Auto: Audi B4
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 15:19 Czy warto kupić Audi A4?
Witam. Nosze sie z zamiarem kupić Audi A4. Widzę że jest kilka osób które to właśnie takimi furkami jeżdżą. Proszę o rady, jaki silnik wybrać i na co zwrócić uwagę przy zakupie. pozdro
ja niedawno zmieniłem b4 2,0 115 km na a4 1.9 tdi 110 km i jestem zadowolony,póki co nic w zawieszeniu się nie dzeje,
zależy co wolisz czy oszczędniejszą jazde z niezłymi osiągami to polecam właśnie 1.9 tdi
a jeśli szybką to właśnie 1.8t albo 2.8
Auto: Audi A4
Skąd: Polska Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Lis 2004 Posty: 691
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 18:31
Z silników polecam 1.8T lub 1.9TDI najlepiej w quattro.Zawicha wcale nie jest droga.Dużo to ona kosztowała jak jeździłem moim pierwszym A4 i za kompletną zawieche z przodu trzeba było wyłożyć ok 6000zł.Teraz taki oryginalny komplet da się kupić za niewiele ponad 1000zł.Mowa oczywiście o 8 wachaczach , końcówkach drążka i łącznikach stabilizatora.Jak chcesz sobie poczytać o A4 to zapraszam na moją strone www.a4-klub.pl i na kolejny spocik Audi 15 kwietnia to powiem Ci na żywo wszystko co będziesz chciał o A4
Auto: 2.9 turbo i 2.8 Quattro
Skąd: Lublin Pomógł: 10 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 469
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 22:41
Cytat:
Witam. Nosze sie z zamiarem kupić Audi A4. Widzę że jest kilka osób które to właśnie takimi furkami jeżdżą. Proszę o rady, jaki silnik wybrać i na co zwrócić uwagę przy zakupie. pozdro
nie będę Ci się rozpisywał o zawieszeniu i silnikach bo wszystko znajdziesz w linku który Ci podał kolega Hugo
powiem tylko tyle
pytasz:
PABLO s napisał/a:
na co zwrócić uwagę przy zakupie. pozdro
głównie zwróć uwagę na to czy auto było powypadkowe
oczywiście najlepiej żeby nie ale jeśli takiego nie znajdziesz to kto gdzie i jak je naprawił
bo to jest klucz do dalszej bezproblemowej eksploatacji
pewnie zadasz pytanie a skąd ja to mogę wiedzieć jak nie znam przeszlości auta
no więc nie kupuj czegoś czego nie będziesz pewny
to taka moja rada
pozdrawiam i życzę udanego zakupu bo autko jest cool
Auto: audi A4 1.8 125 KUCYKÓW
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Gru 2007 Posty: 31
Wysłany: Sob Gru 01, 2007 12:34
PABLO s napisał/a:
A jeśli chodzi o ten silnik 1.6 to czy da sie tam wstawić gaz 2 generacji. Czy moze juz musi byc sekwencja.
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 5:23 pm ]
A jesli chodzi o zaiweche to jak poznac czy nadaje sie jeszcze do jazdy czy juz trzeba cos robic
mój kumpel ma a4 1.6 i sekwencji to on nie ma bo dał za instalke ok 2 lata temu jakieś 1.5tyś. to pewnie jednopunkt z kompem, więc jak najbardziej możesz zalożyć taki gaz. ja swoją niedawno zagazowałem sekwencją sirocco za 2300 i spoko. w sprawie zawieszenia to poznasz jak sie przejedziesz po jakichś dziurach, kostce brukowej, płytach itp. i jak bedziesz już na oględzinach takiego autko to tylko dopilnuj żeby w kabinie bylo cichutko( żadne radio, nawiew, rozmowa itp.) A najlepiej pojechać do najbliższej stacji diagnostycznej, zapłacisz z 50zł ale masz pewność. życze udanego zakupu pozdr