może ktoś z Was zna jakiś sposób na zabezpieczenie alumek, może czymś posmarować ... ?
Poradźcie coś...
Auto: VW Amarok
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Cze 2004 Posty: 560
Wysłany: Nie Lis 05, 2006 22:53
hm.. troszke pewnie srednio widzi ci sie kupienie stalowek? wg moich szybkich obliczen koszt kupienia 4 opon 17 (tak sadze ze taka masz felge) i 4 opon i 4stalowek 15 bedzie bardzo podobny... tylko nie daje glowy czy wejdzie do TT na zacisk 15 cali.. ale to mozna szybko sprawdzic..
hm.. troszke pewnie srednio widzi ci sie kupienie stalowek? wg moich szybkich obliczen koszt kupienia 4 opon 17 (tak sadze ze taka masz felge) i 4 opon i 4stalowek 15 bedzie bardzo podobny... tylko nie daje glowy czy wejdzie do TT na zacisk 15 cali.. ale to mozna szybko sprawdzic..
Ps. Witam Koleżanke....
Nie wiem jak by było z 15-stkami, bo znawcy mówią, że na zime mam kupic 16-stki, a letnie faktycznie mam 17-stki, więc tu dobrze sądzisz
Aha, co prawda już się na tym forum witałam, ale w wątku lubelskim.
W takim razie witam i tu wszystkich, miło, ciepło i serdecznie
ja jezdzilem zeszłą zime na alusach i troszke żałuje, powychodziły białe plamki, no i straciły troszke połysk(były polerowane) ale na szczescie obyło sie bez kraweznikow
_________________ POKRYCIA DACHOWE - Wszystko do dachu 794-998-001
pozytywka TT, ja mam alu na lato i alu na zime ze szprychowek mi tylko lakier poodpryskiwał bo malowane były ale obecne alu sa git
Mattey, ale ja mam swoja TT-tke dopiero półtora miesiąca, nie mam więc jeszcze tego wszystkiego, co Ty masz i dlatego muszę sobie radzic z tym, co obecnie mam i jakoś tak tym gospodarować, by było jak najlepiej, jak najkorzystniej, a zaręczam Ci, że to wcale nie takie proste