FAQ » Szukaj » Użytkownicy » Grupy » Rejestracja » Profil » Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości » Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podsumowanie 2006roku.
Autor Wiadomość
kris 
drifter

Auto: impreza gt
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 17:17   

Pies jest pogrzebany w polskiej mentalności... na jej zmianę trzeba dużo czasu... albo jakichś konkretnych barwnych wydarzeń- tzw terapia wstrząsowa. Ale wydaje mi się, że ten cały cyrk jest takim kubełkiem zimnej wody. Jestem pewny, że następnym razem nikt nie zmarnuje swojego czynnego prawa wyborczego.

Piki 
technical monster
inżynier :P

Auto: A4 Allroad
Wysłany: Sob Sty 20, 2007 18:53   

Cytat:
Jestem pewny, że następnym razem nikt nie zmarnuje swojego czynnego prawa wyborczego...
...na kartofle ;)

pozytywka TT 
znawca

Auto: Audi TT
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 11:42   

kris napisał/a:
Pies jest pogrzebany w polskiej mentalności... na jej zmianę trzeba dużo czasu...
. Jestem pewny, że następnym razem nikt nie zmarnuje swojego czynnego prawa wyborczego.

Podziwiam Twoj optymizm, ale boleje nad brakiem konsekwencji w rozumowaniu.
Polacy mają chyba w genach butę, pieniactwo i głupotę polityczną , czemu nie raz dali wyraz patrząc na naszą historię.
Skoro twierdzisz, że na zmianę mentalności trzeba dużo czasu ( z czym się jak najbardziej zgadzam ), to myślę, że ten "następny raz" musisz dużo bardziej przesunąć w przyszłość.

Przepraszam wszystkich, którzy poczuli się dotknięci moimi ostrymi słowami, ale ja też jestem Polką, też należę do tego narodu, jednak czytająć choćby przedstawione tu podsumowanie 2006 roku, mimo najszczerszych chęci, nie mogę dojść do innych wniosków :(

Kris, życzę Ci powodzenia, wtrwałości i cierpliwości w działaniu, bo tylko dzięki takim ludziom jak Ty, może sie coś zmienić na lepsze, dzięki ludziom, którzy chcą coś zmienić i na chęciach nie kończą.

Odpowiedz do tematu