Auto: Audi A6 3.0TDi V6 Quattro
Skąd: Okolice Lublina Pomógł: 12 razy Dołączył: 14 Paź 2004 Posty: 857
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 20:18
moze wsadzić zwinętą gazete pod pedał gazu ? , a powaznie to standardowa procedura , wymien filtry wszystkie , zmien oliwe i do tego dobra diagnostyka.
Auto: 120E88 328F30 550E60
Skąd: Woj. Lubelskie Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2004 Posty: 2476
Wysłany: Wto Maj 01, 2007 21:01
slg napisał/a:
moze wsadzić zwinętą gazete pod pedał gazu ? , a powaznie to standardowa procedura , wymien filtry wszystkie , zmien oliwe i do tego dobra diagnostyka.
to samo miałem napisac ...z gazetą
mi kangoo 1.4 paliło 12 litrów pb ... wystarczyło zmienić styl jazdy i spalanie spadło do 8 litrów ...
to zdecydowanie nie jest wyścigówka
_________________ MAZDA ... i czujesz że korodujesz ...
a idzie to chociaż troche czy etm? bo kumpel w kadecie miał tak że 1.6 paliło mi jak jakieś v8 i jazdy niebylo prawie wcale i wina była sondy po wymianie wszystko wrocilo do normy
Auto: Honda Civic
Skąd: Polska Pomógł: 6 razy Dołączył: 21 Lip 2004 Posty: 1414
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 16:59
Ja go kupilem ze 3 miesiace temu to juz tak jezdzil. On byl sprowadzony i myslalem ze poprostu sie zastal na jakims parkingu. Obroty ok, nie przerywa, nic sie nie dzieje, oprocz tego ze mulasty jest Zastanawiam sie juz nad gazem
Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Skąd: Śródmieście Pomógł: 30 razy Dołączył: 10 Sty 2005 Posty: 3256
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 12:03
Vesti napisał/a:
Swieci się jakaś kontrolka na desce?
Tomek napisał/a:
pali skubaniec 10-11l / 100km
pewnie rezerwa
niekoniecznie musi byc cos wysrane.... zalezy jak nim jezdzisz...
Tomek napisał/a:
Silnik to 1.2 8V
Tomek napisał/a:
o to chodzi ze go nie paluje
nie jest to kwestia tylko palowania i ciagniecia do odcinki...
oponki masz fabryczne?
np u mnie w beemce jak zakladam na zime balony 225/50R17 to srednica kola sie zwieksza obwod tez i przez to jest przeklamanie na liczniku (zaniza kilometry) i efekt jest taki ze teoretycznie pali wiecej...
Tomek napisał/a:
Obroty ok, nie przerywa, nic sie nie dzieje, oprocz tego ze mulasty jest