FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotka z fotoradaru....
Autor Wiadomość
Vesti 
drag czempion
FUCKING GREAT

Auto: F7P
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 19:48   

TTomek napisał/a:
Cytat:
a jak kolega byl zatrudniony na czarno i nie dostal zadnej umowy to w 30 sekund moze szefowi zafundowac burdel roku 2007 czyli kontrola skarbowa i pare innych ciekawych atrakcji ;) wystarczy tylko zglosic sie w odpowiednie miejsce :fucku:

Andrzej nie masz racji , dlatego ze niestety na bardziej przegranej jest pracownik , który bral kase na czarno i nie odprowadzal od tego podatku. Pracodawca natomiast dostanie z PIP grzywne administracyjna i jezeli reszte papierów ma OK to sie z tego wybroni.
Pracownik ma niestety zryta kartoteke i w razie ostrej jazdy na noze pytanie kazdej papugi na poczatek brzmi: "dlaczego tak pózno to zglasza?" , zatail przed wlasciwymi organami fakt swojej pracy na czarno kiedy to wykroczenie popelnial, czyli dla zlosliwego urzedasa to równiez powód do ukarania go .

sorki za O/T

Znam ten przypadek osobiście, kolega od pracodawcy żadnej kasy nie dostał .. :mad:

Hipotetycznie, nawet jeżeli ją dostał, jak pracodawca to udowodni?
Pracodawca nie dał KW..,
Kolega nic nie podpisywał, zadnej listy płac, zadnego przelewu tytułem wynagrodzenia za umowe o prace..
Jak szef ma udowodnić że dał jakiekolwiek pieniadze pracownikowi roku
( pracownik roku - niedośc że slepy to prowadził w okularach przeciwsłonecznych aby sygnalizacja świetlna miała jeden potrójny kolor ),

Przecież tak naprawde tam nie pracował!!!!!

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Auto: służbowe
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 20:45   

Wy tu bla bla bla a mi trzeba wiedziec co ma kolega :D w sadzie powiedziec :idea:

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 21:15   

Rysiek napisał/a:
Wy tu bla bla bla a mi trzeba wiedziec co ma kolega w sadzie powiedziec

raczej oczywiste ze ma sie wypierac i twierdzic ze nie zna osoby ani nie mial kontaktu z wlascicielem pojazdu i ze niby na jakiej podstawie wlasciciel dal/pozyczyl mu auto.... a tak wogle to wydaje mnie sie ze Twoj kkolega nawet zaproszenia do sadu nie dostanie tylko wyrok... jakos tak jest z tymi grodzkimi ze przysylaja wyrok (ja tak za predkosc kiedys mialem jak nie przyjalem mandata)...

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Auto: destrukcja
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 21:24   

tak niech sie wypiera i niech potem mu dowala ze skladal falszywe zeznania

ELPIDŻI RAKIET FJUŁEL 15,15s/400m
PB PAŁER 6s/14,58s

Vesti 
drag czempion
FUCKING GREAT

Auto: F7P
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 21:32   

Jaqub napisał/a:
Rysiek napisał/a:
Wy tu bla bla bla a mi trzeba wiedziec co ma kolega w sadzie powiedziec

raczej oczywiste ze ma sie wypierac i twierdzic ze nie zna osoby ani nie mial kontaktu z wlascicielem pojazdu i ze niby na jakiej podstawie wlasciciel dal/pozyczyl mu auto.... a tak wogle to wydaje mnie sie ze Twoj kkolega nawet zaproszenia do sadu nie dostanie tylko wyrok... jakos tak jest z tymi grodzkimi ze przysylaja wyrok (ja tak za predkosc kiedys mialem jak nie przyjalem mandata)...

Przychodzi wezwanie na sprawe..
Bierzesz prawnika i idziesz..
Policja bedzie miała osobe, prawnika pełnomocnika.. i w ich imieniu bedzie sie wypowiadał..

Wchodzisz do pokoiku mniejszego od twojego garazu..
Ławki szkolne.. ( ustawienie domowe, studenckie )
Za jedna z nich siedzi dostojnie sedzia..
Tobie i przedstawicielowi handlowemu Policji pozostaną krzesełka..
Odczyta ci zarzut..
Zgodzisz sie albo nie..
Przyznasz lub nie..
Jezeli się przyznasz.. oprócz mandatu jeszcze jakaś kaska za prace sadu..
ok 80-100zł ( może więcej ) + wartość mandatu..
Jeżeli sie nie przyznasz..
Prawdopodobnie zabierzesz głos..
A co powiesz.. wiesz.. sa juz tego 2 strony..
W razie czego zapraszam na przeszkolenie..

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Wysłany: Wto Maj 29, 2007 21:37   

pojde na żywioł :mrgreen: i sie wypre, a co...przynajmniej bedziecie mieli co czytac :rotfl:
a adwokata z powodu 3stowek nie bede raczej bral...

szkoda tylko ze tych pkt. az 6 :roll: :mad:

jesli przedzial jest miedzy 200 a 300za to wykroczenie to moga mi wiecej dorzucic?

KIT GTO 
speed demon

Auto: DESTRUKCJA
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 21:45   

Rysiek, to w końcu o Ciebie chodzi czy o kolegę :|

Rysiek 
speed demon
Prawie jak STIG

Wysłany: Wto Maj 29, 2007 21:47   

ojj o kolege przejezyczylem sie :mrgreen: ;)

KIT GTO 
speed demon

Wysłany: Wto Maj 29, 2007 21:49   

siur :mrgreen:
sprawa przylgnęła ci do serca :mrgreen:

Kamil 
the fastest furious

Auto: .
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 06:22   

Rysiek wrzuć swoją fotke na lkt
oj to znaczy tego kolegi :D

KIT GTO 
speed demon

Wysłany: Sro Maj 30, 2007 12:21   

Kamil napisał/a:
Rysiek wrzuć swoją fotke na lkt
oj to znaczy tego kolegi

pokaż się :mrgreen:

siwy 
speed demon

Auto: znalazlem na otomoto ;)
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 13:08   

TTomek napisał/a:
Andrzej nie masz racji , dlatego ze niestety na bardziej przegranej jest pracownik , który bral kase na czarno i nie odprowadzal od tego podatku. Pracodawca natomiast dostanie z PIP grzywne administracyjna i jezeli reszte papierów ma OK to sie z tego wybroni.
Pracownik ma niestety zryta kartoteke i w razie ostrej jazdy na noze pytanie kazdej papugi na poczatek brzmi: "dlaczego tak pózno to zglasza?" , zatail przed wlasciwymi organami fakt swojej pracy na czarno kiedy to wykroczenie popelnial, czyli dla zlosliwego urzedasa to równiez powód do ukarania go .

sorki za O/T
niestety, ale twierdze nadal ze mam racje, bo jak osoba X byla zatrudniona w tym roku to PIT bedzie skladac dopiero za X czasu. Po za tym na jakiej podstawie pracownik ma byc ukarany za prace na czarno, skoro bylo mowione ze jest na okresie probnym i pozniej zostanie z nim podpisana umowa, caly czas w to wierzy, zostal wprowadzony w blad, wykorzystany i oszukany, a z tego co czytalem nie dostal wynagrodzenia - wiec moze jeszcze dociekac swojego w drodze postepowania cywilnego, nawet nie wiem czy nie zakrawa to o sad gospodarczy i oszustwa podatkowe pracodawcy, dodatkowo jeszcze pare rzeczy by wyszlo do tego, ale biegly w temacie nie jestem wiec zamilkne.

"dlaczego tak pozno zglasza" - ma czas do wypelnienia deklaracji, zeby zrobic to na legalu. zawsze mogl powiedziec ze wierzyl w uczciowsc pracodawcy i otrzymanie wynagrodzenia za swoja prace.

w zwiazku z powyzszym nadal twierdze ze mam racje :mrgreen: , po czesci z autopsji.
oczywiscie przydalo by sie miec kogos za swiadka ze sie w tej firmie pracowalo, a X bedzie mial przeciez zdjecie w sluzbowym aucie firmowym ;)

pilachgt napisał/a:
tak niech sie wypiera i niech potem mu dowala ze skladal falszywe zeznania
zalezy jako kto jest wezwany, jak swiadek to musi mowic prawde, jak w innych okolicznosciach moze klamac, sciemniac i korzystac z prawa odmowy skladania wyjasnien :P

Misiek_lbn 
the fastest furious

Auto: 200sx s14a
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 13:18   

to chyba narodowa choroba, coś spieprzyć(czyt złamać przepisy) a później szukać wyjścia, żeby nie mieć kłopotów, strat... kurka, jechałeś za szybko, pykło fotę, płacisz i nie srasz, bo może to, może śmo...
chyba świadomie jechałeś z taką a nie inną prędkością, więc nie płąkać i chować się u mamusi pod spódnicą, tylko bulić z własnej kieszeni... co za ludzie :roll:
ja zagranicą dostałem mandat, źle napisali moje dane więc mogłem równie dobrze nie płacić, ale nie wiadomo czy kiedyś by znowu coś się nie stało i okazało by się że to znowu ja itp...
ludzie... trochę honoru... zawiniłeś-ponosisz konsekwencje... :roll:
a nie gadka "kłamcie, tylko umiejętnie, to wtedy się wymigacie" czy wy wogóle macie jakieś poczucie własnej wartości/godności że takie cudowne rady macie dla innych ?? :roll:
sorry ale rozbroiło mnie to całe przedstawienie... chcecie w kraju sprawiedliwości a sami pokazujecie jak to jest...

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Auto: destrukcja
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 13:30   

Misiek_lbn napisał/a:
to chyba narodowa choroba, coś spieprzyć(czyt złamać przepisy) a później szukać wyjścia, żeby nie mieć kłopotów, strat... kurka, jechałeś za szybko, pykło fotę, płacisz i nie srasz, bo może to, może śmo...
chyba świadomie jechałeś z taką a nie inną prędkością, więc nie płąkać i chować się u mamusi pod spódnicą, tylko bulić z własnej kieszeni... co za ludzie :roll:
ja zagranicą dostałem mandat, źle napisali moje dane więc mogłem równie dobrze nie płacić, ale nie wiadomo czy kiedyś by znowu coś się nie stało i okazało by się że to znowu ja itp...
ludzie... trochę honoru... zawiniłeś-ponosisz konsekwencje... :roll:
a nie gadka "kłamcie, tylko umiejętnie, to wtedy się wymigacie" czy wy wogóle macie jakieś poczucie własnej wartości/godności że takie cudowne rady macie dla innych ?? :roll:
sorry ale rozbroiło mnie to całe przedstawienie... chcecie w kraju sprawiedliwości a sami pokazujecie jak to jest...

po czesci sie z toba zgodze.
ale...... jak kuu..a jeszcze mamy placic tym zlodziejom(patrz panstwu) skoro wystarczajaca nas okradaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiec niech nie placi, niech kombinuje

ELPIDŻI RAKIET FJUŁEL 15,15s/400m
PB PAŁER 6s/14,58s

Misiek_lbn 
the fastest furious

Auto: 200sx s14a
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 13:33   

no i co, Hammurabi ??
oko za oko ??
też nie widze sensu takiej rozgrywki...
w tym wypadku ewidentnie jego wina, więc niech buli...

Odpowiedz do tematu