FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Hamownia
Autor Wiadomość
daniel325 
pr0 killer
;)

Auto: z3 w częściach
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 22:47   

daniel325 napisał/a:
temat przynajmniej troche rozruszal forum
rozruszak rozruszal przy da sie troche zametu w tym smutnym jak p.... miescie, wyjasnione i ok, i nie najezdzajcie mi na kolege :mad:
Ostatnio zmieniony przez daniel325 Pią Cze 01, 2007 13:14, w całości zmieniany 2 razy  

TTomek 
streetracer

Auto: T.C.T;A5Tred;UnoT;A8 AKG
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 23:21   

daniel325 napisał/a:
rozruszak rozruszal przy da sie troche zametu w tym smutnym jak p.... miescie

rozruszał , bo sobie przynajmniej kilka uzasadnionych postów nabiłem :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ale założcie sobie odrębny temat z Maciorem , bo temat tyczy sie tego jak chujową jest hamownia którą posiadam , a nie jaki jest pomiar czasów na zawodach mniej komercyjnych od SSS....zamydlicie ostatni wątek a "super nawiew" za friko mi się naprawdę przyda...

sądzę że Daniel325 się zgodzi aby jego auto służyło za "wóz wykonawczy"...oczywiście w przypadku osoby innej niż on sam koszt hamowanka pokrywa osoba podejmująca rękawicę... :> :> :>

pilachgt 
the fastest furious
die Welt der Huren

Auto: destrukcja
Wysłany: Czw Maj 31, 2007 23:40   

TTomek napisał/a:

rozruszał , bo sobie przynajmniej kilka uzasadnionych postów nabiłem :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ale nie odpisales mi co do 3 kreski czyli strat 8) , wiec jeszcze jednego posta uzasadnionego nabij

ELPIDŻI RAKIET FJUŁEL 15,15s/400m
PB PAŁER 6s/14,58s

TTomek 
streetracer

Auto: T.C.T;A5Tred;UnoT;A8 AKG
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 08:45   

pilachgt napisał/a:
a czy linia strat na wykresie obrazuje ile naped zabiera kucy i po odjeciu tych 40km bedzie moc na kolach??

mniej wiecej jest tak jak napisales

trzecia linia jest bardziej potrzebna dla programu hamowni (mozna ja wylaczyc z obrazu) zeby wlasnie po odjeciu strat wyliczyc moc na silniku oraz do kompensowania sily docisku do rolek z jaka przypinamy auto , czyli po to ze jezeli innym razem to samo auto przyjedzie i je przypniemy np . mocniej lub slabiej to jest to brane pod uwage i wynik jest w miare powtarzalny.

crOOchy 
the fastest furious

Auto: Jeep WJ Limited 2.7 CRD
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 08:53   

ale żescie sie rozpisali, normalnie ciśnieniowcy tacy ze szok.....

odłoze kase topojade dwoma padakmi nie dłubanymi i shamuje i zobaczymy jak wyjdze, co wyjdzie to wyjdzie i nie bede piany bił o to ze w hamowni jest nawiew czy go niema i czy daje te 50 km czy nie (swoja droga jak by dawał 50 km to hoho takiego monstera bym miał ze szok :mrgreen: )

Zalezy mi tylko zeby pomiar był wykonany profesjonalnie, a nie o to czy wykres bedzie optymistyczny dla mnie, bo mam swiadomosc ze w mojej padace kilka koni pewnie juz zdechło :rotfl:

Pozdrawiam i z wielka przyjemnoscia czekam na dlasze czytanie tego bicia piany bo ubaw mam przekosmiczny :mrgreen:

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 18:08   

hehee... ale zadymka :mrgreen:
to tak moj parch chyba ze 3 lata moze 4 temu mial ok 105KM na benzynie... nie dzialala przeplywka, czujnik polozenia walka rozrzadu i jeszcze kilka pitol...
a na lpg (z "aleji cyklistow") mial 60kilka KM :haha:
mialem juz jakis czas temu podjechac na rolki zeby sprawdzic jak to teraz wyglada po "doprowadzaniu do serii" ale nie mialem mozliwosci czasowych...
ode mnie tyle ze u Daniela325 raczej cos moglo nie banglac w aucie podczas pomiaru bo raczej niczym innym nie mozna wytlumaczyc wyniku tylku 202KM... z wlasnego doswiadczenia wiem ze beemki to takie male czarownice ze wystarczy ze podlapia nawet na moment jakis blad z czujnika i muli je aby nawet za chwile wszystko wrocilo do normy i pojawily sie ponownie klopoty z trakcja...
co do mojego wyniku to oczywiste ze bylem wtedy w szoku... ale pozniej gdy wyszly wszystkie ALE auta/silnika to z perspektywy czasu uwazam ze wynik byl i tak ponad miare tego co mozna by oczekiwac...
moze teraz deczko WAZELINKI ale jesli chodzi o rolki u TTomka to sa jak najbardziej profi i obsluga rowniez ma "jakies tam pojecie" :mrgreen:
LUK325 troche zle podchodzi do tematu... po prostu jest w bledzie :spoko: nie miej mi Lukasz za zle ale TTomek ma racje jesli nie wierzysz to umow sie z nim na hamowanie... kwota raczej nie poraza a zrozumiesz o co mi chodzi...

luk325 
Widać, że się stara

Auto: E30 S50 332 by M-GARAGE
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 18:23   

Mi nie chodzi o to czy hamownia dobra czy nie dobra czy obluga profi czy nie . chodzi mi o wynik.nie bede przepisywal tego co wyzej . ale wg mnie pomiar przeprowadzony nie tak jak powinien chciazby brak kalibracji przelozenia. poprostu wiechal na roli i juz .

w ciagu tygodnia pojade na hamownie z 2 beemkami ktore daniel objechal i zobaczymy co wyjdzie .

ale co ja wiem jestem "internetowy tuner" :spoko:

ET: 12,87

Jaqub 
speed demon
8000K power zenon

Auto: BMW & Turbo CABRIO &a
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 18:28   

luk325 napisał/a:
chodzi mi o wynik.nie bede przepisywal tego co wyzej . ale wg mnie pomiar przeprowadzony nie tak jak powinien chciazby brak kalibracji przelozenia. poprostu wiechal na roli i juz .

wg mnie wynik jest wynikiem jakiegos bledu w aucie... szkoda ze nie zrobili 2-3 przejazdow...
luk325 napisał/a:
w ciagu tygodnia pojade na hamownie z 2 beemkami ktore daniel objechal i zobaczymy co wyjdzie .

ja najwczesniej wybiore sie po egzaminach...

luk325 napisał/a:
ale co ja wiem jestem "internetowy tuner"

jak na internetowego tjunera na cwiartke idzie Ci calkiem ok :>

daniel 
technical monster
hondatech.pl

Auto: CRV
Wysłany: Pią Cze 01, 2007 22:36   

luk325 napisał/a:

ważny jest przebieg mocy i przełożenia skrzyni, a nie Pmax.

Piszę poprawnie po polsku

あなたの車についての議論

Odpowiedz do tematu