przepisy dot. gazu są w miare ustalone i przejrzyste...
znajdz mi wykładnie przepisów tyczących sie zmian konstrukcyjnych silnika oraz zalegalizowania wzmocnienia silnika poprzez montaż turbiny lub chipa
coś takiego nie istnieje :!
Ministerstwo Transportu wypuściło kolejny bubel zmszajac jednocześnie Policję do robienia z siebie idiotow łatających dziurę budżetową.
Pokaż mi Instytut lub inną organizację w Polsce udzielającą homologację na montaż turbin do silników wolnossących lub wystarczy choć jeden adres , gdzie mogą mi "zcertyfikować " nową moc auta po modyfikacji...
najbliżej mi znany to TUV w szwabii ale jako , że wiekszość naszych Policjantów po "ichniemu" nie potrafi cokolwiek przeczytać , jest to o dupę potłuc...
a nawet gdyby potrafili czytać w germańskim języku to i tak przepisy polskie zlewają niemieckie rygory i ich niestety nie uznaja, więc każdy świstek jaki ktokolwiek posiada stamtąd jest wartości rodzimego papieru toaletowego...
przytaczanie przep. tyczących się gazu jest conajmniej nie na miejscu i w/g mnie wiąże się z nie zrozumieniem tematu tego topica...
tak , śledzę temat od początku zarówno tu na forum jak i w realu , a oprócz tylko czytania poczyniłem pewne kroki w kierunku homologowania zmian konstrukcyjnych auta.
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Nie Mar 04, 2007 14:46
TTomek napisał/a:
Rysiek napisał/a:
TTomek, przeczytales calosc ?
tak , śledzę temat od początku zarówno tu na forum jak i w realu , a oprócz tylko czytania poczyniłem pewne kroki w kierunku homologowania zmian konstrukcyjnych auta.
wiec nie wiem do czego pijesz?
do tego że jest leniwy i tak naprawde go to gówno obchodzi a złożenie kilku literek sprawia mu trudnośc
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
Auto: 2.0 TFSI
Skąd: Czechów Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Maj 2004 Posty: 1082
Wysłany: Sro Kwi 11, 2007 18:23
I co chlopaki wiecie cos w temacie???
Jak odbieralem karte pojazdu do corsy to pytalem pana dlaczego nie ma w niej wpisanych tych wszystkich modow co byly w briefie. Pan odpowiedzial ze gdyby koles co robi przeglady umiescil to wszystko na tej kartce byloby wpisane bez problemu.